Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Markity

Ogród Markity 2017/06/04 21:54 #69391

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Ochhh tam prezenty- skromne NIC w porównaniu z tym, czym Ty mnie ozłociłaś :kocham

Serio trasę mają machnąć w tym terminie- NO!

Lipcowy szkółking..po tym, jak opisałaś ostatni, z maratonem sklepowym do 18tej.. think: hmmm.. Ja lubię kupować..ale żeby aż tak- to nie 2smiech

Raz jeszcze dziękuję- bardzo fajnie spędziłam czas.. Spacer po ogrodach pokazowych, urocze popołudnie u CIebie- czas nie gonił, wszystko na spokojnie.. Extra było!
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ogród Markity 2017/06/04 22:15 #69394

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8369
Monia ale nie wszystkie punkty są obowiązkowe rotfl , zresztą wątpię, aby w lipcu (upał :diabelek ) ktoś miał siłę i ochotę szkółkingować do 18 ;). O tej porze to już zimne piwko na kwaterze przyjezdni będą otwierać :lol:
Ale masz rację, ten wczorajszy brak pośpiechu to było fajne doświadczenie :woohoo:

Z ostatniej chwili: jestem wściekła :angry: , radar pokazuje, że pada u mnie, a tymczasem chała :mlotek , nikomu nie można już wierzyć :angry: :angry: :angry:

--=reklama=--

Ogród Markity 2017/06/04 22:24 #69396

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
U mnie z dodzinkę popadało, gdyby jeszcze trochę zechciało..... gwizdac

Ogród Markity 2017/06/04 22:35 #69401

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
EWa ja już nie pamiętam kiedy u mnie godzinkę padało gwizdac , jakiś miesiąc temu?

Ogród Markity 2017/06/04 22:42 #69405

• ewulab
  • ewulab Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2719
Marto, ależ nacieszyłam oczy tymi cudnymi irysami i pięknie obsadzonymi rabatami. Pierwsza róża niesamowitej urody flower , czosnki w tak dużej grupie powalają swoją urodą.

Ogród Markity 2017/06/04 23:06 #69412

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
markita napisał:
[ radar pokazuje, że pada u mnie, a tymczasem chała :mlotek , nikomu nie można już wierzyć :angry: :angry: :angry:
Ty radarom chcesz wierzyć.. Jeszcze powiedz, że i w to, co w tv mówia, też wierzysz 2smiech

Sorry za żarty z deszczu- u Ciebie w ogrodzie to bardzo niestosowny temat do żąrtowania :przytulam
Przydałaby sie u Ciebie porządna ulewa..
U mnie dziś trochę pokropiło- szału nie ma, ale od razu poczułam się zwolniona z podlewania :silly:
kiedyś mówiłam, że podlewanie mnie uspokaja..ale to było zanim zajmowało mi kilka godzin sterczenie ze szlauhem nad rabatami..do tego minimum 2 godziny podlewania trawnika :mur

Żeby się chociaż linii kroplujących trochę dorobić.. gwizdac

Ciekawe, czy mi się będą trawki od Ciebie siały. Orliki sieją się u mnie na bank.. ale trawki to może wiosną wypielic.
jak poznajesz, że to siewki czegoś wartościowego, a nie perz- pewno czekasz, aż podrosną i jakieś cechy charakterystyczne widać think:
Ostatnio zmieniany: 2017/06/04 23:07 przez Monika-Sz.

Ogród Markity 2017/06/05 06:41 #69424

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17508
U nas w nocy dało czadu :deszcz . Czy do Ciebie doleciała ta chmurka?
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Ostatnio zmieniany: 2017/06/05 06:41 przez edyta.

Ogród Markity 2017/06/05 06:55 #69427

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
I u mnie :deszcz był ... ale wiesz co Martuś - jak u mnie taka susza to ja i tak podlewam co 2 dzień :silly: i rośliny mają się bardzo dobrze. Od samego początku tak robię i są przyzwyczajone do takiego trybu życia - starsze nawet dużo rzadziej.... Nie dam się zwariować :diabelek
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Ogród Markity 2017/06/05 11:23 #69471

• dorciaj
  • dorciaj Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 99
:witaj
Załączniki:
Ostatnio zmieniany: 2017/06/12 08:12 przez dorciaj.

