Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ...

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/04/09 00:48 #58006

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9989
Jednak chyba temperatury wróciły do normy
Całe szczęście, bo wszystko na raz ruszyło
Inni narzekali na pogorszenie pogody, ja tam nie, bo po tych opadach trawnik ruszył z kopyta
Temat został zablokowany.

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/04/09 11:02 #58042

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1629
Gosiu, no niby wróciły do normy te temperatury ale ja tak nie lubię zimna! ja chce ciepełko z powrotem! :slonko
chciałam iść dziś na działkę ale po pierwsze zimno, po drugie wszystko mnie dziś boli i ogólnie czuję się taka rozbita, a po trzecie mama chyba by mnie zatłukła, ech..... :silly:
ale wczoraj byłam w Obi po nowe donice na balkon, zioła no i posadziłam wszystko....piękny, zielony balkon :kocham

Ina :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, zanetatacz

--=reklama=--

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/04/16 22:36 #59506

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pogoda faktycznie w tym roku nas nie rozpieszcza
Ja nie lubię upałów, ale lubie ciepełko
Czego Tobie i sobie życzę

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/04/29 18:01 #62328

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
no nie rozpieszcza, niby Majówka a dziś raz słońce a raz ulewa i tak w kółko macieju :slonko :burza :slonko :burza
ale i tak planuje iść choć na troszkę w ten długi weekend na działkę no i Majówka w Botaniku... :kocham

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/05/07 22:53 #63795

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
No a jakieś zdjęcia?

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/05/12 10:10 #64686

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
A z wrażenia i szybkości przejścia nie zrobiłam zdjęć gwizdac
Trzeba było szybko bo w domu był Szkodnik, który cierpiał i cierpi na chorobę sierocą wiec musiałam szybko obejść i kupić co trzeba.
Ale jutro zaczyna się kiermasz w parku Wilsona więc tam zrobię kilka zdjęć :slonko

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/16 19:48 #71191

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
no wreszcie wracam do życia normalnego, wyjazd na zlot wiele mi pomógł bo ostatnie miesiące dały mi nieźle popalić i w kość ale teraz już lepiej, mama od kwietnia jest już na rencie, zaś w poniedziałek teraz wraca z ponad 4-tygodniowego pobytu w sanatorium, gdzie ją postawili na nogi, zaś rodzinka już ochłonęła po.....no cóż miesiąc temu moja ciocia (siostra taty) się dowiedziała, że ma raka i że zostało jej najwyżej 6 tygodni życia, mieszka czy raczej już mieszkała w Stanach, lekarze robili wszystko no i na tydzień przed zlotem, zaś na 4 dni przed swoimi 62 urodzinami....odeszła.
Rodzina ciężko to przeżywała, moja babcia, tata, my.....no i wujek mieszkający nadal w Stanach, zaś teraz staramy się by sprowadzić ich do domu i tu pożegnać, ale to wymaga czasu...
Zlot wiele mi dał, odpoczęłam od wszystkiego, zostawiłam w domu hehe na 2 dni tatę samego - już w niedzielę dopadła go choroba sieroca polewkamax, jednak nasza rodzinka jest nienormalna bo potrafimy dzwonić do siebie kilka razy dziennie, ba ja dzwoniłam tylko 2 razy do mamy, raz do taty polewkamax

dobra koniec tego, więc veni, vidi, vici na zlot a czym...no pociągiem, a jakże inaczej, do domu przyjechały ze mną roślinki - jaśminowiec Virginal - jak powąchałam go w Radkowie to musiałam go mieć!, 3 trawki - i tu się moja skleroza odzywa bo za Chiny nie mogę sobie przypomnieć mimo, ze sama tej nazwy używałam :mur no i 2 bodziszki z Wojsławic - nazwy napiszę potem, bo są na balkonie a mam teraz burzę i ulewę i jakoś mi się nie uśmiecha wychodzić na balkon gwizdac
no i był lot na działce a tam....o matko...... hu_rra hu_rra

Za tę wiadomość podziękował(a): piku, VERA, inag1, Gosia1704, chester633, zanetatacz

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/25 11:57 #72892

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
WAKACJE!!!!!!! JUHU!!!!!! clap hu_rra clap hu_rra
no kto powiedział, że nauczyciele się nie cieszą z wakacji, no my tak i to bardzo - teraz laba totalna aż do 29 sierpnia hu_rra
praca jest, w tej szkole co teraz i właściwie już od 2 lat, moja stara podstawówka hu_rra
mama chodzi na kijki, tempo ta kobieta teraz ma, jest bardziej samodzielna, ale mimo tego ból jest, no cóż taka już choroba jest paskudna ale ważne, ze nie wymaga już 24h opieki i może sama wychodzić B)
na działce wszystko rośnie i kwitnie, dosłownie wszystko włącznie z wszędobylskim podagrycznikiem, ech tego cholerstwa nigdy się nie pozbędę więc macham ręką i zostawiam go w niektórych miejscach bo jakoś mój ogród nie jest idealny, jest tak samo roztrzepany jak ja gwizdac
zdjęcia zaraz jakieś wrzucę bo róże szaleją i nie tylko :kocham
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/25 17:05 #72954

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Marta, powtórzę za Tobą JUHU !!! wink-3 Same dobre wiadomości. Masz wakacje, jest praca, mama dużo lepiej się czuje, z ogrodu zrobił się eden, czego jeszcze pragnąć . I tak trzymaj. Duże buziole dla Ciebie i mamy. :przytulam
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/25 18:43 #72964

