Danusia, gdzie Ty widzisz opór...42 strona wątku, wiesz co to znaczy??
sam siebie podziwiam
Marzeno, po zadbanych paznokciach na fotce wnioskuję, ze u Was prace ogrodowe są średnio zaawansowane;) Nie wiem co dzierżysz w dłoni, ale ja bałbym się włożyć do gara...chyba ze to jakaś sadzonka do ogrodu ?
Edyto ogród się sporo zmienił w ciągu ostatnich lat. Większość bylin o duzych liściach poszła w odstawkę...szkoda, ale potrzebowałem miejsa pod kolekcje paproci
Tomasz, masz rację, ciągle dązy się do doskonałości. Ja zwykle nnie narzekam, ale przez anomalie pogodowe mój ohród nigdy aż tak źle nie wyglądał
Kasiu, dzięki za miłe słowa. Zdjęcia Ani są tendencyjnie dobre. Nie pokazała 'skasowanych' roślin po gradobiciu
Gosiu, daleko do mnie nie masz to raz w sezonie liczę na odwiedziny, a na emeryturze nawet dwa
Abies dziekuję. Z tym komponowaniem, to powiem Ci szczerze, że blokuje mnie trochę kolekcja paproci. Sadzę rośliny pod jej kontem , choć nie zawsze prawidłowo, bo jednak efekt wizualny jest dla mnie ważniejszy...więc niektóre rosną nieszczególnie
A-niu, masz rękę do fotek i nie popadasz w skrajny artyzm
a to mnie czasem irytuje, bo to forum ogrodnicze, a nie fotograficzne
, Liczę, ze bedziesz częściej zaglądać i focic.
A w ogrodzie mocno jesiennie...
Syneilesis palmata 'Shishiba'
Dereń 'Golden Shadow'
Miskant 'Silver Charm'
Dereń pagodowy 'Variegata' z masą liści. Co ciekawe liście nie łapią jesiennych barw i opadają w takim stanie