Ogród Markity 2017/06/05 20:28 #69533

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23090
Matrusia ale piękne widoczki u Ciebie mam nadzieję że u Ciebie wreszcie popadało :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Ogród Markity 2017/06/07 11:02 #69779

• Iwona1311
  • Iwona1311 Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1604
Marta dziś rano jak podniosłam roletę i ujrzałam ciemne chmury za oknem to sobie pomyślałam no nareszcie może choć trochę popada, Bartek stwierdził że nam roślinki trochę podleje a tu nic ani kropli wody a teraz już słoneczko świeci i chmur nie wiele. Wszystkie roślinki przywiezione od Ciebie posadziłam od razu w poniedziałek, nawet część poczekalni i jutro ciąg dalszy sadzenia. Czy znasz może nazwę gatunkową tego brudnego pierwiosnka?

Ogród Markity 2017/06/10 14:27 #70286

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Ewo irysy i czosnki okazały się pięknym duetem :kocham

a róż kwitnie coraz więcej :lol: , a chwilowo najbardziej oko przyciąga Gypsy Boy :kocham :woohoo:

Monia zależy w której tv :diabelek , ale w pogodę nie wierzę żadnej :diabelek
Jeśli chodzi o nowe siewki, to gdy trafię na coś nowego, to rozglądam się co rośnie dookoła ;) i zwykle trafiam polewkamax , tylko naprawdę miniaturowe sieweczki są niepodobne do niczego. Te trochę większe już zawsze coś przypominają :silly:
Trawy nie podlewam konsekwentnie :diabelek , a teraz dokupiłam drugiego węża, rozdzielacz na kran i leję podwójne ilości w tym samym czasie gwizdac . Miało dziś jakoby rzekomo padać :diabelek , oczywiście żar niemiłosierny leje się z nieba i nic nie zapowiada, że coś się zmieni krecigl

Edyta jaka chmura :diabelek ? Oczywiście, że nic nie doleciało, a miało :diabelek ?

Aniu ja też nie podlewam wszystkiego codziennie. Nawet nie mam takiej możliwości, moje linie są kroplujące, ale to nie jest system automatyczny, tylko ręczny 2smiech . Niemniej są roślinki, takie jak pierwiosnki na przykład, które codziennie leżą plackiem i te muszę podlać codziennie, bo nie mogę na to patrzeć krecigl . A są też takie rośliny, których prawie wcale nie podlewam ;).

Dorcia głowię się i głowię co mi chciałaś pokazać na tych zdjęciach :oops: , albo mam sklerozę i czegoś nie pamiętam, albo sama nie wiem :oops:

Danusiu dziękuję :przytulam i nie, nie popadało :nie

Iwonka oczekiwania na deszcz ciąg dalszy :angry: , o żadnym sadzeniu mowy nie ma krecigl
Niestety nie wiem co to za pierwiosnek, na pewno nie japoński, ale ciagle zapominam Kasi zapytać. A może następnym razem u pana Kucharzyka zapytamy.

Na dworze piekło, 33* w cieniu, na słońcu pewnie z 45* krecigl . Trawnika już nie mam, nawet w 2015 w takim tempie się nie skończył :diabelek . Strach się bać, co będzie dalej :nie_wiem
Jedyna moja aktywność to nieustające podlewanie i zbieranie chrząszczy kruszczycy i ogrodnicy w butelkę :angry:
Piwonie już przekwitają, za to róże po dwukrotnych przymrozkach mają lekkie opóźnienie.

Kolory upalnego czerwca :)

Za tę wiadomość podziękował(a): hanya, piku, edulkot, lucy09, chester633, Ness, katja, nowababka, Elżbieta, Olga1234 ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Ogród Markity 2017/06/10 18:23 #70302

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3243
markita napisał:
Jedyna moja aktywność to nieustające podlewanie i zbieranie chrząszczy kruszczycy i ogrodnicy w butelkę :angry:

Martuś a potem sok czy nalewka...... wink-3 2smiech polewkamax :kot

Zestawienie czosnków i irysów mistrzostwo świata :woohoo: :bravo dla mnie cudne są jeszcze naparstnice :kocham a co tam wszystko ładne a trawnik najładniejszy..... gwizdac :diabelek padało u ciebie bo u mnie figa coś nad Warszawą wisiało...chmury mega burzowe..... :podlewam

Ogród Markity 2017/06/10 19:37 #70304

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 13154
Naparstnice od Ciebie dobrze sobie u mnie radzą i wysiewają się już same :buziak , ale dla mnie najpiękniejsza fotka to ostatnia - maki :kocham
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

Ogród Markity 2017/06/10 19:45 #70305

• katja
  • katja Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 93
Te kwitnące chmurki na czwartym zdjęciu od dołu, po lewej to co?
Naparstnice i maki :kocham
Kasia

