Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ...

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/10/10 22:19 #28834

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9989
No i gdzie relacja z działeczki?
Temat został zablokowany.

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/10/10 22:42 #28838

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1629
Nie poszłam bo od kilku dni leje i nie mam możliwości wejścia bo jest całkowicie zalane samo wejście, wjechala jakaś ciężarówka no i rozwalila całe wejście, koleiny etc.....jednym słowem masakra :nie_wiem może uda mi się w tym tygodniu pójść :dry:

--=reklama=--

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/10/29 19:58 #32829

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6573
Udało się, grunt osuszony, czy wręcz przeciwnie? polewkamax U mnie coraz gorzej, ale 2-3 razy w tygodniu wpadam na ciężkie roboty przymusowe :diabelek bo jak nie teraz to kiedy?

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/10/30 19:02 #33035

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
no niestety wręcz przeciwnie, od kilku dni leje i leje, już nieraz przemokłam :deszcz :angry:
a poza tym od wczoraj siedzę w domu i w tempie ekspresowym szyję królika Tildę, BO OD WCZORAJ, OD 4:15 JESTEM CIOCIĄ!!!!! clap hu_rra
Werka urodziła prześliczną córeczkę Gabrysię :kocham
wszyscy jesteśmy strasznie dumni i szczęśliwi, Szkodnik został babcią po raz pierwszy, zaś dziadek aż puchnie z dumy, zaś ojciec czyli Grześ...tego to już nie wiem rotfl
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/10/30 20:45 #33062

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
wink-3 To królik Tilda jest niezbędny? zdziwko

Pierwsze dziecko... niechybnie je rozpuścicie :diabelek

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/10/31 23:10 #33270

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9989
Gratulacje
Teraz będziesz miała jeszcze mniej czasu na ogród gwizdac

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/11/02 22:04 #33559

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Ciociu Marto gratuluję i szczęśliwym rodzicom również. :buziak
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/11/03 06:41 #33584

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Siberko no królik potrzebny bo to ma być prezent dla Gabi ale już jest uszyty, zdążyłam teraz tylko czeka aż go zawioze :kocham

Gosiu hehe spoko czas na działkę będzie bo oni i tak mieszkają gdzieś indziej niż my a poza tym Werka i tak ma urlop macierzyński :silly:
Na pewno będą u nas na Święta Bożego Narodzenia wiec wtedy się naciesze Małą zwyc

Ina dzięki kochana :liscie

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/12/11 11:37 #38805

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72960
Marta, zawiesiłaś już ogrodowe działania, czy latasz z obłędem w oczach i zabezpieczasz róże na zimę? :witaj

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/12/11 21:24 #38923

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Poll :buziak
no zawiesiłam na razie działalność ogrodową, od przeszło miesiąca nie byłam na działce i nie wiem co tam się dzieje, totalny brak czasu, pogoda beznadziejna no i pięknie zalane wejście na działki, przejść się nie da, nawet kalosze nie dały rady :mur
róż i tak nie zabezpieczam, dają sobie radę ale to nie znaczy, że nie mam zapasów porobionych w altanie na wypadek siarczystych, bezśnieżnych dni :P
poza tym i tak mama czeka aż topinambur zacznę wykopywać bo się już ślini, zresztą nie tylko ona bo koleżanki w pracy też pytają więc może uda mi się jakoś w przyszły weekend podejść bo w ciągu tygodnia nie dam rady....niby mam przerwy lub idę na 13 ale to mama ma lekarza, a to Gabrysia i Werka wpadają albo ja nadrabiam zaległości w spaniu gwizdac
no i za 2 tygodnie święta....hehe :choinka :mikolaj

a tak poza tym wszystko oki u mnie :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, inag1, Gosia1704

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/12/12 00:34 #38948

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72960
Topinambur? To te zółte kwiatki podobne do słonecznikow, ale mniejsze? Słyszałam, że bulwy sa jadalne, ale nigdy nie próbowałam. :witaj

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/12/12 08:27 #38962

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
ano, to właśnie topinambur B)
żeby bulwy były większe, ścina się łodygi tak do połowy wysokości i w tym roku to sprawdzam, połowę ścięłam zaś drugą zostawiłam i zobaczymy co z tego będzie :lol:
bulwy są smaczne, można je smażyć, gotować, piec etc i smakują jak słodkie ziemniaki z orzechowym posmakiem B)

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/02/01 22:05 #47360

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Shiralciu, sprawdzałaś, czy guma na działce po zimie dalej rozciągliwa? rotfl Da się coś jeszcze dosadzić wiosną? :slonko

