Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Markity

Ogród Markity 2017/05/30 22:43 #68488

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Dobrej nocy z porządnym deszczem :deszcz
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ogród Markity 2017/05/31 20:31 #68637

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2563
Widzę, że sytuacja dramatyczna – latają cytaty z Taksówkarza polewkamax .
Ale u mnie tak samo tylko się ochłodziło.
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą

--=reklama=--

Ogród Markity 2017/05/31 21:40 #68677

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8369
No więc sytuacja już jest jasna i czemu wiedziałam, że tak będzie :diabelek ? Nie spadła ani kropla, za to pustynny wiatr wysuszył do reszty moje żałosne próby podlewania krecigl
W prognozach znowu jedynie lokalne burze i to dopiero może w niedzielę. Czyli, że wszystko jeszcze może się zdarzyć, czytaj: przestaną prognozować nawet te lokalne burze :mlotek

ZAległe odpowiedzi :P

Ewa ale zauważ, że żółte to tylko liście :lol:

Wiesiu listki udało się postawić do pionu, ale kwiatki się zmarnowały i upiekły :(

Żanetka jak to jeszcze czosnki nie kwitną :blink: ? U mnie już przekwitają think: . No chyba, że sadziłaś białe, te jakieś późniejsze.

Danusiu jarząbek chyba sobie poczeka na miejsce ;). Zaplanowałam go w miejsce lilaka Sensation,. którego muszę wykarczować za zyliardy odrostów krecigl . Tylko kto go wykopie i kiedy krecigl

Dorcia ale Ty za to masz podobno giganty B) , piszę podobno, bo przecież skąpisz widoków :diabelek , a ja bym chętnie takiego giganta zobaczyła gwizdac
Gdybyśmy wszyscy podchodzili do sprawy tak jak to opisałaś, czyli nic nowego "pielenie, koszenie, podlewanie" - to forum opustoszałoby w trymiga :silly: . A zwłaszcza jak ktoś jest tak monotematyczny jak ja, czyli podlewanie, podlewanie, podlewanie i jeszcze raz podlewanie :diabelek . Nie wierzę, że nie masz co pokazać, nie i koniec :nie_wolno

Monia dzięki, że wpłynęłaś na sąsiadkę :przytulam , może by tak częściej gwizdac

Lukrecjo nieskromnie przyznam, że to prawda :P , codziennie robię im nową sesję zdjęciową rotfl

Ewa parę kilo czosnków jesienią to mus :lol:
O pogodzie się nie wypowiem :angry: :angry: :angry:

Gosia żebyś wiedziała, że dramat, rzekłabym nawet tragedia antyczna w pięciu aktach :diabelek . Najgorsze, że nic się nie zapowiada, że będzie lepiej :unsure: , a jeszcze czerwiec się nie zaczał :mlotek

No to ponarzekałam ;), a teraz pierwsza róża :kocham , Marguerite Hilling :kocham

A także czas irysów :kocham

Acoma

Apple Blossom (MDB)

Black Magic Woman

Wishfull Thinking

Thornbird

Old Black Magic

Eagle's Flight

i syberyjskie, Bouquet Parfait

Huntress

Jeszcze trochę tego będzie :woohoo:
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, takasobie, edulkot, Gosia1704, chester633, Zielona Ania, nowababka, Elżbieta, zanetatacz

Ogród Markity 2017/05/31 21:48 #68681

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23074
Martuś nie chcę Cie drażnić ale u mnie mocno popadało w nocy i trochę popołudniu ale za to mogłam spokojnie sadzić roślinki od Ciebie hu_rra a teraz przystępuję do pochwał rotfl róża cudeńko a iryski śliczne szczególnie te ciemne nawet nie wiedziałam że takie są :bravo no i czekam na ciąg dalszy :tup
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Markity 2017/05/31 21:50 #68682

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Ciąg dalszy będzie jak zakwitną kolejne :lol: , chwilowo zapas irysków wyczerpałam :P
A nie, przepraszam, znalazłam jeszcze jednego średniaczka

Prince of Burgundy

Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, Gosia1704, Zielona Ania, nowababka, Elżbieta, zanetatacz