Ogród Markity 2017/06/10 20:16 #70308

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Paweł mogę odstąpić, jeśli masz pomysł :diabelek , ja nie skorzystam :diabelek
Ten trawnik, co to już go nie ma :diabelek ? Oczywiście, że nie padało, nawet się nie zachmurzyło ani na chwilę :mlotek . Zaczynam poważnie brać pod uwagę powtórkę z 2015 :angry:

Marysiu to się cieszę :przytulam . A maki wysiały się pod drzewkami, pod młodymi jabłonkami, nie ruszam ich, są takie fotogeniczne :kocham

Kasiu te chmurki kwitnące to briza 'Zitterzebra', cudna, nieduża trawka o paskowanych na biało liściach.

No to jak wszystkim podobają się maki, to jeszcze maki ;)

Za tę wiadomość podziękował(a): hanya, piku, ewa f, edulkot, Gosia1704, chester633, katja, nowababka, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Ogród Markity 2017/06/10 22:50 #70324

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23563
Maki cudne ale to naparstnice skradły moje serce :kocham ,piękna kwitnienia masz ,mówisz upał a u mnie 17stopni byłam na Komunii i marzłam i deszcz pokropił również-wieczorem trochę się ociepliło
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Ogród Markity 2017/06/11 05:53 #70334

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ta trawka jest super :kocham i cała z nią kompozycja jest dla mnie tym razem nr 1 ! Koniecznie częściej wstawiaj zdjęcia, bo zawsze u Ciebie coś znajdę co mi pasuje :) I maki oczywiście :kocham Z podlewaniem u mnie to też jest rożnie, bo nówki to codziennie i jednak widzę, że deszcz u mnie był już drugi raz, gdy u Ciebie ani kropelki :( A trawa moja też tak wyschła na wiór. Ja się zamartwiałam, że będzie mi wrastać 2smiech gdy cały brzeg rabaty to sucha wydeptana ziemia , nawet chwastów brak. Dobrego dnia i deszczu Ci życzę :przytulam
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein
Ostatnio zmieniany: 2017/06/11 05:54 przez dobra nuta.

Ogród Markity 2017/06/12 12:06 #70463

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2563
Marta, strasznie Ci dziękuję, za przepiękne sadzonki w ilości, po prostu nie do opisania.
Ja nie wiem dziewczyny, jak Wy tak trafiacie. Gratisik super – nie miałam takiego „gwoździka”. Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam ale i tak „w biegu” (w żółwim tempie oczywiście).
Bardzo, bardzo Ci Martuś dziękuję.
:buziak :buziak :buziak
Iwona1311 napisał:
Marta ... Czy znasz może nazwę gatunkową tego brudnego pierwiosnka?

Ten pierwiosnek, który u mnie już też jest dzięki Marcie hu_rra to pierwiosnek chiński, gatunek – alpicola. Jeszcze nie ma go w bazie. Może w przyszłym roku, bo tego kwiatki się ciut zmęczyły podróżą.
flower :buziak :buziak
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą
Ostatnio zmieniany: 2017/06/12 12:58 przez Gosia1704.

Ogród Markity 2017/06/12 21:02 #70539

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Żanetko to nie do wiary, jak niesprawiedliwie pogoda w tym roku rozdziela temperatury i opady krecigl . Zadziwiająca jest też sprawdzalność prognoz :diabelek , jak ma być upał, to będzie na pewno i jeszcze większy niż w prognozach, a jak ma być deszcz, to raczej nie na pewno, a najczęściej wcale :mlotek

Aniu wypatrzyłam tę trawkę u takiego naszego lokalnego szkółkarza, ona raczej nie jest zbyt popularna, a szkoda! Niestety również się nie sieje rotfl . A szkoda 2smiech
Deszczyk dziś chwilę popadał hu_rra . Na wszelki wypadek nie sprawdziłam, jak głęboko jest mokro, bo pewnie moja radość by zbladła :diabelek

Gosiu cieszę się, że jesteś zadowolona :przytulam . A ja bardzo dziękuję za identyfikację "brudaska" :buziak

Dziś trochę panienek różanych :P

Bordure Magenta

Comte de Chambord

Munstead Wood

Majalis Plena już przekwita, ale ciągle wygląda obłędnie

Rose de Resht

Royal Celebration

William Baffin

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edulkot, Gosia1704, chester633, sierika, nowababka, Elżbieta, zanetatacz
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.219 s.