Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ...

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/20 23:10 #14485

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Raz w życiu widziałam furczaka, dawno temu..a Tobie się jeszcze w dodatku obfocic udało- masz refleks :woohoo:

Podziwiam, że szerszenia tolerujesz..ja bym juz zamach na niego zrobiła :diabelek

Nieźle Cię Tata wkręcił 2smiech
Temat został zablokowany.

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/20 23:28 #14491

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Za nic w świecie nie narzekam na słoneczko. Niech świeci, ale też bez przesady 2smiech
Jak zwolnię u siebie tempo może i mnie się uda taka fotka gwizdac ? he,he bo bywają różne ciekawe owady. Słoneczka Ci życzę na działeczce :slonko
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

--=reklama=--

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/20 23:36 #14494

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1629
Moniś, heh no toleruje, toleruje ale niech tylko raz jeszcze zamorduje mi motyla jak siedzą u mnie na budlei to wtedy... :diabelek
tylko, że ja bym się bała jakoś go ubić, wielkie to takie, zresztą nie wiem co by się stało jakby mnie dziabnął....ech alergia :nie_wolno
taaaa.....wkręcił, już ja się zemszczę :diabelek

Nutko :buziak oj słoneczko......kocham :slonko :heart

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/20 23:58 #14500

• Daniela
  • Daniela Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 494
Popatrzeć na te piękne zdjęcia z motylami i innymi owadami to jest to! :bravo
Miło odwiedzić znany ogródek, podobnie jak z tymi piosenkami, które dobrze znamy...
Zmiany ogrodu zestawione wczoraj-dziś, wtedy dopiero widać ogrom włożonej pracy.
vishenka

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/21 18:19 #14616

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danielo :buziak

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/21 19:24 #14632

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
pogoda cuuudowna i tak ma być :slonko :heart
dziś poszłam później na działkę bo po 13 dopiero, wcześniej musiałam z mamą załatwić lekarzy bo sama na dłuższe spacery nie może wychodzić, tutaj tak ale nie daleko, no nic nie poradzimy :nie_wiem
ale za to się opłaciło bo mam nowe zdjęcia fruczaka gołąbka :heart
dziś był zdecydowanie spokojniejszy :heart

a co do szerszenia - od dziś wojna, zabił dziś kolejnego motyla :nie_wolno
a czy dziś jakieś przygody miałam.....taaaa....najpierw na ramię narobił mi ptak, a potem podczas podlewania wąż się zbuntował i....no dziś się już nie muszę kąpać ani myć głowy zaś ciuchy to mogłam wycisnąć 2smiech
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, edulkot, Gosia1704

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/21 22:44 #14708

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Marto, masz wybitny talent do przyciągania niechcianych przygód. polewkamax
Zdjęcia piękne robisz.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/21 22:49 #14713

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ina, hehe no mam, mam, mama się śmieje, że przestaje ze mną gdziekolwiek wychodzić bo może na nią coś wpadnie 2smiech
dziękuję :oops: ciągle się uczę i poznaje nowe tryby w tym aparacie, wróć....telefoniku :oops:
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/23 18:32 #15027

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
ech.....dziś niby ciepło ale tak pochmurno cały dzień było więc dziś sobie działkę odpuściłam i latałam z mamą po zakupy i tak na spacer bo bo kilku dniach kiedy ja byłam na działce zaś tata w pracy to mama siedząc sama w domu, mówi, że nabawiła się choroby sierocej 2smiech
no niestety wychodzić ze mną nie może na działkę więc albo chodzę ja rano z nią na spacer albo tata po 18 :diabelek
ale jutro na działkę idę ale i tak pewnie po 8 coś mi wlezie do pokoju i zapyta....śpisz jeszcze? i do tego chlip chlip polewkamax
a na działce wojna z szerszeniem trwa...jak tylko zobaczyłam, że ta cholera dorwała motyla i właśnie się z nim rozprawia to szybko wzięłam miskę wody i mu na głowę wylałam, niestety żeby dobić nie miałam dojścia ale i tak skubany się po 15 minutach podniósł, następnym razem wiadro mu wyleję :diabelek
a jak będzie możliwość wykończenia....to marny jego los :diabelek
potem niby latał ale na budlei pojawił się największy trzmiel jakiego w życiu widziałam :blink:
no i akurat szerszeń chciał go wybrać na swoją kolejną ofiarę ale ten tylko zabuczał i szerszeń chooooodu no i był spokój gwizdac
koniec gadania, czas na jakieś tam zdjęcia...

