Hejka Dziewczęta
Miłeczko - Takasobie na Forum jest trochę zakręconych warzywomaniaczek, trzeba je tylko lekko zmobilizowac do wpisów w wątku warzywniczym i podzielenia się doświadczeniem.
Ja już dzielę się np. informacją, że nasiona warzyw można zaprawiać mączką bazaltową... wrzuca się do słoika nasionka, dodaje trochę mączki bazaltowej, słoik zakręca pokrywką i potrząsa... podobno dobrze to nasionkom robi na zdrowotność
Elu Elsi - jak siałam pomidory w III to strasznie mi się wyciągnęły. Na pewno miały za mało światła, ale mam tylko jedno okno nadające się na siewki, a "klientów" na to okno jest sporo
Danusiu - ale mnie rozbawiłaś... już widziałam oczyma wyobraźni te prace z łopatą

I lepiej pij to capuccino niż ten specyfik od Gosi Margo, bo ogródek przeniesiesz ....
Gosia Margo - jesteś pewna, że ta aszwaganda nie ma jeszcze jakiś dodatkowych składników, wulkanie energii...
Gosia1 - dzieki za przypomnienie, zapomniała, że czas siać sałaty... w poniedziałek biorę się za robotę.
Obejrzę też rabaty pod katem posiania szpinaku, buraków liściowych, rzodkiewki, pietruszki naciowej i cebuli dymki.
Do pudełek pójdzie pietruszka naciowa,
A w czwartek albo piątek- oprysk miedzianem - drzewek owocowych, róż, katalpy, tak więc do jutra luz, a od poniedziałku...zapitol
I czekam z niecierpliwością na takie widoki...