Wiesiu Kosmosy w tym roku poszalały. Pewnie gdybym nie wyrwała prawie wszystkich (porzadki...) to cały czas by kwitły.
A co pięknotki - to nie wiem czemu u Ciebie nie zawiązuje owoców? U mnie od początku (czyli jakieś 2 lata do tyłu) były fioletowe kulki. A nawet zdążyłam wyhodować mały krzaczek - podarowany mojej cioci, której bardzo się pięknotka podobała. Teraz próbuję ukorzenić drugi dla koleżanki. Zobaczymy czy się uda.
A Ty swoją masz tutaj czy na Podkarpaciu ?
Nela dziękuję
, ale chyba wszystkie ogrody wyglądają ładnie jesienią. Kiedyś, sadząc pierwsze rośliny nawet nie myślałam jak będą wyglądały podczas poszczególnych pór roku. I tak to wszystko wyszło - bardziej przez przypadek
Edyta ta rabata to tak bardziej z konieczności powstała. Ale w sumie efekt mi się podoba. Jeszcze co prawda to nie to co bym chciała ale przynajmniej nie widzę już wysuszonego trawnika na betonowych kręgach
A co do "przedogródka" ( to trochę za duże słowo), a raczej "przedpłotka" to go na razie nie pokazywałam. To świeżak - i na razie nic ciekawego. Mam nadzieję, że w przyszłym roku jak już róże urosną i zakwitną pełną parą to dopiero będzie efekt . W każdym razie mam tam naprzemiennie zwykłe funkie biało-zielone i hortensję" Polestar". Wszystko wzdłuż murka z cegły klinkierowej. Przy wyższych elementach murka - posadzone są róże. Nic wymyślnego.
Żanetko mam nadzieję, ze u Ciebie już lepiej
Cieszę się, ze zaglądasz i wrzucasz zdjęcia z Twojego ogrodu
Vera ja już też myślę o wiośnie. Właśnie siedzę (poza siedzeniem na forum) i "projektuję" nowe rabaty (tzn. wymyślam i zapisuję luźne uwagi).
Maryniu witam Cie w moim ogródku
U mnie tez od dwóch dni mżawka i taka sobie pogoda. Ale deszcz jest bardzo potrzebny. I tak nas jesień rozpieszcza w tym roku. A co do robienia zdjęć - to bardzo to lubię, choć za bardzo nie umiem
. Ale się uczę - grunt to chęci
Wojtku kolorowych ogrodów to na forum jest więcej - zresztą Ty dobrze o tym wiesz, bo Twój może służyć za przykład. Bardzo podoba mi się sumak Tiger Eyes, którego pokazujesz . No i klon tatarski, no i inne chciejstwa, które przez Ciebie mam na liście
Co do jabłonki - to nic ciekawego Ci nie odpowiem. Kupiona jako rajskie jabłuszko - według centrum ogrodniczego - jabłoń ozdobna pendula (na podkładce M26) - czerwone owoce. I tyle
Mam ją posadzoną w donicy drewnianej 50 X 50 cm., rośnie bezproblemowo i na wiosnę jest obsypana kwiatami a na jesień masą drobniutkich owocków.
Tak wyglądała tej wiosny: