Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/07 15:48 #130702

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10604
Będzie brakowało doniczek i skorup doniczek ceramicznych :nie_wiem

Polu , starczy czy jeszcze szukać ?
Te już mam w samochodzie . Z doniczek zawsze można zrobić skorupy ....

OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, takasobie, Elżbieta, Franusiowa

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/07 16:28 #130703

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33632
Ola!!! ale bogactwo zdziwko
Za tę wiadomość podziękował(a): Olusia

--=reklama=--

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/07 16:37 #130705

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Jest ich dużo ale nie są dużej średnicy , nie przekraczają 20 cm....mają średnicę 15 - 18 cm .
Niech się Pola wypowie . Czy szukać większych .
OLUSIA !!

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/07 21:21 #130738

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72958
Olu, jesli znajdzie się i większa, bierz, ale nie szukaj specjalnie. Dziękuję Ci pięknie za Twoje starania :przytulam
A ja przedstawiam Igę, naszą wiktoriańską maskotkę, która będzie nas wspierać w Dniu Paproci w Wojsławicach :kocham

Jej mama - Kasia, moja przyszywana córa, przygotuje dla nas słodkie niespodzianki flower
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, takasobie, Olusia, VERA, chester633, sierika, Elżbieta, Franusiowa, basik

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/07 21:25 #130740

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48231
A co z królową Wiktorią? think: Nie odpowiedziałaś, a ja mam nogi w blokach!

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/07 21:58 #130746

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Niedawno wróciłam i własnie przeglądam net, w tym, pocztę. Znalazłam fotę z filnu 1440 x.... cos podobnego.Zaraz Ci prześlę link, lub fotę

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/08 22:20 #130801

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Przejrzałam teraz posty i zauwazyłam wpis Ewci, który jakos mi umknął. recourse Ewciu, podobno, napisanie ksiązki o roslinach, to bardzo łatwasprawa...gdy ma się źródła do podpatrzenia (tak stwierdziła osoba, która taką książkę spłodziła) ,ale.... Akurat myzTomaszem mamy duzo pokory , jesli chodzi o nasza wiedzę. Mam nadzieję, ze Tomasz nie obrazi się, że napiszę też w jego imieniu. Wiele większą satysfakcję daje nam ciągła nauka: grzebanie w biuletynach BPS, w ksiązkach (ostatnio, czytałam do 3.30 o XiX-wiecznych poszukiwaczach roślin na Dalekim Wschodzie a myslałam, ze jest ok...24 :woohoo: ) a przede wszystkim obserwacja naszych roślin. Ostatnimi laty,zarówno Tomasz, jak i ja, obserwując je, doszliśmy do różnych ciekawych wniosków, z jakimi nie spotkalismy sie nigdzie w literaturze. :woohoo: Ogrody, kolekcje, forum, które jest moim oczkiem w głowie...to sporo a do tego....na medialność, czy sławę, 2smiech to my raczej parcia nie mamy. :lol: Może w następnym zyciu? :nie_wiem
Za tę wiadomość podziękował(a): Olusia, basik

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/09 09:08 #130815

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33632
Poll napisał:
... podobno, napisanie ksiązki o roslinach, to bardzo łatwa sprawa...gdy ma się źródła do podpatrzenia (tak stwierdziła osoba, która taką książkę spłodziła) ,ale.... Akurat myzTomaszem mamy duzo pokory , jesli chodzi o nasza wiedzę. Mam nadzieję, ze Tomasz nie obrazi się, że napiszę też w jego imieniu....
... Może w następnym zyciu? :nie_wiem

I chcecie tę całą wiedzę zabrać do grobu???? wink-3

Oczywiście to był żart Polu.

Ja wiem, że napisanie książki to ogrom pracy, a gdy się jest pionierem na danym rynku to jeszcze trudniej. Jednak myślę, że była by to bardzo ciekawa pozycja, zwłaszcza, że jak piszesz, doszliście do pionierskich wniosków.
...Może na emeryturze??? gwizdac

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/09 20:17 #130851

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Na emeryturze, to będziemy musieli ostro dorabiać, żeby nas na ...rośliny było stać 2smiech

Kochani, donoszę Wam, ze Tomasz z Zenem sa właśnie w drodze do Wojsławic. Będą na miejscu za około godzinę. Jutro, od rana zaczynają układać murki oporowe na terenie naszej wystawy. Ja byłam dziś z transportem palet i wieeelkim korzeniem. Jutro także się wybieram. :blink:

Nadal poszukuję bujanego fotela! recourse
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, Elżbieta, basik

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/09 21:11 #130861

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Podziwiam Was za takie tyranie recourse
Mam bujak, co prawda nie najlepiej wygląda ale ciągle jest pod dachem i chyba nadaje się do siedzenia i bujania think:
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/09 22:15 #130870

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Majeczko a będziesz ? Jesli tak, to kiedy i czym przyjedziesz?