Comte de Chambord

Melina

Novalis

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, edulkot, Gosia1704

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/24 18:59 #15275

• IwOnaG
  • IwOnaG Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 315
Fruczak chyba zadomowił się u Ciebie, haha. Mnie w tym roku odwiedził zawisak tawulec, rzadki gość, pozdrawiam gorąco :przytulam :slonko

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/24 19:15 #15277

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Iwonko no chyba się zadomowił bo dziś znowu był :heart
dziś bym zamordowała szerszenia ale....nie trafiłam łopatą :mur
on mordował motyla na trawniku, chwyciłam najcięższą łopatę jaką mam, taka jeszcze po dziadku, waży z 5 kg i chciałam tą płaską częścią go walnąć a potem dobić ale.....trafiłam obok :mur i nim zdążyłam podnieść łopatę zwiał mi na jabłonkę :mur no do licha taką okazję zmarnować :mur
no nic to.....na razie mu się upiekło :diabelek

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, edulkot, IwOnaG

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/24 21:50 #15315

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9981
Uważaj, bo jak jest jeden szerszeń to może ich być więcej.
One mieszkają tak jak pszczoły stadnie. Dlatego są takie niebezpieczne

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/24 22:00 #15326

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosiu, wiem i tak myślę czy mu nie dać jednak spokoju, z jednej strony żal mi tych motyli, z drugiej jednak taka jest natura, no i ta trzecia....może być ich więcej, mimo, że lata jedna sztuka...a jak mnie dziabnie? think:
no uczulenie na wszelkie jady jest...chyba lepiej nie ryzykować :dry:
i tak już mi wyszła pokrzywka na dekolcie bo wczoraj zrywałam jabłka i chyba rozsmarowałam jakiegoś robala bo mnie obsypało.... :mur

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/25 20:17 #15525

• trzynastka
  • trzynastka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 791
Muszę to napisać budlejowo-owadzie fotki masz fantastyczne :) na dokładkę nie pojmuję jak można to wszystko pomniescić na 200 m co opisałaś? ja mam 700 i miejsca brak :mur podziwiam i będę zaglądała :)

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/25 21:34 #15560

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Celinko hehe no jakoś da się pomieścić ;)
a co do zdjęć dzięki :oops:
zaś od dziś brat ma przyłazić na działkę bo on ma jakieś szczęście do licha, no w końcu nie dość, że w niedzielę urodzony to jeszcze w czepku, no ja chodzę od kilku dni, budleja kwitnie i ani razu go nie widziałam a ten dziś wpadł by się poopalać i patrz....no jest - jakieś czary czy co? :czarownica
no Michał sobie siedział na leżaku, ja zaś w ramach przerwy w warzywniku pieliłam i słyszę, że fruczak przyleciał i wołałam go, żeby zobaczył tego rzadkiego owada, zaś ten podchodzi i po chwili mówi, że owszem widzi ale mam zobaczyć tam, bo tam dopiero cudak przyleciał.....no ja pisk i po aparat, brat zaraz za mną, o oto bohater całego tego zamieszania :heart

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, piku, edulkot, inag1

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/31 12:15 #16878

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
U mnie nie ma budlejek .Ale pamiętam jak miałam to też nie można było oczu oderwać od motylich randek .Wszelkie rodzaje owadów . :kocham
Czy zadowolona jesteś z róży Novalis ? ciekawa jestem :na_ucho

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/31 20:53 #17002

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nowinko, czy jestem zadowolona?
rany ja tą różę kocham i zdecydowanie jak wypali pomysł z mieszkaniem i z ogrodem to na bank posadzę w nim Novalisa i Cinderellę :heart
bo na razie tylko szukam mieszkania dla siebie i rodziców i spodobało mi się mieszkanie Villa w Dąbrówce, 52 m2 na parterze i do tego ogród jakiej wielkości chcesz od 98 do 200 m2 zaś piętra wyżej mają taras ale ze względu na mamę wolę coś na parterze :silly:
jeśli tylko dostanę pracę na czas nieokreślony to zaraz ruszamy....żeby tym razem się udało gwizdac
a Novalis to piękna róża, ma jedną wadę, podczas upałów wyraźnie kwiat się pali i szybciej przekwita, zaś po obfitych opadach kwiaty pod ciężarem wody i swoim potrafią się złamać ale kolor, zapach.... :heart

tiaaaa.......burza u mnie, nikt jej tu nie zapraszał, ogólnie dziś pogoda była dziwna, duszno, parno i chęci na działkę zerowe... :burza
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, hanya, edulkot

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/31 21:43 #17031

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9981
A ja jak na razie jestem niezadowolona z Novalisa i Minervy
Nie wytrzymują upałow. Ale dam im jeszcze jedną szansę

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/07/31 21:53 #17035

• Shirall
  • Shirall Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Gosiu, daj im szansę bo coś mi się wydaję, że nie takiej róży co by upały wytrzymała a ostatnio upały dają Wam tam popalić :buziak
w tym roku Kosmos nie pokazał tego, co było w zeszłym, najpierw ta zima, potem wyjątkowo w tym roku zawzięła się na niego nimułka więc kwitnienie nie było tak bogate ale widzę, że się zbiera do kolejnego więc chyba będzie dobrze B)

Gumowa działka czyli jak na niespełna 200 m2 mieć prawie 100 róż, warzywnik, trawniki ... 2016/08/01 21:19 #17218

• trzynastka
  • trzynastka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 791
No cudny paź :) u mnie był wczoraj przed burzą ale nie zdążyłam fot zrobić bo mi bateria siadła...a komórką to nie foty ;)
Widocznie brat ma dar przyciągania motyli flower
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.184 s.