Miłko te puste, różowe i białe sieja się na potęgę
i za to im jestem wdzięczna, mniej jest żółtych i czerwonych pustych ale też są, natomiast te z pomponem trzeba kupować i co roku staram się coś nabyć. W ogrodzie robi się coraz piękniej ,dalie się rozkręcają z mniejszym kwiatem i kaktusowe z wielkim stoją jak zaczarowane obawiam się że nie zdąża zakwitnąć .Ale nie martw się z dali na razie nie rezygnuje
u znajomego zamówiłam kilka pomponów
.Hortensje na skarpie powoli się rozkręcają.
W ciągu kilku dni dużo się u nas dzieje, po 6.5 latach od śmierci teścia w niedzielę zawiozłam gołębie nasze szwagrowi .Jeszcze myślę o nich ale mam tyle pracy że rozstanie z nimi nie boli. Do tego Wiem że Pan Bóg nad nami czuwa bo gdy je wieźliśmy była to niedziela po południu, padało mąż kierował, syn siedział z przodu ja z tyłu i obok nas w bagażniku i na tylnym siedzeniu były klatki i 16 gołębi .Mąż ostrożnie jechał a na zakręcie bardzo ostrym młody człowiek z naszego powiatu zapinka lał autem i wyrzuciło go na naszą stronę
mąż zdążył odbić w prawo, ale za nami jechał samochód nie miał tyle szczęścia i się zderzyli, tego huku nigdy nie zapomnę
Nie chcę myśleć jakby to My byliśmy.
W poniedziałek wieczorem po dwóch latach po mimo nie pewnej pogody razem z dwiema siostrami zdobyliśmy Polski Grzebień od łysej Polany tej wędrówki w życiu nie zapomnę było pięknie po mimo że chmury okryły szczyty Tatr. Ale kwitnące kwiaty ,mgła skały i my tworzyły piękny widok i klimat 28 km w nogach. Uznanie dla młodszej siostry która dała radę po mimo że ma problemy z kręgosłupem
Żanetko coraz bardziej się boję że i u nas grzybów nie będzie, ale teraz to w ogóle nie mam czasu na grzyby
. Lato jest piękne w ogrodach, a co do hortensji ogrodowych, w tym roku podzielę i wsadzę każdej kawałek do doniczki zobaczymy jak się sprawdzą. Po 5 ,5 latach rozebraliśmy wczoraj dom teściów
więc teraz czeka nas wielkie sprzątanie .ale my z mężem żadnej ciężkiej pracy się nie boimy. Kiedyś będzie ładnie.
Dom był bardzo zgnity zaczął się nachylać jak mąż ściągnął obicie ale klimat był piękny.
Po obfitym opadzie deszczu w poniedziałek
Wiejskie klimaty.
Teraz z cienistej rabaty zrobi się słoneczna, część traw i kwiatów muszę przenieść i zrobi się piękna kolorowa rabata za rok
,będą juz i jeżówki i hortensje