Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ...

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/30 21:09 #73975

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1629
jak tam u Was po burzach? widziałam co się działo na forum i na fejsie i nic tylko :placz :przytulam

wczorajszy dzień był szalony, poszłam na działkę - pełne słońce, zaś koło 12 jak się nie zachmurzyło i lunęło....taaaa całe 5 minut, które spędziłam w altance zaś po chwili słońce, bezchmurne niebo i żar, zaś po 10 minutach nawet śladu nie było po deszczu, zaś na działce mała demolka, kurchanik - rabatka uległ zagładzie, niektóre rośliny zrobiły wylot bez możliwości powrotu, z wieczną banicją - liliowce, rany w życiu tyle ślimaków nie widziałam jak koło nich zdziwko, barwinek został ujarzmiony, zaś tam trafiły wykopane róże, które zostały przyduszone przez inne, zaś z kolei rabatka słodkich róż....ech na cóż...został tam tylko HoneyMilk, Hot Chocolate, Caramella, Creme Brulle, który odrasta od korzenia, pozostałe roże - Nostalgie :placz, Cafe, Creme Caramel, Brownie padły :placz
z tyłu rabata jest całkowicie pusta i kupiłam dziś w Primaflorze jaśminowca Biały Karzeł, którego posadzę tam, oczywiście po wymianie ziemi bo nie wiem co tam zostało, jakie choróbska :mur
na szczęście i tfu tfu odpukać inne róże się trzymają, niektóre chorują ale już kupiłam środek by je zabezpieczyć, część mocno przycięłam i zaczynają wypuszczać nowe pędy więc jakoś ogród zaczyna wyglądać, ale jeszcze masa pracy przede mną ale akurat z tego się cieszę polewkamax
zaś dziś pogoda była do d... więc postanowiłam pojechać do Primaflory w Owińskach, heh 50 minut tłuczenia się tramwajem i autobusem ale warto było, obłowiłam się a co....2 lawendy, 2 jeżówki Butterfly Kisses i Baby Swan White, plus jaśminowiec, prezent od brata w postaci szpadla damskiego - heh Asia, brat pytał czy mniejszego już nie mogłam kupić i czy na głowę upadłam, bo myślał, że kupię sobie coś innego na urodziny a tu....szpadel polewkamax -, granulki na ślimaki :diabelek oraz Substral dla róż. A najlepsze było potem, obładowana chce wejść na ogród zewnętrzny, widzę, że ktoś chce otworzyć drzwi więc stoję i....zaczynam się śmiać.......to była Asia polewkamax polewkamax :buziak :buziak
jak to Szkodnik mówił potem, naprawdę już nie miałyśmy gdzie się spotkać polewkamax polewkamax :buziak :buziak
no to na tyle, zdjęcia za momencik, coś dziś ciężko idzie zgrywanie, zaś jutro.....działka :czarownica
Ostatnio zmieniany: 2017/06/30 21:10 przez Shirall.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Asia2, Gosia1704

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/06/30 22:42 #74007

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
zdjęcia jednak jutro bo nie mam zamiaru po raz trzeci już pisać tego samego postu.....piszę i piszę, klikam wprowadź i.......wylatuje w kosmos..... :mur :mur

--=reklama=--

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/01 07:36 #74041

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Boziu,to Ty miałaś tornado!! zdziwko zdziwko

Biedne różyce... :placz

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/01 17:23 #74119

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
Betinko, spokojnie, na szczęście tornada nie było, wiatr owszem był silny ale nas ratuje to, że działki są niżej więc wszystko idzie górą :buziak
dziś byłam na działce i żadnych strat nie ma, wszystko kwitnie i rośnie, zresztą znowu padało jak byłam w namiocie, może jakieś 3 minuty zaś potem wyszło słońce ale nad horyzontem, od południa szła burza, grzmiało i błyskało więc szybko sadziłam co miałam ale poszła bokiem i właściwie dopiero teraz leje od 30 minut, ja już w domku i się cieszę bo wszystko mi ładnie podleje flower
no właśnie skończyło padać :slonko

moja dzisiejsza praca :kocham

Robin Hood

Ispahan

Gebruder Grimm

Rosenstadt Freising

Ostatnio zmieniany: 2017/07/01 18:13 przez Shirall.
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, inag1, Gosia1704, chester633, Semper

