Żanetko każdy kwiat w moim ogrodzie bliski memu sercu, czasami tak bywa że gusta się zmieniają
wszystko próbowałam mieć chociaż hosty to najmniej wymagające rośliny w moim ogrodzie, nie trzeba nawozić, okrywać
kiedyś było wielkie bum, a teraz tylko rozsadzam
Natomiast piwonie to chyba najbardziej niewdzięczne kwiaty, są bardzo drogie, chorują nie lubią zimna a ja wczesną wiosną mam go mnóstwo
do tego krótko kwitną, jednak urodę maja wyjątkową i do tego cudny zapach. U mnie też trafiły na upał ale jeszcze kilka kwitnie. Kolejne zamówienia złożone i powiem szczerze że muszę od przyszłego roku wstrzymać się z zakupami bo będę musiała cały trawnik zerwać
bo miejsca brak. U nas mocno polało, grzybów niestety nie ma i w lesie już sucho
Miłko jak na początkującą osobę to jest tego trochę w moim ogrodzie nic nie ma łatwo no może te hosty są bezproblemowe
Grzyby sporadycznie rosną nie ma wysypu.
Warzywa uwielbiam siać, a potem patrzyć jak rosną
po nich widać pory roku
Pierwsze czekam aby wzeszły a potem tylko dwa razy pielenie, przerwać trzeba trochę ciepła i deszczu i w oczach rosną.
Zostaliśmy sami z najmłodszą pociechą .Mogę być dumna bo mój najstarszy syn który już mieszka i pracuje w Krakowie obronił pracę inżynierską z informatyki na 5 studiował zaocznie i pracował.
Niestety mam też zmartwienie bo kupił sobie motocykl
a wiecie że mój brat 29 lat temu zginął na motorze bo samochód w niego wjechał
jutro jest rocznica jego śmierci.
Ale już taki los Matek ,myśl goni myśl ciągle się czymś martwimy.
Jadac ostatnio na rowerach spotkałam jelenia pasącego się przy potoku miałam
i udało się go uchwycić, rogi miał w scypule.
Znalazłam też gniazdo Pluszcza w moim potoku gdzie morsuję zimą ,czesto siedząc w lodowatej wodzie przelatywał mi nad głową
taki strażnik mojego morsowania
Obok gniazda pluszcza pliszka żółta też miała gniazdko
Gniazdo jest całe zrobione z mchu i ma wejście przez otwór, jak gniazdo np wikłaczy.
Moja jedyna róża.