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
Ina :buziak
może być jeszcze lepiej bo jutro idziemy do banku się dowiedzieć ile dostaniemy pożyczki mieszkaniowej na 3 osoby B)

no i obiecane zdjęcia - ostatnio zakochałam się w mojej róży Cinderella, jak dla mnie to róża bomba, ma co prawda bardzo delikatny zapach ale ten kolor no i krzaczysko jakie teraz stworzyła mimo, że ją mocno tnę to i tak rośnie jak szalona, heh ma tyle pąków, że muszę ja podwiązywać bo opadają pędy pod ciężarem kwiatów, no tyle ich ma hu_rra
brat za nią nie przepada bo już go nie raz podrapała, ostatnio się odgrażał, że weźmie sekator i.... polewkamax
ooooo widać ją tutaj, zaraz przy leżance, ten różowy krzak :diabelek

Sirius

Ispahan

Louise Odier

Za tę wiadomość podziękował(a): piku, VERA, inag1, Gosia1704

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/25 18:57 #72968

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Witaj Nasze Zlotowe Malenstwo !! 2smiech

No,naprawdę dwoi i troi mi się w oczach od tego macipeniusieńkiego ogródusia...
Krzaczory śliczne!!

Martuś,a pokaż tą różę ,co Semper u siebie kosił uparcie,a w tym roku się szcześliwie zapomniał i urosła...
Co prawda dał mi sadzonkę rzeczonej,ale ciężko z nią. Nie wiem czy przetrzyma,chciałabym zobaczyć jak wygląda u różanych zapaleńców.

Cieszę się wakacjami razem z Tobą !!

Buziole! :kocham

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/25 22:01 #72995

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
oooo Moja Zlotowa Mamusia :buziak polewkamax
jeszcze mi ta Rose de Resht nie zakwitła, muszę chyba zrobić tak samo jak Jurek i ją mocno skosić :diabelek
mszyce i nimułki ją mocno pożarły i na razie to widać tylko zielone pędy i kilka liści, nic innego, musiałam ją opryskać i na razie czekam aż ruszy....

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/26 07:56 #73024

• Asia2
  • Asia2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3817
Ło Marto! Ale masz busz zdziwko ! Czy Ty przy takich różanych potworach jeszcze się tam mieścisz? Ale widzę, że miejsce na leżaczek jest, więc chyba tak. Muszę Cię w końcu odwiedzić, odebrać tę nieszczęsną kolendrę (jeśli jeszcze żyje ;) ) i posłuchać opowieści zlotowych z pierwszej ręki. Dotąd ciągle się mijałyśmy, jak ja byłam w pobliżu, to Ty akurat w pracy. Teraz są wakacje (jak ja zazdroszczę nauczycielom...), to może łatwiej będzie Cię dorwać.

Nową mamusię sobie przygruchałaś? To Beti wcześnie musiała zacząć... polewkamax
32-letnie maleństwo, ha, ha, ha...
BTW Najlepszego z okazji urodzin! Oby Ci róże pięknie kwitły, a wszelkie plagi niszczycielskie omijały ogród z daleka! No i niech wizyta w banku będzie owocna :P .

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/26 09:56 #73044

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
Asiu :buziak :przytulam
kolendra żyje i wyłazi z balkonu polewkamax toć to potwór nie kolendra 2smiech
no miejsca mam jeszcze bo 2 rabaty muszę zmienić, baaa nawet brat mi doradził gdzie mogłabym jeszcze coś dorobić by z jednego miejsca zabrać część roślin bo trochę wadzą no bo busz polewkamax
dziękuję za życzonka....ech starość teacher polewkamax

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/26 10:09 #73046

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25847
Najlepszego życzę i ja vishenka
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/26 15:08 #73081

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
Grzecznie melduję, ze różyczka otrzymała odpowiednią podpórkę.
Już więcej jej nie skoszę.

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/26 16:10 #73086

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Piszesz,że starość zagląda Ci w oczy. 2smiech To wszystkiego najlepszego z okazji tej starości. :diabelek flower :przytulam
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/26 19:52 #73100

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
Piku :buziak
Jurek :buziak
no ja myślę, żadnego koszenia mi róż bo inaczej... :angry: :diabelek
Ina :buziak hehe no mój brat tak dziś stwierdził, że już jestem staaaaarrrraaaaa polewkamax
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/27 20:37 #73325

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
ach.....ta cudowna pogoda :kocham :kocham
plecy bolą, ręce rwą, nogi to już nieść nie chcą ale człek jest zadowolony bo dzisiejszy dzień spędził na działce hu_rra
wszystko rośnie i kwitnie, wredne ślimaki przeniosły się na tamten świat :diabelek
zaś walka z podagrycznikiem trwa i trwa i zaczynam pomału ogarniać działkę, jutro może uda mi się postawić pergolę - bo kupiłam taką metalową, 15kg dla Lykkefunda bo mi łajdak opadł :dry:
muszę ją tylko zatargać na działkę, tam złożyć i poprosić brata by pomógł ją wstawić gwizdac

Sirius

Pashmina

Ślicznotka z Konblecji[
Ostatnio zmieniany: 2017/06/27 20:38 przez Shirall.
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704, chester633

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/27 20:43 #73328

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Potwierdzam, dzisiaj była u nas super pogoda. Nie za gorąco, tak w sam raz do pracy w ogrodzie. Też się urobiłam po łokcie. ;)
Jak zwykle cudne zdjęcia.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.173 s.