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/08 18:30 #75222

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
no pogoda jest taka jak każdy widzi, ale wczoraj.....heh.... polewkamax
no mogę tyle powiedzieć, że mój brat już potem kąpieli nie potrzebował, jak to powiedział: Człek sobie spokojnie jedzie rowerem to najpierw pada, potem leje a potem to nap...la wodą polewkamax
ja zdążyłam przed tą ulewą zaś on już nie polewkamax
dziś dzień odpoczynku w domku ale jutro planuje już działkę, mam nadzieję, że deszcz różom nie zaszkodził, bo wczoraj cięłam mocno Sekela , najwyżej oprysk zrobię jak skończę ogarniać :unsure:
sadziłam też nowe nabytki roślinne, takie jak budleja Petite Tutti Frutti, zdjęć nie mam bo jeszcze nie kwitnie tak samo jak bodziszek Dragon Heart ale już...
Diamond Eyes

Mikołajek płaskolistny Blue Hobbit

no i pozostałe śliczności
Creme Brulle

Caramella

Gebruder Grimm - Gremlin

Ostatnio zmieniany: 2017/08/09 16:12 przez Shirall. Powód: podmiana zdjęć
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, inag1, Semper, beatrix+

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/08 18:58 #75225

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Cudne te Diamentowe Oczy!
Ona w cieniu musi być?

Martuś, piękne rondo Ci wyszło! :)

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/08 20:02 #75234

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
Betinko :buziak
nie musi, może być w słońcu lub w delikatnym półcieniu, moja akurat będzie rosła w słońcu B)
dzięki :buziak kiedyś było bardziej wyraźne to rondo ale potem barwinek się rozrósł i jakoś straciło to urok no i przestało mi się podobać i postanowiłam to zmienić, przesadziłam róże, którym nie pasowało stanowisko, dosadziłam bylin, lawendy i muszę jeszcze wysypać do końca korą bo mi zabrakło :mur
jesienią dosadzę cebule zwyc

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/10 20:24 #75526

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
jak ja kocham słońce :slonko
ba.....nawet się dziś zachmurzyło i :deszcz tylko, że zamiast biegać po deszczu, siedziałam pod drzewem i bawiłam się w czarownicę i wiązałam miętę w pęczki, rany wyszło tego z 3 olbrzymie pęczki, pękole raczej, tak się tego nawąchałam, że teraz nic tylko psikam i psikam zaś Szkodnik się ze mnie śmieje bo teraz już podobno wiem jak ona się czuje kiedy coś powącha a ja bywam bez serca bo wczoraj przyniosłam płatki róż w torebce no i się rozpędziła i powąchała.... co było dalej to wolę już nie mówić krecigl
wczoraj był leniwszy dzień zaś dziś wreszcie pół ogrodu mam ogarnięty, została druga część bez warzywnika, będzie się działo polewkamax

wszystko tak pięknie kwitnie lub zaczyna zaś ja tylko latam z aparatem i robię zdjęcia bo takie cuda kwitną, zresztą koniec gadania tylko niech się same tutaj pokażą 037
verbena hastata - ku mojemu zaskoczeniu przezimowała :woohoo:

Summer Song

św. Tereska

Rosenstadt Freising

Goldilocks

Black Forest Rose

Novalis

Ostatnio zmieniany: 2017/08/09 16:23 przez Shirall. Powód: podmiana zdjęć
Za tę wiadomość podziękował(a): VERA, Gosia1704

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/11 09:58 #75614

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Matko! Jakie okazy motyli ,cudne!

U mnie nadal bez deszczu buuu. ....

