Dyniowa dyniowej nie równa...
Zupa dyniowa.
Dynia Hakoido czy jak jej tam..
Warzywa
Mleko kokosowe
Sok pomarańczowy-najlepiej ze świeżych owoców.
Imbir świeży
Przyprawy..cury,.kurkuma,.sól i pieprz.
Wydrążoną dynię w kawalki i podpiekamy w piecu lub na patelce.
Do gara wrzucamy pokrojone warzywa,.ze 2 ziemniaki,.liść laurowy, ziele,.czosnek i dynię.
Ma się pyrkolic do miękkości. Rozmemłanej miękkości.
Wyjmujemy liść i ziele, jak też por.
Dodajemy puszkę mleka, pół soku pomarańczowego,.przyprawy i utarty imbir.
Blendujemy.
Na.patelce uprażyć dyniowe pestki lub chlebek.
Jest boska! Aksamitna, pożywna...pachnąca.
Jako jedyna Hakoido się pięknie rozgotuje. Nie obierać!
Cudnie pomarańczowa!