Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/03/24 20:44 #109894

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25906
Żwirka nie mam ale Muchomorka mogę przywieźć :)

pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Ostatnio zmieniany: 2018/03/24 20:44 przez piku.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Olusia, Elżbieta

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/03/25 14:36 #109937

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7086
Olusia, mój Dolny Śląsk, to Dzierżoniów. Jadąc z Wrocławia krajową 8 w kierunku Kudowy, w miejscowości Łagiewniki skręcasz na drogę
wojewódzką 384 i po przejechaniu 16 km jesteś w Dzierżoniowie.
Z Dzierżoniowa do Wojsławic też jest 16 km, czyli niecałe 20 minut. :hejka
Ostatnio zmieniany: 2018/03/25 20:05 przez Elżbieta.
Za tę wiadomość podziękował(a): Olusia

--=reklama=--

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/03/25 23:24 #110000

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25431
Poluś dopiero teraz zauważyłam ten post :glupek . Jeśli nie jest za późno i mogę się do czegoś przydać to ja jak najbardziej.
Rozmiar koszulki taki jak Olusia. Dziecka przydatnego niestety nie posiadam krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/17 19:43 #117840

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 73113
Kochani, melduję, że dzisiejszy dzień spędziliśmy : ja, Zen i Tomek w Wojsławicach, gdzie dogrywaliśmy szczegóły wystawy paprociowej. Ja w zasadzie, jako wsparcie, gdyż to własnie panowie beda się zajmować budową wystawy. Zajrzeliśmy też do sali wykładowej, gdzie rozmyślałam, jak wszystko ustawić, by poczestunek udało nam się załatwić sprawnie i bezproblemowo. Kuknęliśmy też do Galerii, bo tam będziemy urządzać wystawę różnorakich rzeczy z motywem paproci .

Teraz a propos zdjęć: bardzo proszę Miłkę, by wybrała około 15 najbardziej udanych(wg siebie) fot i zaprezentowała nam je tutaj. Zdjęcia będą potrzebne oczywiście w dużej rozdzielczości.

Mam nadzieję, że grono organizatorskie w dużej grupie spotka się na zlocie, obgadamy szczegóły. :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, edulkot, VERA, Elżbieta

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/19 09:51 #118234

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6032
Ja oczywiście też będę.
Nie mogę być na Zlocie.Tym bardziej z przyjemnością spotkam sie z Wami.
Tym razem jako gość, bo Moje zgłoszenie do pomocy w organizacji nie zostało chyba zauważone. :(
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/19 22:32 #118351

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28992
Jurku, my planujemy przyjazd na 2-3 dni przed wystawą. Będzie sporo pracy przy budowie rabat pod paprocie. Jeżeli będziesz miał czas to zapraszamy do nas. Z tego co pamietam mieszkasz niedaleko i masz predyspozycje organizatorskie, które by się przydały ;)

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/19 22:39 #118354

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Jureczku, nie widzę tu Twojego zgłoszenia :woohoo: Nawet miałam Cie wyhaczyć w tym temacie.Z otwartymi ramionami przyjmujemy!!!! Nie gościa a towarzysza w ekipie. :przytulam .Bedziesz na RODOmanii? Spotkalibysmy się przy kawusi. :silly:
Tomasz optymistycznie napisał ,że 2-3 dni wcześniej, ale ja myslę, że 3-4 , to byłoby zasadne. Roboty przy wystawie będzie huk !!!!
Ostatnio zmieniany: 2018/05/20 01:08 przez Poll.

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/19 22:51 #118359

• Tomek Mr
  • Tomek Mr Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 28992
Poll napisał:
Tomasz optymistycznie napisał ,że 2-3 dni wcześniej, ale ja myslę, że 3-4 , to byłoby zasadne. Roboty przy wystawie będzie huk !!!!

Koleżanko, w czasach kiedy nosiłem wiadra na pewnej części ciała :kawa , ogarnął bym wszystko w jeden dzień. Teraz 3 dni powinny wystarczyć.jeżeli oczywiście materiał będzie przygotowany ;)

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/20 21:07 #118510

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10604
Dzisiaj wracałam 8 z Polanicy Zdrój ....zapamiętałam Łagiewniki i krzyżówkę na Dzierżoniów ....
OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z
Za tę wiadomość podziękował(a): Elżbieta

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/20 21:24 #118511

• zielonajagoda
  • zielonajagoda Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2284
Ja oczywiście nadal podtrzymuję chęć pomocy w kategorii "wynieś-przynieś-pozamiataj" :witaj

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/20 21:30 #118514

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25431
Ja również :hejka

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/20 21:35 #118517

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Przyjmiemy wszystkich, nawet tych, którzy zechcą dopomóc z marszu :przytulam
Tomek Mr napisał:

Koleżanko, w czasach kiedy nosiłem wiadra na pewnej części ciała :kawa

...na lewym uchu, kolego? :kawa
Ostatnio zmieniany: 2018/05/20 21:38 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/23 10:36 #118935

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Olusia cieszę się, że pamiętasz. hu_rra
Szkoda, że nie pokusiłaś się na przejazd próbny. :)
Ostatnio zmieniany: 2018/05/23 10:38 przez Elżbieta.

