A ja mam pytanie o Lakeside Paisley Print,
oczywiście do wyboru zachęcają cudne wręcz zdjęcia w sieci i u nas na forum, a mnie interesuje kiedy u Was zaczęła być tak naprawdę piękna?
Kupiłam ją w ostatnim zamówieniu ubiegłorocznym od Fransena, przyszła już ze ściętymi liśćmi, więc nie mam pojęcia jak wyglądała, był jeden młodziak środkowy, i jeśli dobrze pamiętam to miał wszystkie cechy charakterystyczne dla odmiany.
W tym roku wyszła dwoma kłami, tylko że jeden odrost jest kompletnie zielony, już go odsadziłam, a drugi tak się przebarwia pół na pół, część liści bardzo marnie wybarwiona a część zielona
czy to u niej normalne że jest taka niestabilna? czy czekać do któregoś sezonu aż wypięknieje ?
zdjęcia mam w domu jakieś zrobione, później mogę wrzucić jeśli w czymkolwiek mogą pomóc,
stanowisko ma raczej sensownie dobrane, rośnie pod rododendronem na takiej góreczce hostowej, słońce bardzo wczesny wschód rozproszone, potem w czasie całego dnia osłonięta przez rododendron jest, wieczorem ostatnie promienie mogą ją tylko minimalnie liznąć