Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród już nie weekendowy

Ogród już nie weekendowy 2026/04/20 17:09 #359555

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8494
Ewo, zazdroszczę wyniesionych grządek warzywnych, od kilku lat nie mam warzywnika, za płotem wystrzeliła sosna i świerk, nic nie chce rosnąć. Może uda mi się synków zmobilizować i coś zmontują.
A kompostownik własnoręcznie przerzucę, to zadanie na ten tydzień, ma być chłodno to się rozgrzeję :diabelek .
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Danusia

Ogród już nie weekendowy 2026/04/20 20:30 #359579

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 27514
Podniesione grządki u mnie ciągle w planach a plecki coraz mniej chcą się zginać B) . A moje ścięte trawy poszły do kubła zamiast do rębaka :( , muszę za rok się poprawić teacher
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

--=reklama=--

Ogród już nie weekendowy 2026/04/20 21:13 #359582

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 26019
Ewuś kawał roboty zrobiony clap clap
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród już nie weekendowy 2026/04/21 00:06 #359597

• Ave
  • Ave Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5311
Miłko jak ja Ci zazdroszczę tego deszczu. :oops:
U nas w nocy kropiło, w dzień udawało, że pada. Ziemia mokra tylko z wierzchu. I z prognoz wynika, że to by było na tyle :placz
Podobno Polska jest najbardziej suchym państwem w Europie. Nie wiem co to będzie dalej. Co z naszymi uprawami...

Gosiu, dziękujęmy również za spotkanie. I prezenty. Było jak zawsze bardzo miło i ... smacznie :buziak
Kompostu mam w tym roku więcej, własnie dzięki Tobie i Tomkowi. Bag się sprawdził. Dzięki.

Elu, grunt, że jest gdzie składować nieprzydatną zieleninę, bo potem kompost masz jak na zawołanie, albo fajne rabatki na nowe nasadzenia.
Kształt nie jest już taki ważny 2smiech

Krzysiu, w takich okolicznościach podniesiona rabata to wybawienie. A jak jeszcze możesz dać się wykazać dzieciom, żeby zrobili mamie prezent... :tup to korzystaj, korzystaj :lol:

Pikutku , też miałam taki pomysł (z zapakowaniem traw do worów na BIO) jak zobaczyłam ile tego jest 2smiech ale pogoda była ładna i Jędrek powiedział, że pomoże... to dałam sie przekonać.
Powiem Ci, że moje zdrowie, a szczególnie kręgosłup w tym roku daje mi popalić i sporo prac niestety musiałam scedować na Połówka. Póki chce i może, korzystam , a potem...zobaczymy.

Danusiu, faktycznie... rozpędziłam się z tą robotą, tym bardziej, że te cięższe prace nie ja wykonywałam polewkamax
Ostatnio zmieniany: 2026/04/21 00:07 przez Ave.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, takasobie, Semper, nowababka, zanetatacz

Ogród już nie weekendowy 2026/04/21 08:29 #359611

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 57767
Ewka! Stepy w Polsce będą! Zalęgną się surykatki i pójdźki ziemne, i baobaby zaczną rosnąć. Dlatego zaczęłam sadzić irysy. U nas popadało, ale nie wiem, kiedy to nastąpi kolejny raz.
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.119 s.