Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Moje małe szczęścia i porażki

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/26 11:32 #335590

• Iwona1311
  • Iwona1311 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1648
Danusiu piękne zimowe fotki, u mnie po śniegu zostało już tylko wspomnienie, też kupiłam ciemiernika w biedronce.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Danusia

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/26 11:37 #335591

• Katarzyna2021
  • Katarzyna2021 Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 11177
Danuśka, ale Ci tam posypało śniegiem, piękne widoki. :kocham Podziwiam stawek, oglądałam wideo jednej pani na youtube i pokazywała, jak wreszcie pozbyła się stawku i czyszczenia i posadziła tam cebule kwiatów wiosennych. 2smiech 2smiech polewkamax Fajnie, że macie takie rarytasy, rozumiem, że to dużo pracy utrzymać takie oczko.

--=reklama=--

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/27 18:53 #335680

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23316
Ewuś,Swietko ,Iwonko po weekendzie śniegu coraz mniej od strony południowej i na podniesionej rabatce wystartowały ciemierniki więc obcięłam im dzisiaj liście bo moim spod śniegu i tak leżą plackiem i nic nie chronią a potem coraz gorzej wyciąć :)

Kasiu z oczkiem nie ma jakoś bardzo dużo roboty z wiosny jak wszędzie trzeba powycinać rośliny wodne a tak to potem na spokojnie nooo chyba że folia się przedziurawi to wtedy trzeba się trochę namęczyć ale to na szczęście odpukać rotfl rotfl nie jest często :) :)
Dla takich widoczków jednak warto wink-3 wink-3

Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Siberia, edyta, th, Kalmia, halszka, Ave, nowababka, zanetatacz, Gosia1, Katarzyna2021

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/28 12:47 #335726

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18794
Danuś u mnie ciemierniki w większości, w podobnym stadium rozwoju.. pąki przy ziemi... W zbrosach już liście powycinałam i przy okazji trochę bylin. Jeszcze tylko górkowy do ogarniecia
cebulowe jak grzyby po deszczu wyłażą... :P co dzień klucze gęsi na niebie widzę... wiosna idzie.. byle tylko małymi kroczkami lazła.. :P
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/28 20:02 #335768

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu ja dzisiaj wycięłam liście już prawie wszystkim ciemiernikom,udało mi się obciąć winorośl i porzeczkę a oprócz tego wysprzątałam mój kącik pod garażem ,poprzestawiała tam trochę i zaczęłam wynosić donice z cebulowymi bo okazało się że idą na potęgę a donice z zeszłego roku które stały za warzywnikiem mają już dosyć duże liście :) i tak oto czyściłam doniczki,wykładałm mchem i biegałam tam i z powrotem rotfl rotfl
Na rabatkach też coraz więcej cebulowych z dnia na dzień wychodzi coraz więcej ale może trochę wyhamują bo od piątku mówią śniegi i powrót zimy.

Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, Kalmia, piku, takasobie, nowababka, nelu-pelu, basik, a.nia, Borislava.Kirilova

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/28 20:13 #335769

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18794
Jak nic ADHD masz… polewkamax ja tylko dziś ziemię kupiłam, może jutro uda mi się wcześniej z roboty zwiać to będę sadzić…
Ale fajnie te Ciemierniki w donicy wyglądają …
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2025/01/30 11:20 przez a.nia.

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/28 20:21 #335771

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 49123
Zazdraszczam werwy. Jak przeszłam się po ogrodzie, to uświadomiłam sobie ogrom pracy, ale na razie jeszcze nic nie mogę robić więc się powstrzymam. Jak już się będę czuła ok, to w dwa dni się uwinę. Może synuś jakiś mi pomoże... think:
Pejzaże zimowe cudne!