Ogród Markity 2017/05/31 21:51 #68683

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
W moim podlanym obficie ogrodzie nie mam takich cudowności .....być może wygrałabym w konkursie na najpiekniejsze chwasty :diabelek ale takiego nie będzie rotfl

Ogród Markity 2017/05/31 21:53 #68686

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23074
nooooooo wiesz i takiego księcia byś przegapiła??? :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Markity 2017/05/31 21:55 #68688

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Ewa a wiesz, moim chwastom zupełnie wystarcza moje podlewanie :diabelek , powiedziałabym nawet, że są zachwycone :diabelek

Jeden chwast dziś mnie zaintrygował, może ktoś wie co to think: , nigdzie w okolicy się nie natknęłam...

na wieczór zamknął kwiatek :P
Gdyby nie był żółty uważąłabym za całkiem udany :lol:

DAnusia no właśnie bym przegapiła ;), bo się nieco zlał z pęcherznicą :diabelek
Ostatnio zmieniany: 2017/05/31 21:56 przez markita.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Ogród Markity 2017/05/31 22:47 #68708

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23551
Marto -a wiesz ,ze masz rację ,że moje czosnki chyba będą białe a na 100procent kupowałam fioletowe :mur Tymi irysami to dałaś dziś po oczach zdziwko , zdziwko , zdziwko a ja swoimi trochę rozczarowana jestem bo takie zwykle mi się wydają przy waszych pięknościach a przecież sama wybierałam recourse
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Markity 2017/05/31 23:34 #68729

• lelumpolelum
  • lelumpolelum Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Nie wierzę w życie pozaogrodowe
  • Otrzymane podziękowania: 1807
Marta, ten chwast to najprawdopodobniej kozibród łąkowy - śliczny jest ale potem mniszkuje, więc teges B) Co do reszty, a szczególnie irysów i róży, zbieram szczękę z podłogi i zmykam spać, póki mi się utrzymuje ten obraz pod powiekami :mniam
PS. Jeśli to Cię pocieszy, na Pomorzu gorąco, sucho od tygodni, a dziś do tego wieje jak diabli zwyc
Pozdrawiam - Beata

Ogród Markity 2017/06/01 06:14 #68737

• aguskag
  • aguskag Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 986
Dawno tu nie zaglądałam, ale widzę, że stały problem Cię nie opuszcza. Bajeczne widoczki, czosnki i mnie urzekły. Nawet próbowałam kiedyś wysiać, ale nic nie wzeszło. Raz kupiłam też cebulki, ale też nie ma po nich śladu.
Irysy masz przepiękne!! Mi się trafiły jakieś brzydkie odmiany i dlatego na nich moja kolekcja się zamknęła.

U nas pogoda w miarę przyzwoita, nawet sporo słonka jak na nasze warunki. Ze 3 dni nawet było coś, co można by określić mianem "gorąco". Od dwóch dni co prawda bardziej buro, przeszła nawet ulewa, która napełniła mi beczki z wodą bym miałam czym podlewać szklarenkę. Oczywiście trawsko od razu buchnęło i nic nie robi sobie z tego, że zaledwie 4 dni temu skończyłam koszenie. Jak nie zacznę znów natychmiast, to mnie zadusi. Najgorsze jest to, że trawa bardzo mokra i nie da się ujechać z koszem, bo non stop się zapycha wylot.
Pozdrawiam Aga
Na wiejskim podwórku

Ogród Markity 2017/06/01 10:49 #68770

• dorciaj
  • dorciaj Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 99
A gdzie ja przepraszam napisałam, że nie mam co pokazywać? :P . Pisząc "nic nowego" miałam na myśli, że nic nowego nie przybyło :silly: . A jeśli chodzi o pokazywanie, to wiesz - ja jestem uparta jak osioł :na_ucho . Zresztą jak otworzę wątek za trzy lata, to będzie większy efekt WOW polewkamax .

Martusia u mnie też sucho i do tego dziś okrutnie zimno (jak dla mnie oczywiście :P ) . Wiatr przeraźliwy :mur . Połaziłam po ogrodzie z godzinkę i stwierdziłam, że prasowanie to na dziś lepszy wybór polewkamax .