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/11 10:18 #75622

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25846
A chodzą słuchy że motyli w tym roku brak think: . u mnie na razie tylko bielinki B)
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/11 17:29 #75692

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
nie lubię deszczu, oj nie lubię :burza
miało padać dopiero po południu więc miałam nadzieję, że polecę na działkę a tu....zaczęło padać koło 11 do 13 :burza i teraz jak na złość słońce wyszło :angry:

Betinko :buziak
to ja dmucham i chucham by ten deszcz poszedł do Ciebie bo ja go nie chcę! :angry:

Piku :buziak
heh u mnie zaczynają budleje kwitnąć i masa motyli przylatuje, bielinki też B)
Za tę wiadomość podziękował(a): piku

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/16 21:20 #76564

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
kocham wakacje :kocham
pobudka koło 8 jak zawsze, lot z mamą na kijki, tzn. mama z kijkami a ja chodzę normalnie bez lub czasami jak chodzimy w jedno miejsce gdzie są morwy to ja zrywam a mama chodzi, tak właściwie robimy od kilku już dni, mamy zamrożone już 6 worków białej morwy, na zimę jak znalazł a jak placek drożdżowy jest pyszny z nimi :mniam
a potem pomóc mamie przy obiedzie i lot na działkę i tam siedzę do 16 lub dłużej no chyba, że dostanę rozpaczliwego smsa, że futrzak czyli chomik Dyziek szaleje i mamę zaraz wykończy polewkamax
ten stworek ma już 3 lata i 8 miesięcy a szaleje jak wariat polewkamax jak już chodzę z nim do weterynarza co 1,5 miesiąca by ząbki przyciąć bo nie jest w stanie sobie sam ich ścierać to się tam łapią za głowę jak słyszą ile on ma lat....heh one maksymalnie żyją 3 lata a ten.....ma to w nosie polewkamax

a na działce....achy i ochy, róże kwitną, budleje, oregano, pomału zaczynają jeżówki i jest teraz tyle owadów, że latam z aparatem......zaś motyli jest tyle, że potrafią nawet siadać na głowie, leżaku, nodze jak np. ten oto...

ale pozostałe stworki...

Ostatnio zmieniany: 2017/08/09 22:50 przez Shirall.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, VERA, inag1, Gosia1704, Semper, beatrix+

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/19 10:49 #76983

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Skandal! Morwę w placek pchać! :)

Naleweczkę Córcia zrób! Pyyycha!

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/19 20:09 #77042

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
Betinko polewkamax polewkamax
no w placek, moja siostra dla Gabrysi ugotowała kaszkę z morwą i malinami polewkamax
oj nalewki to nie zrobimy ale mamy już inną nastawioną, ma piękny zielony kolor - żubrówka :mniam
Za tę wiadomość podziękował(a): beatrix+

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/23 21:00 #77542

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9986
Marta, a co z kredytem
Udalo się?
Fajnie, że masz pracę. Czy na stałe?
Na działce faktycznie wszystko pieknie Ci kwitnie.

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/07/23 21:07 #77544

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
Gosiu, jeszcze czekamy na odpowiedź od doradcy ale mija już 3 tydzień więc będę musiała się do niego odezwać, na MDM w sierpniu nie mamy szans by się załapać ale w styczniu 2018 rusza kolejna pula i na tą się załapiemy i wtedy planujemy już przeprowadzkę :buziak ale szansę na kredyt mamy całkiem spore więc poczekamy co będzie B)
pracę mam ale jeszcze nie na stałe, bo musi wrócić jeszcze jedna koleżanka z urlopu i pani dyrektor mówiła, że zobaczymy w przyszłym roku co będzie dalej B)

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/08/07 22:57 #79716

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
jakby co to żyję, dziś miałam ciężki dzień, bo mój chomik, 3 lata i 9 miesięcy....Dyzio....odszedł :placz :placz
wiedziałyśmy z mamą, że może w każdej chwili odejść, do moich imienin 29 lipca był żywy zaś potem, tak po 3 sierpnia zaczął słabnąć, więcej spać zaś dziś rano było już po wszystkim :placz
nie jestem już w stanie przygarnąć żadnego zwierzaka, nie mam już serca, mama tak samo.... :placz :placz

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/08/08 09:14 #79746

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Shirall napisał:
a ja widzę tylko takie ,,cuś''.................. think:

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/08/08 09:18 #79747

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
Paweł właśnie tez to widzę, po południu pozamieniam zdjęcia :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2017/08/08 21:48 #79824

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Platynowy forowicz
zdjęcia będą podmienione ale najpierw muszę je wgrać.....hehe ale już jutro bedą wszystkie więc się nie martwcie B)
dziś pogoda była cuuudowna, po wczorajszym, ciężkim dniu odpoczywałam, uprawiałam jogę z kosiarką i się smażyłam :slonko
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.203 s.