Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Zawsze Wiosna w moim ogrodzie...

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/17 09:37 #167308

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48196
No nareszcie!
Dzięki za porcję fajnych zdjęć z ogrodu! Edenka cudowna, moja chyba w złym miejscu rośnie think:
Mój powojnik górski jakiegoś uwiądu w tym roku dostał :( A Twój tak pięknie kwitnie!
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): Zawszewiosna

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/17 09:49 #167312

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
No i super ,że jesteś :przytulam Taki ogród jak Twój trzeba pokazywać ,bo on za ładny ,aby trzymać go w ukryciu . :tup Edenkę mam kilka ładnych lat i wciąż mnie zachwyca .Jest to naprawdę rajska róża .Twoja piękna ,jak marzenie :mniam

--=reklama=--

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/17 20:36 #167368

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23432
Aguś w trudnych chwilach trzeba mieć odskocznię -a Ty masz najpiękniejszą ,także na pewno dasz radę -czego z serca Ci życzę a ogród czaruje jak zawsze.....
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/17 21:49 #167384

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22618
Aguś dobrze że piszesz kiedy jest Ci źle to też nas łączy :buziak każdy ma w swoim życiu ciężkie chwile i często wydaje nam się że więcej nie jesteśmy w stanie już udźwignąć ale wstajemy i idziemy dalej i tak musi być takie to nasze życie dlatego warto mieć koło siebie życzliwe i pozytywnie zakręcone osoby a tutaj takich jest dużo :przytulam
Różyczka piękna :bravo
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/17 22:21 #167396

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25814
Dzielna z Ciebie dziewczyna więc dasz radę zwyc , najważniejsze to się nie poddawać i być dobrej myśli czego Ci serdecznie życzę :kocham
Ogród dodaje sił choć czasem człowiek wychodzi z niego bardzo zmęczony :lol: . Cudna ta Twoja tojeść purpurowa :slonko
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/20 09:16 #167674

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
Cieszę się, ze wróciłaś clap
Żałuję, ale minęliśmy się w Wojsłąwicach.
Trojeść purpurowa miodzio.
Zapisałem sobie w Moim kajeciku.

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/20 11:06 #167685

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Aga dobrze że się odzywasz, czasami warto wyrzucić z siebie żale i zło, wtedy lżej iść dalej. My tu tacy zakręceni pozytywnie więc nie miej żadnych obaw.
Ogród piękny, Edenka w tym roku cudo, masz gdzie odsapnąć inaładować baterie do dalszej walki.
Uszy do góry, dasz radę.
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/21 23:52 #167964

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9982
Uważam tak jak Maja. Czasem trzeba się wygadać, a gdzie jak nie wśród swoich?
Dal mnie ogród też był zawsze odskocznią. Koił umysł.
To najlepsze lekarstwo na smutki.
Tojeść uwielbiam
Szkoda, że jest jednoroczna. Niestety w tym roku jej nie dostałam

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/23 17:24 #168126

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2052
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa otuchy i za wszystkie miłe komentarze pod postami vishenka
Myślę, że dołek już za mną. Wiadomo, że trzeba się zebrać w sobie i do przodu :). Będzie dobrze - nie ma innej opcji ;)

Elu mnie również było bardzo miło Cie poznać w Wojsławicach - choć tak przez chwilkę . To był totalnie zakręcony dzień ;) Bardzo miły i inspirujący.
Mam nadzieję, że się jeszcze nieraz spotkamy :)

Miłka Edenki są przed ogrodzeniem cztery. I wszystkie pięknie rosną i kwitną . Co ciekawsze to już mam zamówienia od sąsiadów coby im takie zdobyć. A te moje były kupione po taniości, bo za 10 zeta/ szt. Tak więc obawiałam się co z tego wyrośnie. Ale od jakiegoś czasu mi odbija i gadam do roślin ;). Może dla świętego spokoju tak się starają ?;)

Ewa aż się zaczerwieniłam po przeczytaniu Twojego postu :). Ja też się cieszę, ze jestem. Dzięki za wszystko flower

Żanetko - dziękuję. I pytam się Ciebie - kiedy się poznamy w realu ???. Bo nie widziałam Cię na liście na zjazd w Małopolsce. Ja co prawda się nie załapałam ale jeżeli przyjedziesz to ja również nawet na jeden dzień :). W tym roku odpadają u mnie jakiekolwiek wyjazdy tak więc liczę na relacje w Twoim wątku :)

Danusiu chciałabym mieć tyle energii i pozytywnego nastawienia do życia jak Ty. Jesteś dla mnie inspiracją ;). Jeszcze raz napiszę - super było Cię poznać :) I Twojego Piotrka też - oczywiście;)

Wiesiu - dziękuję :). Jesteś taką "dobrą wróżką" forum. A tojeść - jeżeli mi nie padnie - masz zagwarantowaną . Śliczna jest:)

Jurku też żałuje, że się minęliśmy. Co prawda z Nelą (Lukrecją ) rozglądałyśmy się po arboretum i wydaje mi się, że gdzieś tam nam mignąłeś. Jednak nie mam w zwyczaju zaczepiać "obcych' mężczyzn. Jeszcze by mnie jaki pogonił ;) Ale nadrobimy na jakimś innym zjeździe :)

Majeczko dziękuję za wszystkie miłe słowa. Masz rację czasami wystarczy się wygadać. I zaraz lepiej :). Każdy ma gorsze dni i ważne jeżeli ma wokół siebie życzliwe osoby :) Edenka to jedna z moich ulubionych róż - po prostu niebiańska :)

Gosiu masz rację - ogród to lekarstwo na smutki, odskocznia i ładowarka energii (mimo totalnego zmęczenia). Dobrze, że mamy te nasze ogródki ;)
Co do tojeści to ja ją kupiłam jako bylinę. I mam nadzieję, ze nie wypadnie. Na wszelki wypadek zostawię nasiona - niech się mnoży ;). Jest to moje kolejne "musisz mieć" w ogrodzie.