Ogród Markity 2017/06/01 11:39 #68778

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2563
Iryski śliczne. Black Magic Woman punktuje za samo imię. Whishfull Thinking też powinnam mieć – kupiłam nie patrząc nawet jak wygląda polewkamax .
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą

Ogród Markity 2017/06/04 17:11 #69304

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Wykrakałam :mur pogrzmiało ,pokropiło i poszło dalej ,a ja zostałam ze swoją suszą :(
Iryski śliczne ,jakby dało radę to ożeń tego Old Black Magic z moją bukwicą :zdrowko :na_ucho
A tego chwasta ,to możesz mieć ode mnie ,bo ja mam go pełno i jakoś tak z oporami go pielę .A potem każdy w niego dmucha ,a on się sieje jak głupi 2smiech

Ogród Markity 2017/06/04 20:02 #69341

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33753
Martuś, czosnki mnie powaliły zdziwko mam od niedawna i ogólnie chce mieć więcej, bo cudownie wyglądają w jednej grupie :)
Deszczu życzę, bo latania z konewkami nie zazdroszczę.

Ogród Markity 2017/06/04 20:18 #69349

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Prawdziwy irysowy zawrót głowy! :kocham Kozibroda, ja chętnie przygarnę, bo kolorystycznie szukam takich żółtaczek :blink: I lubię takie chwasty.
Podlewania nie zazdroszczę, też stałam z wężem godzinami, a i tak to wszystko nic, na szczęście od trzech godzin leje jak z cebra!

Ogród Markity 2017/06/04 21:20 #69371

• dorciaj
  • dorciaj Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 99
Martuś dziękuję Ci za wczorajszy przemiły dzień :buziak . Fajnie było wyrwać się z domu i spędzić cały dzień poza domem w Twoim i Moni towarzystwie. vishenka
Jak to dobrze, że ja mam tą swoją kochaną sąsiadkę, która ze wszystkich sił stara się mnie wyciągać od tych moich chłopów :diabelek .
Takiego babskiego dnia potrzebowałam teacher . Dziękuję dziewczyny :buziak :buziak .

Twój ogród zachwycający jak zawsze :woohoo: . Ależ Ty kawał roboty tam odwaliłaś :woohoo: . Oby tylko więcej padało u Ciebie, żebyś mniej czasu musiała spędzać na podlewaniu :mur i tego właśnie Ci życzę z całego serducha :buziak .

Ogród Markity 2017/06/04 21:26 #69374

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Żanetko dokładnie rozumiem o czym mówisz w kwestii rozczarowania swoimi irysami :lol: , ja mam to samo, jak oglądam zdjęcia innych :diabelek , a przecież swoje sama wybierałam rotfl
W dodatku dziś ogladałam zeszłoroczne zdjęcia i ten rok jest wyraźnie gorszy dla irysów, kwitnie mniej niż połowa tego, co w zeszłym roku. Dlaczego :nie_wiem . A niektóre w ogóle nie zakwitły, nawet takie, na które czekam już dwa lata :angry: . Irysy wymagają duuuużej cierpliwości :silly:

BEatko dzięki za identyfikację chwasta :przytulam , wciąż się zastanawiam, czy likwidować dmuchawiec, czy nie 2smiech
Pomorze dziś chyba zlane porządnie ;)?

Agusia zgadza się 2smiech , stary problem wciąż aktualny :diabelek , tak samo zresztą, jak i u Ciebie :diabelek , szkoda tylko, że chciałybyśmy na odwrót :silly:
Czosnki z nasion rosną strasznie wolno, wiem, bo mi się same sieją, ale po trzech latach stwierdzam, że dorośnięcie do rozmiarów cebulki matecznej zajmie im jeszcze kolejnych kilka rotfl
Brzydkie irysy Ci się trafiły? Czyżby żółte :diabelek ? Dla mnie żółte są brzydkie :oops:
Myślę, że tą Twoją trawą jednak musisz się przeprosić z kosą spalinową albo akumulatorową ;). Ja sobie taką kupiłam (akumulatorową) i nawet z akumulatorem jest leciutka i na pewno się nie zapcha :lol:

