Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/24 09:06 #61220

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8355
Ewcia, witaj w klubie :diabelek , u mnie też zasuszona zmarzlina :angry: . Codziennie odkrywam kolejne straty :mlotek . W dodatku prognozy wieszczące jakieś opady już się zmieniają na bezdeszczowe :mur
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/24 10:30 #61233

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
Ewciu przykro się czyta o stratach w ogrodzie,wiem że śnieg był dobrą kołderką na rośliny ale nie 35 cm,śnieg dalej leży w nocy go dosypało,wody będzie w bród u mnie było -6 st :mur ale od zimy nie odkryłam niektórych rodków czekam z tym do Zimnej Zośki i zobaczę czy wreszcie zakwitną a jeżeli nie to je wykopię.Śnieg połamał żonkile ,ostróżki a w ogródku teściowej zjechał śnieg z dachu i pewno wszystko połamał i ugotuje bo roślinki były duże,a nie będe ich odkopywała,najbardziej szkoda mi bordowych piwoni,może jakoś przeżyją pozdrawiam i ściskam Cie mocno :przytulam :kocham

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/24 12:15 #61257

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22685
Ewuś to że mam podlane to mało powiedziane jak sie u mnie pogoda nie zmieni to będę sie za chwilę martwić czy roślinki nie zaczną podgniwać bo normalnie mokro okrutnie i gdzie tu sprawiedliwość jakiś podział w miarę równy powinien być i wszyscy byliby szczęśliwsi
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/24 20:03 #61322

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Oj Marciu ,my to zawsze mamy pod górę z tymi opadami :nie_wiem U mnie już wszystkie konewki w pogotowiu .
Wygląda na to ,że susza za płotem :omg Czasem to mnie dopada myśl ,że uprawianie roślin w takich warunkach ,to syzyfowe prace .I ogarnia mnie wtedy takie zniechęcenie do tego wszystkiego ,że sobie nie wyobrażasz :nie

Dagmarko wydaje mi się ,że dobrze zrobiłaś nie odkrywając roślin .U nas zrobiło się przez chwile tak ciepło ,że nie sposób było trzymać okrycia .Błąd z mojej strony był taki , że potem ich nie okryłam .A jedna noc też była z minusową temperaturą ,tak jak u Ciebie .A kolejne minusowe nocki jeszcze pogorszyły stan roślin . No ale co zrobić musimy się pogodzić z takim ,naszym klimatem .Ja też ciepło Cię pozdrawiam :przytulam

Dana ,no to masz też kiepsko .I tak źle i tak nie dobrze .Ja się martwię ,że mi wody w studni zbraknie ,a Ty się martwisz ,że rośliny Ci padną z nadmiaru wody .Ale jedno nas łączy ,obie mamy zimno :placz
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/24 20:34 #61340

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17339
Macie suszę zdziwko ? Dobrze, że mieszkam na górce to woda spływa :P . Inaczej brnęłabym w błocie . Dziś pierwszy dzień bez deszczu, ale jutro znów ma padać :dry: .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/24 20:36 #61342

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, takasobie, edulkot, inag1, Gosia1704, chester633, Ness, nowababka, Elżbieta, Olga1234 ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/24 20:45 #61344

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Edytko ,to aż Ci zazdroszczę .Nic dziwnego ,że Ci tak wszystko super rośnie .Ja bez konewki nie wyobrażam sobie uprawiania roślin w swoim ogrodzie .Jeden kraj ,a tak wiele różnic think:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/24 20:46 #61345

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
Ewuś ale ślicznie u mnie brunery też startują a bałam się że nie dadzą rady bo zjechał na nich śnieg z dachu i bałam się że całkiem połamał za to kalinki też ładnie zapączkowane już się nie mogę doczekać :tup
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 07:55 #61422

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danuśka ,pomału się doczekamy .Pomimo wszystko te rośliny jednak rosną i codziennie jest bardziej zielono .
Jeszcze kilka dni musimy wytrzymać ,a potem to już tylko radość z ogrodu .Ja dziś robie przepierkę i liczę ,że wyschnie na dworze .Uwielbiam zapach tak suszonego prania i zapach świeżo wywietrzonej pościeli :kocham

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 08:39 #61433

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ewuniu, powinnam od Ciebie pobierać nauki robienia zdjęć :bravo Czarujesz nimi do bólu! Doczekamy się słońca, będziemy usatysfakcjonowane. U mnie moje pole z powodu nieustannych deszczów jest bardzo wilgotne a przecież tam niewyobrażalna była zawsze susza. Jak tylko wyjdzie słońce to i ja z tą wodą tam mam pracy ponad normę. Większość roślin, które się tam znajdą to będą te kochające brak wody i gorące stanowisko. Nie przeskoczę tego tematu- z naturą nie wygramy. Zapach prania - to jest to ... u mnie znowu jest zapowiedź deszczu i tak ma być do piątku, wrrr...
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 08:46 #61436

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Nowinka napisał:
Danuśka ,pomału się doczekamy .Pomimo wszystko te rośliny jednak rosną i codziennie jest bardziej zielono .
Jeszcze kilka dni musimy wytrzymać ,a potem to już tylko radość z ogrodu .Ja dziś robie przepierkę i liczę ,że wyschnie na dworze .Uwielbiam zapach tak suszonego prania i zapach świeżo wywietrzonej pościeli :kocham

A skąd masz ciepełko?
U mnie odczuwalna 4.gradusy.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 18:37 #61494

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Foty roślinne jak zwykle zapierają mi dech! :kocham
No właśnie: a skąd masz tak ciepło. U mnie znowu zimno i zaś leje. Nie wiem kiedy będę mogła skosić trawsko, bo ziemia jak gąbka. Chętnie oddam trochę tej wody.
Buziole!