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/02/01 22:15 #47362

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Siberko, guma pewnie będzie jeszcze rozciągliwa bo mam pomysł by jedną rabatę zupełnie zmienić, kilka roślin zmieni miejsce albo wyleci ale na działce póki co nie byłam bo mimo, że owszem mam ferie to pierwszy tydzień spędzam w domu przymusowo albo jak to mama mówi, przez moją własną głupotę bo trzeba było iść wcześniej do lekarza.....no mam antybiotyk plus dodatkowo 8 innych lekarstw, przez 2 tygodnie z przerwami miałam katar i kaszel jak u gruźlika no i mam kaszel tchawiczny, duszący na szczęście płuca i oskrzela czyste no i przewlekłe zapalenie zatok przynosowych :mur
w poniedziałek poszłam do lekarza no i wyszło, w niedzielę się dusiłam i mama pod groźbą zamordowania i zakopania mnie na mojej własnej działce wywaliła z łóżka rano no i trzeba było iść, zaś potem po powrocie było tylko to :mlotek :mlotek :mlotek :mlotek
aż się boję co powie mi laryngolog w przyszły poniedziałek, bo już wolałam iść i się wreszcie umówić, choć ten powtarzający się katar może mieć przyczynę alergiczną bo kazano mi wrócić do tabletek i problem kataru się skończył bo operacji się śmiertelnie boję i wolałabym jej uniknąć :dry:
Za tę wiadomość podziękował(a): Siberia

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/02/01 22:32 #47365

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Czyli jesteś nauczycielką z powołania polewkamax Chorujesz z powodu ferii :diabelek

Pewność co do miejsca pochówku, o ile można wierzyć matczynej obietnicy złożenia zwłok pod ukochanymi roślinami, powinna ulżyć nieco odchodzeniu z tego padołu łez :diabelek
Ale, z drugiej strony, dobry plan ogrodniczy może mieć moc ozdrowieńczą zarowk

flower z życzeniami zdrówka!!!

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/02/02 18:44 #47489

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
hehe no tak zawsze mam, jak tylko się jakieś wolne zaczyna to ja chora, no oszaleć można :mur
no ma moc ozdrowieńczą, aż z tego wszystkiego orbitreka sobie kupiłam a co......ale z kondycją to u mnie kiepsko, niby antybiotyk ale ledwo zlazłam z tego urządzenia.... :dry:
jutro jadę na zakupy, dość siedzenia w domu... rotfl
aha....dziś rodzice obchodzą 32 rocznicę ślubu rotfl
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/03/27 18:22 #55905

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
no pogoda boska, balkon już się zazielenia, zaś na działce robi się kolorowo....juhu :kocham
a ja z nudów szperałam w necie i znalazłam..... do dziś mi tego nie wybaczyła 2smiech
wtkplay.pl/video-id-18129-hodujesz_kwiatki_na_balkonie_mozesz_wygrac_1000_zl
Ostatnio zmieniany: 2017/03/27 18:24 przez Shirall.

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/04/02 19:28 #56629

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
pogoda jest przecudna!!!!! byłam na działce w weekend, mama wróciła ze szpitalu - była w Śremie, szpital reumatologiczny, ech...... :kocham
było mierzenie działek no geodeta był gdzieś we wrześniu, pytałam wtedy po co mierzą działki no i dziś i ku mojemu zdziwieniu na tablicy była rozpiska no i .......od dziś moja działka ma 192 m2, rany tyle lat płaciłam za 197 a tu..... :mur
no i numer zmienili, już nie 64 tylko 87.......ech
zaś dziś.......cebule posadzone, warzywnik prawie ogarnięty, można siać i sadzić warzywka, róże w połowie obcięte tak jak i byliny no i powojniki ale jeszcze zostało....ech....moze uda mi się w tygodniu jakoś wyskoczyć na 2 godzinki bo dopiero weekend B)
zdjęcia zaraz....ładują się :woohoo:
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/04/02 19:36 #56634

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
nie tylko ja dziś pracowałam......pojawiają się nasi owadzi przyjaciele...

już niedługo.... :kocham

no i inne śliczności

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, chester633, zanetatacz

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/04/02 20:40 #56654

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Marta, jak dłużej będzie tak ciepło, to szybko pożegnamy wiosnę. Trochę żal, że tak szybko przekwitły np.krokusy i inne wczesnowiosenne kwiatki ale za to ciepełko jest cudne.
Zdjęcia śliczniutkie. :)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.179 s.