Dorcia za trzy lata :diabelek ? Znaczy jak ja się wypalę całkowicie, to Ty wtedy założysz wątek :diabelek ? Świetny pomysł, naprawdę :mlotek
A poza tym dzięki za sobotę :przytulam , naładowałam akumulatory na walkę z suszą :lol: . A w ogóle dlaczego tak daleko mieszkacie krecigl

Gosia jeszcze czekam na trzy odmiany w odcieniach różu, najbardziej wyczekiwane :tup
Pierwiosnek brudasek już czeka w sklepie ;), cieszysz się :P ?

EWcia ale za drugim razem chyba dopadało? Była większa chmura think:
Ciężko będzie ożenić Old Black Magic z bukwicą w sensie wysyłki ;), iryska mogę ukopać za miesiąc, a bukwica wtedy będzie kwitła i nie bardzo się nada do wysyłki :silly:

Ewa czosnki to jest bardzo dobry wybór, jak się ma nornice :diabelek . One jednak nie bardzo im smakują, więc po posadzeniu większej ilości, można śmiało liczyć na efekt WOW :woohoo:
Jakaś chmurka idzie, ale ćśśśśśś ;), nie chcę zapeszyć :oops:

Lukrecjo kozibród tworzy dmuchawce, mogę Ci wysłać nasionka, jak chcesz ;)
O podlewaniu nawet nie chce mi się gadać krecigl , dopiero wyłączyłam po 14 godzinach :mlotek

Trawnik wysycha aż miło :diabelek , ale podlewane za ciężkie pieniądze :diabelek rabaty, dają trochę koloru :silly:

Ostatnio zmieniany: 2017/06/04 21:28 przez markita.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, piku, takasobie, edulkot, Gosia1704, chester633, Zielona Ania, nowababka, Elżbieta, zanetatacz

Ogród Markity 2017/06/04 21:42 #69386

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Ja również dziękuję za extra dzień!!
Oderwałąm się od wszystkich przyziemnych spraw i tego mi było trzeba- tez jestem niepocieszona, że jednak kawałek drogi nas dzieli..ale z Dorcią oceniłysmy postęp prac na budowanej trasie i liczymy na szybki przelot wkrótce.
na kiedy mają termin zakończenia- ja daję drogowcom czas do późnej wiosny 2019 gwizdac

jak to się stało, że nie cyknęłam żadnej fotki u Ciebie :blink:

Z tym podlewaniem za ogniskiem tak sie nie męcz..przecież już wiemy, co tam będzie 2smiech

Ogromnie się cieszę, że się mogłyśmy spotkać..i mam nadzieję, że to nie jedyna taka radość w tym roku :przytulam

P.S> dzwonki dla morderców kupione.. gwizdac :P
Moi myśliwi dziś nawet nie zauważyli, że im jaszczurka spod łapek ucieka.... jednak moje pieski to spokojne zwierzaki. Chociaż- żebyś Ty słyszała, jak dziś Cyguś warczał na weta, jak ten mu krew pobierał.. Wpatrywał się w niego stalowym wzrokiem, grożąc głośno. Śmiałam się, że "czarnego szkolę na walki" 2smiech

Pozdrówki..i do następnego razu :buziak

Ogród Markity 2017/06/04 21:48 #69389

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Monia myślę, że Twoje oczekiwania mogą zostać spełnione :lol: , większość odcinków nowej trasy ma datę oddania właśnie w 2019 roku. Ale miesiąca nie pamiętam :silly: . Ale będziemy śmigać wtedy hu_rra
Nie omówiłyśmy spotkania na lipcowym szkółkingu, zajęte planowaniem wypadu na Zieleń to Życie rotfl , ale w sumie nie znamy jeszcze daty lipcowego spotkania, będziemy w kontakcie :przytulam
Dzwonki jeszcze nie kupione, Zielone Świątki dziś były, sklepy pozamykane rotfl , ale jutro nabędę :P
Jeszcze raz dziękuję za wizytę i prezenty :przytulam , było super :przytulam
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.208 s.