Codziennie robię zdjęcia. Problem mam tylko z wrzucaniem na forum. Nie wyrabiam.
A jeszcze zaczęłam spisywać i fotografować wszystkie róże, które w tym roku wyjątkowo szaleją.
Tak więc będę Was męczyć zdjęciami . Dla uspokojenia napisze tylko, że mam same "wyjątkowe" róże. Takie, które są tymi jedynymi, najulubieńszymi ;)

Na razie wrzucę tyko kilka ogólnych zdjęć ogrodu:

Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, takasobie, edulkot, Semper, zanetatacz, nelu-pelu, Franusiowa, Danusia, Maryna44

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/23 17:25 #168127

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, takasobie, edulkot, zanetatacz, nelu-pelu, Franusiowa, Danusia, Maryna44

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/23 17:26 #168128

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, takasobie, edulkot, zanetatacz, nelu-pelu, Franusiowa, Danusia, Maryna44

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/23 17:28 #168129

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/23 17:29 #168131

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, Efkaraj, takasobie, edulkot, zanetatacz, nelu-pelu, Franusiowa, Danusia, Maryna44

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/23 17:36 #168133

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz

Bardzo żałuję, że nie potrafię robić dobrych zdjęć. Nie potrafię na fotografii pokazać urody roślin, tak jak to widzę w realu. Niekiedy wystarczy gra światła, a mi brakuje warsztatu, żeby to pokazać. I mnie to po prostu wkurza :burza .
Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ... Inaczej widzę jakąś scenę w ogrodzie, światło, które w jakiś szczególny sposób podkreśla urodę roślin a na zdjęciu wszystko wychodzi takie... płaskie, bez wyrazu.
Nic to - trzeba się podszkolić .
Za tę wiadomość podziękował(a): th, piku, takasobie, edulkot, Semper, zanetatacz, nelu-pelu, Franusiowa, Danusia

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/23 19:18 #168142

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48196
Piękne migawki z pięknego pomysłowego ogrodu! Mnie urzekły nasturcje przy pomidorach! zwyc
Żelaźniak na tle mozgi(?) - super!
Już jeżówki Ci kwitną? Niesamowite! Ja mam całe zielone :(

Aaaa! I nie narzekaj! Zdjęcia fajne! Większość moim zdaniem są super! Ale chyba wiem o co Ci chodzi! think:
Ostatnio zmieniany: 2019/06/23 19:20 przez takasobie.

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/23 22:24 #168191

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23432
Aga -oczywiście ,że zdjęcia super i rób dużo to będziemy zimą oglądać ...a co ze spotkaniem w realu -niestety nie wiem,dopóki pracuję (jeszcze 6 lat :diabelek ) to trudno mi zebrać się na przyjazd na zlot bo wiadomo urlop zbyt krótki,żeby na wszystko wystarczył ,ale nie mówię nie.... ,byłoby miło się poznać :buziak
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Ostatnio zmieniany: 2019/06/23 22:26 przez zanetatacz.

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/23 22:46 #168200

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25814
Powtórzę za Miłką Wiosenko, zdjęcia masz super a że nie zawsze wygląda na nich jak w realu, to musisz się z tym faktem pogodzić chyba że będziesz robić w 3D B)
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/06/26 14:38 #168515

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22618
Agusia przepięknie w Twoim ogrodzie jak zwykle :bravo ja w różach zakochałam się niedawno i to niestety kolejna moja miłość chyba muszę sie troszkę opanować bo strasznie ostatnio jak to moja babcia mawiała -kochliwa jestem 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/07/21 17:44 #171516

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Tak obiecywałam sobie , że będę pisać, wrzucać zdjęcia.
I wierzcie mi robię ich mnóstwo tylko z tym pisaniem i wrzucaniem mam problem.
Ledwie ogarniam co tam u Was słychać. No po prostu nie wyrabiam. am nadzieję, że późną jesienią i zimą nadrobię.
Teraz jak nie podlewam to plewię. Pomijam juz prace i inne obowiązki ;)

Ale, żeby nie było, ze tylko pracuje i pracuję to w piątek, korzystając z urlopu (jednodniowego :placz - ale lepszy taki niż żaden ;)) wybrałam się do Goczałkowic. No i musiałam Wam conieco pokazać.

Jeżeli ktoś jeszcze nie był (a wątpię ) to bardzo zachęcam. Ja bywam tam przynajmniej raz w roku. Następną wizytę planuję na jesień bo mojej koleżance, którą tam zabrałam, przy okazji całkiem innego wyjazdu, tak się spodobało, że wymyśliła temat na sesję zdjęciową (jest fotografem) dla naszych dzieciaków. I będzie sesja z Alicji w Krainie Czarów ;). No zobaczymy....

A teraz kilka zdjęć - na zachętę. Po więcej zapraszam do wątku ogrody pokazowe - zielonozakreceni.pl/forum/parki-i-ogrody-pokazowe/6368-ogrod-przy-szkolce-kapias-w-goczalkowicach

Za tę wiadomość podziękował(a): piku, takasobie, edulkot, Semper, zanetatacz, Maggie

Zawsze Wiosna w moim ogrodzie... 2019/07/21 18:12 #171524

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Aga ja tam byłam sto lat temu i nigdy nie ma czasu żeby znowu podjechać :mur a na pewno wszystko się zmieniło think:
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.215 s.