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/28 20:21 #335772

• Katarzyna2021
  • Katarzyna2021 Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 11177
Śniegu jak na lekarstwo, prawdziwa wiosna, wszystko rośnie jak trzeba :kocham

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/28 21:56 #335778

• Ave
  • Ave Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 4264
a.nia napisał:
Ale fajnie te Ciemierniki w donicy wyglądają …

To samo sobie pomyślałam. Super kompozycja i te skrzynki też. Ewidentnie do zgapienia w przyszłości, ale dopiero jak tegoroczne ciemierniki wykażą się chęcią pozostania w moim ogrodzie 2smiech

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/29 07:44 #335788

• Gosia1
  • Gosia1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2494
Mimo że śnieg nie zniknął wiosną pięknie się wkradła.Donice super wypełnione....będzie się działo

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/29 20:06 #335822

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ania ja nie wiem skąd takie podejrzenia 2smiech 2smiech a że dzisiaj był kolejny piękny dzień to robiłam porządki w moim kąciku gospodarczym i zenrałam trochę liści z rabat ale tylko tam gdzie było za grubo żeby nic podgniwać nie zaczęło wink-3
Ciemiernki poupychałam prawie w większości donic koło domu tylko że siewki więc na razie kwiatków nie będzie a te z zeszłego roku od Zymona fajnie się rozrosły :) :)

Kasiu no z dnia na dzień wszystko startuje przy takich temperaturach.

Ewuś wszystkie donice to dzieło Piotrka rośli co prawda nie kupuje ale cała stolarka w ogródku to Jego zasługa :) :)
Ewunia a powiedziałaś im że mają rosnąć?? 2smiech 2smiech Ja tak swoim zawsze mówię wink-3 wink-3

Gosia mam nadzieję :przytulam
Dzisiaj pogoda dalej iście wiosenna i po kolejnych pracach udałam się na obchód moich jakże ogromnych włości polewkamax polewkamax
Coraz bardziej wszystko idzie dzisiaj zauważyłam pączki na pierwszym cyklamenie

Jaśmin nagokwiatowy przy wejściu jest cały w pączkach i trochę obawiam się tego ochłodzenia które zapowiadają bo mogłoby być pięknie

Danusia

WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, Kalmia, takasobie, Ave, zanetatacz, nelu-pelu, a.nia

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/30 09:50 #335844

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5899
Danusiu, u Ciebie już prawdziwa wiosna! Stanowczo masz więcej wiosny w ogrodzie, niż u mnie. Te donice z roślinami nawet teraz wyglądają świetnie! Ja jeszcze nie wycinałam liście ciemiernikom. Wstrzymam się jak na razie. Ostatnio przycinałam różne drzewka i krzaki, które już mocno właziły na drogę dojazdową i zaczepiały samochód. Też się napracowałam, nie powiem ... ale przynajmniej pogoda dopisała i chciało się robić w ogrodzie. Teraz też jest fajna ale na weekend podobno się ochłodzi ... Cyklamen prześliczny!

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/30 13:12 #335848

• edyta
  • edyta Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17605
No właśnie i winorośl trzeba przyciąć krecigl .
U mnie pogoda mogłaby sprzyjać pracom, ale czasu brak :( . Mama po zabiegu wstawienia endoprotezy biodra i biegam do niej codziennie po pracy, a w weekend ma wrócić zima :dry: . Pewnie to lepiej będzie jak wróci, ale czy nie mogłaby przychodzić w tygodniu, a w weekendy pozwalać troszkę popracować think: ?
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia, Ave, Margo2, nelu-pelu, Danusia

Moje małe szczęścia i porażki 2025/01/31 15:12 #335927

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10179
Danusia, przepiękny masz ten kącik z donicami.
Zgadzam się z Edytką. W tygodniu może sobie padać, być zimno, ale w weekend mogłoby być lepiej.
Chociaż ja w ten weekend znowu jestem wyłączona z prac ogrodowych.

Moje małe szczęścia i porażki 2025/02/04 18:39 #336145

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dziewczyny no i zima wróciła co prawda nie jakoś strasznie bo śniegu nie ma w nocy dzisiaj -8 przez dzień tylko 2 stopnie ale za to cudowne słoneczko ,roślinki na razie wyhamowały a ja wykorzystuję wolne popołudnia i chodzimy prawie codziennie z siostrą na spacery z wczorajszego takie piękne niebo.

I dzisiajsze widoczki zmrożonego oczka

Danusia

WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, th, Kalmia, zanetatacz, nelu-pelu
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.261 s.