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/29 22:14 #119847

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10604
Elu , podaj mi swój nr telefonu , gdybym go znała to może bym się pokusiła.....

Pola przeżywa trudne chwile i teraz nie ma głowy na wrześniowy Dzień Paproci .
Ja tym wydarzeniem cały czas żyję ........nawet poczyniłam małe zakupy do przygotowywania mini ogródków .
Domki , ludziki , stworki , mini doniczki ....cały kosz obfitości .

Mile widziane sugestie na wykorzystanie tego wszystkiego .
OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, VERA, Elżbieta

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/05/31 20:53 #120112

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Olusiu miałam tyle nieodebranych powiadomień, że przeoczyłam twój wpis, przepraszam. vishenka

Poli współczuję z całego serca i nie dziwię się, że jest załamana, tyle pracy i cały sezon stracony. :mur
Musi upłynąć trochę czasu żeby się jakoś pozbierać.

Znalazłam też parę drobiazgów i cały czas się rozglądam co by tu jeszcze się przydało.
Też już myślę o wrześniu, zrezygnowałam nawet z wycieczki do Francji, bo terminy się pokrywały. :tup
Telefon podaję na pw.
Za tę wiadomość podziękował(a): Olusia

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/06/01 12:39 #120190

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Ola, Elzbieta, dziękuję Wam za to zaangażowanie. :przytulam :przytulam Ja mam już przygotowane 3 stare balie - takie ocynkowane, w jakich dawniej sie kąpało - to w nich powstaną nasze paprociane fairy gardens.
Chciałam Was prosić, byście pooglądały możliwości budowy takich mini ogródków - po wpisaniu hasła 'Fairy Gardens' wyszukiwarka na bank pokaże wiele takich ogródeczków. 3 balie, to troszkę mało, by wyglądało to efektownie i było coś podziwiać. Postaram sie jeszcze coś skombinować. podobnie, jak Olusia, bede bobrować po pchlich targach, może trafię na jakieś szerokie, rozłożyste donice? Planowałam zrobienie 5 do 10 takich miniogródeczków. Wcześniej musi być wiadomo, ile ich będzie, bo muszę zabezpieczyć nieduże paprocie i inne rośliny w odpowiedniej ilości. Zamówię też na ebay troszkę elementów do tych ogródeczków - tam jest wielki wybór takich drobiazgów.

Póki co, dogadałam się z producentem teakowych mebli ogrodowych, użyczy nam ławki m.in do kawałeczka zaimprowizowanego, maleńkiego ogrodu wiktoriańskiego, takie

:witaj
Ostatnio zmieniany: 2018/06/01 12:40 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, edyta, VERA, Elżbieta

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/06/08 18:58 #121210

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18042
Niestety nie mogę być wcześniej do pomocy , ale może uda mi się dotrzeć w niedzielę i Was poznać. Do ogródków mogę podesłać chrobotka - nie wiem czy się nada ale może udawać mech :) Kolor taki jak na zdjęciu.

Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Ostatnio zmieniany: 2018/06/08 18:59 przez a.nia.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Tomek Mr

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/06/08 22:55 #121279

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25906
Poll napisał:
Ola, Elzbieta, dziękuję Wam za to zaangażowanie. :przytulam :przytulam Ja mam już przygotowane 3 stare balie - takie ocynkowane, w jakich dawniej sie kąpało - to w nich powstaną nasze paprociane fairy gardens.

Mam okrągłą ocynkowaną balię, ja się nada to mogę przywieźć :)
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/06/09 00:41 #121296

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Wiesiaczku a kiedy mogłabyś przytargać tę balię????
a.nia napisał:
.... Do ogródków mogę podesłać chrobotka - nie wiem czy się nada ale może udawać mech :) Kolor taki jak na zdjęciu.

Aniu, super byłoby, bo wyglądałby bardzo naturalnie, ale...chrobotek chyba jest dośc drogi? Jesli masz na zbyciu, z chęcią przyjmiemy, ale gdybyś się miała rujnować...? :mur

Mam nadzieję, ze w Wojsławicach spotkamy sie sporą gromadą. To kapitalny moment, w którym możemy sobie zrobić mini zlot clap ...Napić się razem kawki, pogadać... Po obowiązkach będzie dość czasu na pogaduchy. clap

Prosba do osób mieszkających blisko Wojsławic, lub wybierających się też na zlot: poszukuję starych drewnianych krzeseł....takich PRL-owskich, które nikomu do niczego nie sa juz potrzebne. Moga być zniszczone, ale byleby były całe, niepołamane.

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc w organizacji 2018/06/09 12:53 #121322

• a.nia
  • a.nia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 18042
Polu spokojnie nie zrujnuje się :) chrobotek jest a może mi się uda coś więcej załatwić. Tylko proszę napisz gdzie wysłać. Jeżeli chodzi o ścieżki to fajny pomysł z pociętych krążków np. brzozy . Mogę się pobawić gdyby Wam się podobało :)
Pozdrawiam
Ania
Było ściernisko...
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, Fabiola, Olusia
Czas generowania strony: 0.181 s.