Dziś dotarła paczka z daliami od Pana Grzegorza
paczka duża karpy rózne ale najwieksze to Penhill dark Monarha,Pen....Watermelon,Odo,Autumn Sumburst,mniejsze,Bull,s Pride,te zamówilam i miał,2 mam YARRA Fas i Tomo NO OMO KAGE,a takie mi sam Grzegorz wybrał,Black Jack,Mingus Randy,Iceberg,ELma Elizabet kiedys mialam,Ferncliff Iluzjon,Hapet Herz Ass,Wyns Honey Spice,ManhattanIsland,YUME YAMA ZAKURA,Tornado Lou.razem 18sztuk
i jeszcze jakiś Hapet ale nie zapisałam.Teraz czekam na kwiaty,większość karp miala juz duże pędy więc powinny szybko wyleźć z ziemi ale na niedzielę zapowiadaja u mnie tylko 3 wiec może być przymrozek.Dziewczyny dziękuję to co mialam zaplanowane obsadzilam dodam,że wszystkie podpędzone dalie wsadzilam 1 maja do gruntu wszystko się przyjeło,nawet pierwszym gradem wczoraj dostaly i to solidnie ale najważniejsze że spadł solidny deszcz bo inni tyle szczęścia nie mieli,Dalie podpędzone dostaly pierwsza dawkę nawozu gołębiego,gdyby ktoś te dalie miał to dowiem się o nich szczególnie kaktuswe,które sa wysokie czy dobrze posadzilam.