Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2?

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2024/07/03 22:29 #324555

• SantaRispetto
  • SantaRispetto Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1258
Nad Koko Loko to się już z 3 może 2 lata temu zastanawiałam hm... No może mnie nie poniesie na Lubelszczyźnie polewkamax
Reszta rabat za sprawą Skarba elegancka, myślę że jeszcze spokojnie na three fingers można ciąć!
Ostatnio zmieniany: 2024/07/03 22:30 przez SantaRispetto.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Shirall

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2024/07/04 18:51 #324602

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1694
hehe no wiem, wiem, że można :diabelek :diabelek muszę pokombinować :diabelek :diabelek
Za tę wiadomość podziękował(a): Danusia

--=reklama=--

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/16 20:58 #343224

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Alem zaniedbała wątek i nie wiem co się stało ze zdjęciami, ale zła jestem - już wiem, co się stało, strona na której miałam przechowane wszystkie zdjęcia szlag trafił - no garnek poszedł się.......
muszę znaleźć coś innego :mur
Troszkę zmian na działce nastąpiło, coś dziś wyleciało, czy raczej zostało wykopane - Asiu :buziak :buziak
zabawa była super, ale nie powiem, że mnie teraz coś nogi bolą polewkamax
to co rosło przy płocie, to dobrze widzicie - część w samochodzie a część na dachu 2smiech
cisy pojechały do innego ogrodu zwyc
Ostatnio zmieniany: 2025/05/16 21:04 przez Shirall.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Kalmia, takasobie, Ave, zanetatacz, SantaRispetto

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/16 21:13 #343228

• SantaRispetto
  • SantaRispetto Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1258
Dobrze, że się nie zmarnowały, ale co w ich miejsce planujesz? Ciekawi mnie bardz, opowiadaj :)

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/16 21:34 #343232

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
ogólnie po drugiej stronie są już tuje, więc tutaj też takie trafią ale mniejsze, mam 10 sadzonek 50-70 cm, jeden z lilaków jest tam mniejszy, więc on też zmieni miejscówkę, zaś z przodu
rabata jest pomału obsadzona już trawami, floksami, jeżówkami, drżączką, zawilcami hortensjami i różami B)
jest tam też taki mały dereń zaś z tyłu Mama zażyczyła sobie śliwę japońską i już tam rośnie od zeszłej jesieni - ma pyszne owoce :kocham
a czemu cisy musiały wylecieć? nooooo jak pylą, a skubane pylą niesamowicie, taki żółty dymek przy każdym wietrze czy poruszeniu, to niestety Mama nie mogła wejść na działkę krecigl
więc słodkie minka Szkodnika, kilka pomarudzeń i westchnięć no i córka się zgodziła na ich eksmisję polewkamax
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, Ave, zanetatacz, SantaRispetto

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/16 22:10 #343244

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 51603
Marta! Ja też miałam na Garnku. Też jakieś tam moje zdjęcia zniknęły. Pół roku już go nie ma.
Najlepszym wyjściem jest załączać wcześniej pomniejszone do formatu 800px.
Widziałam ten samochód dziś. Tak trochę wyglądało, jakby gwiazdka się zbliżała... 2smiech
Za tę wiadomość podziękował(a): Asia2, SantaRispetto

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/16 22:29 #343249

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Miłko, tak zrobię :buziak no gwiazdka jak nic, ale ten zapach w samochodzie polewkamax
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, SantaRispetto

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/17 11:20 #343289

• Asia2
  • Asia2 Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3915
Oj tam, oj tam... Ale fakt, trochę wyglądałam z tymi cisami jak Griswold

A teraz akcja sadzenie.
Ostatnio zmieniany: 2025/05/17 11:30 przez Asia2.
Za tę wiadomość podziękował(a): SantaRispetto

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/17 15:58 #343300

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
wykorzystałam przerwy w opadach i poleciałam sadzić:
tak było wczoraj i jeszcze dziś rano

a potem już tak, dojdą jeszcze tam róże, jeżówki, ostnice i zawilce :)

zaś jeszcze wiosną pojawiła się taka oto nowa rabata, podziękować za nią muszę kretom polewkamax
ryły i ryły, a my z trawą latałyśmy i nic, Szkodnik się zgodził na likwidację niby trawnika i tada.....

no i warzywniczek - rośnie tam już wszystko, musze jeszcze dosadzić kilka sztuk :P
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, takasobie, zanetatacz, Danusia

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/17 22:32 #343336

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
U Ciebie te sałaty już takie spożywcze wink-3 I jak pięknie wypielone na warzywkach! U mnie widziałaś - tak jakby większą... bioróżnorodność! 2smiech

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/17 22:58 #343340

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
kochana, tak do końca wyplewione nie jest, chwasty są, trawa tyż i masa werbeny polewkamax polewkamax
ale akurat ją zostawiam bo potem ją przesadzam B)
no sałaty mam dużo i obrywam listki - w końcu w domu mam kozę czyli Szkodnika polewkamax
no i dziś kret mi tak zrył truskawki, że chyba sobie dam z nimi spokój.......przesadzę a skrzynię wykorzystam na warzywka np. cebulkę :P
Ostatnio zmieniany: 2025/05/17 23:00 przez Shirall.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, zanetatacz

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/18 20:39 #343426

• edyta
  • edyta Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17870
Ale wzorcowy warzywnik zdziwko . I jaka już obfitość :mniam .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/19 18:13 #343523

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Edyta! Jak Marta niedawno do mnie przyjechała, zrobiła inspekcję warzywnika. Wiadomo co ją kręci! 2smiech
Ostatnio zmieniany: 2025/05/19 18:13 przez takasobie.

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/19 18:28 #343529

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
No i wydało się polewkamax no jakoś lubię warzywniczek :kocham

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/19 20:30 #343563

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pada czy nie, ale jak tylko jest jakieś okienko, żeby móc wyjść z domu to lot na działkę polewkamax
jak się da to leci ze mną Lunka, no bo trzeba Mamie pomóc w sadzeniu i kopaniu dziur polewkamax jak mi w niedzielę dziurę przy róży wykopała to myślałam, że zawału dostanę 2smiech
no dobra, chciałam w jej okolicy sadzić coś ale nie tak od razu polewkamax zaś potem w 3 miejscach jeszcze takie dziurska znalazłam, a jak tylko wyczuje, że gdzieś buszuje nornica czy kret to koniec.....wykopała mi podczas takie gonitwy już kilka jeżówek zaś o ostnicach nie wspomnę krecigl jedna jeżówka niestety tego nie przeżyła....ech....

ale tak ogólnie, coś tam kwitnie

Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia, takasobie, Asia2, Pani Bestia, Semper, nelu-pelu, Danusia, Isia

Nowa, już nie taka gumowa działka Shirallki czyli co teraz zrobić z 297 m2? 2025/05/25 17:16 #344220

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kilka ciepłych dni i...mamy pierwszą różę!
Oto Dolomiti :kocham

Kilka zaczyna gonitwę"
Ispahan

Aachaner Dom/ Pink Panther

Bobby James
Za tę wiadomość podziękował(a): th, janka.p, DorotaZ
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.125 s.