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/10 09:31 #130881

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Poll napisał:
Na emeryturze, to będziemy musieli ostro dorabiać, żeby nas na ...rośliny było stać 2smiech

Kochani, donoszę Wam, ze Tomasz z Zenem sa właśnie w drodze do Wojsławic. Będą na miejscu za około godzinę. Jutro, od rana zaczynają układać murki oporowe na terenie naszej wystawy. Ja byłam dziś z transportem palet i wieeelkim korzeniem. Jutro także się wybieram. :blink:

Nadal poszukuję bujanego fotela! recourse

Czy ja mogę poprosić o zdjęcie "naszej" przestrzeni? Tak, żebym mogła choć sobie wyobrazić ekspozycję think:

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/10 19:30 #130920

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Udało mi się zdobyć kilka większych ......

Wymagały dobrego mycia a i tak wyglądają jak by były z czasów wiktoriańskich :owady
OLUSIA !!
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, VERA, Elżbieta, Franusiowa, basik

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/11 11:35 #130974

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Poll napisał:
Majeczko a będziesz ? Jesli tak, to kiedy i czym przyjedziesz?
Polluś niestety na 99% nie będę :nie
Jakbym była sama sobie sterem i żeglarzem i na dodatek miała czym żeglować to nie uzależniałabym się od nikogo B)
Nawet ten pręgierz, którym straszysz u siebie nie zmieni mojej sytuacji :silly:
Ale bardzo chętnie wypożyczę bujak jakby ktoś go po swojej drodze na miejsce docelowe zabrał. Jest on dość spory więc do byle jakiego pojazdu nie wlezie think: wywlekłam go z szopy i stoi tak sobie wśród nieładu wink-3

Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Ostatnio zmieniany: 2018/09/11 11:36 przez edulkot.

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/12 01:37 #131043

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Ooo, to raczej się nie uda. Szkoda. :(

Ja niedawno wróciłam do domu po dwóch dniach spędzonych w Wojsławicach. Rozpoczęliśmy budowę naszej wystawy paproci. Miałam nie brać w tym udziału i w sumie, wybralisśmy się z Marcinem do arboretum tylko na kawę, ale skończyło się, jak się skończyło :blink:

Kilka migawek z naszej pracy, bez pokazywania szczegółów cook

Pracowaliśmy na boso,bo kora wsypywała nam się do butów wink-3 ...a to podobno słoma w butach jest gorsza 2smiech

Nasi mili pomocnicy- spokojny Karol i cały czas uśmiechający się Krystian

To oni dowozili nam ziemię i ją rozsypywali

Tomasz dyrygował z tronu

Czasem tylko wstawał, by sprawdzić, jakie kamienie ładuje Marcin

Czasem wspólnie popijali cole i zagryzali pączkami

Pierwsze posadzone drzewko

Tomasz właśnie jedzie do domu a my z Marcinem zamierzamy wrócic do Wojsławic w czwartek i dokończyć pracę z kamieniami.
.
Ostatnio zmieniany: 2018/09/12 01:42 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, th, piku, zielonajagoda, takasobie, Asia2, VERA, Pani Bestia, chester633, Zielona Ania ten użytkownik otrzymał 5 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/12 07:15 #131046

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8348
Czy tylko ja mam skojarzenia z ogrodami pokazowymi w Chelsea :woohoo: ? Przecież tak to musi wyglądać. Aż mnie skręca, że mam tak daleko i nie mogę być z Wami :(
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/12 15:58 #131067

• Zielona Ania
  • Zielona Ania Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1001
Jestem pod wrażeniem przygotowań. Będzie na co popatrzeć. :bravo
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/12 18:38 #131074

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28916
Dla Poli przygotowali nawet specjalny zestaw narzędzi :kawa

Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, VERA, Franusiowa

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/12 19:40 #131078

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Nie rozumiem! think: Ona będzie kogoś dźgać, czy będzie dźgana? :nie_wiem
Za tę wiadomość podziękował(a): Olusia

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/12 21:33 #131090

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25400
Widzę po lewej przyrząd do kopania ziemniaków - to wykopki pewnie Pola poczyni ( w ramach relaksu 2smiech )
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr
Czas generowania strony: 0.194 s.