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 19:50 #61509

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
U mnie dzisiaj 24 stopnie hu_rra wczoraj w zimowej kurtce i czapce dzisiaj sweter za duzo...... za to wiatr targał drzewami jak wściekły. Szczerze mówiąc takie zmiany są do kitu ale co się dałó to robiłam.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 21:59 #61559

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
Ewuś :hejka u mnie też było wreszcie przyjemnie i też suszyłam pranie na balkonie całkiem inne niż takie wysuszone w domu :)
Danusia

WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 22:45 #61580

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10016
U mnie niby ciepło, ale odczuwalna dużo niższa
Wiatr zrobił swoje :angry:
Ty to się rozejrzyj, czy któryś z sąsiadów nie ma urządzenia do odganiania chmur
Jak to nie pada?
Wszędzie padało

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 22:59 #61588

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23452
Ewciu -zdjęcia zaczarowane ,można się gapić i gapić ,u mnie zaczyna kwitnąć rodek bukketa kupiona na Gardenii miała być czerwona ale jest ciemniejsza,rośliny mimo wszystko się nie poddają ,ja też dzisiaj podlewałam bo niby popaduje a sucho
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 23:16 #61597

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8355
Margo2 napisał:
Jak to nie pada?
Wszędzie padało

Wszędzie oprócz mnie i Ewci :diabelek :mur :angry: :mlotek

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/25 23:30 #61599

• Ness
  • Ness Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2883
markita napisał:
Margo2 napisał:
Jak to nie pada?
Wszędzie padało

Wszędzie oprócz mnie i Ewci :diabelek :mur :angry: :mlotek

To ja tu psioczę na deszcz i deszcz ze śniegiem a u was nic? Przez całe dwa tygodnie?
pozdrawiam
Jaguś

Jeśli nie wiesz co masz dalej zrobić, zrób sobie kawę

Nad rzeczką, opodal krzaczka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/26 08:57 #61628

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu z tym że trzeba rośliny sadzić na stanowiskach ,jakie lubią to się zgodzę :na_ucho
Tylko ,że zawsze podobają nam się rośliny niekoniecznie pasujące pod tym względem do naszych ogrodów .A wtedy co ? zrezygnować ? ja jestem całkiem bezradna w tych sytuacjach i często ulegam urodzie roślin ,a potem się męczę żeby je w jakiejś kondycji utrzymać :glupek

Betti moje ciepełko bezpowrotnie już minęło .Dziś od rana pochmurno ,ale bez większych opadów .Z nieba pada coś ,jak mgła .Deszczowe beczuszki puste :nie_wiem Ten ciepły dzień ,to tylko taki przerywnik wykorzystałam go jednak w całości zwyc

Nelciu ,to ja czekam cierpliwie na porcyjkę deszczu od Ciebie w prezencie clap Ty powinnaś hodować ryż a ja trawę pustynną .To nasze ogrodowe hobby wiele od nas wymaga .Po twoim ogrodzie nie widać żeby coś miał za dużo ,lub za mało ,bo jest niezwykle malowniczy :kocham

Ewciu no to miałaś taka pogodę ,jak i ja . Chciałabym ,żeby już minęły nocne przymrozki .Czekam z wielką obawą na to ,co się okaże być skutkiem tej zimnicy .Podejrzewam kilka roślin o całkowity zgon ..
Ale już nie chce krakać ,zobaczymy :blink:

Gosiu u mnie niestety nie padało :nie .Chyba szykuje się kolejny suchy rok .A jeśli chodzi o chmury deszczowe ,to i owszem .Tylko ,że pada gdzie indziej .U mnie tylko chwilowo robią nadzieję na coś mokrego . :bezsil

Żaneciu ,ja już też chyba zacznę podlewać .Moje rośliny dostały po konewce wody z nawozem i to wszystko ale widzę ,że trzeba się brać za poprawianie muskulatury .Tu gdzie odgrzebałam korę spod kilu roślin ,to normalnie jest sucho .Ale za to ma być już wreszcie cieplej ,to i robota mniej straszna . :zdrowko

Marciu ,my to chyba mamy ten sam klin pogodowy .I w dodatku nawet ludzie nam nie wierzą ,co do opadów .Czasem sobie wyobrażam szum ulewy i deszczu bębniącego w szyby .Przeważnie przed snem gdy myślę o tym ,gdzie wsadzę kolejne kwiatki gwizdac

Nessko kochana ,ano nic ! bo opadająca mgiełka wilgoci to chyba nie deszcz .Dobrze masz ,bo chociaż nie musisz się martwić o podlewanie .Taki klimat to marzenie każdego ogrodnika :owady

Danuśka ,mnie wczoraj wyschło wszystko .Długo nie chowałam do szafy ,a zapach był w całym pokoju
Pomysł ,że przed nami długie cudowne lato i pranie zawsze takie pachnące :na_ucho
Ostatnio zmieniany: 2017/04/26 09:02 przez Nowinka.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/26 09:47 #61649

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
Ewus jakby sie dało to ja bym Ci deszcz priorytetem posłała bo u mnie znów pada :deszcz zbieram się własnie do żelazka ale na razie wsiąkłam na forum 2smiech
Danusia

WIZYTÓWKA
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.199 s.