Asiu... cholibka! Nie wypatrzyłam...
zresztą ja wielu rzeczy u Ciebie nie wypatrzyłam... dość powiedzieć, że antyczną głowę w trzmielinie dojrzałam najsampierw... na zdjęciu Halszki...
a przecież taką stylową jej/mu fryzurę sprawiłaś...
i epimediozorium uszło mej uwadze... jakoś tak skupiłam się na planistyce ogólnej, że zabrakło mi czasu na wyławianie szczegółów... za mało ta godzinka na Twój ogród, za mało
A 'Hoppego' to nie przypaliło na wiosnę? Ile on już u Ciebie tam rośnie? Może faktycznie zmiana miejscówki mu pomoże i wróci urodę
Miłego przeglądania fot zatem życzę i czekam na efekty...
a przy okazji...
prosiłabym też o wyłowienie szerszych i bliższych planów dereniowych... tyle masz tego dobra...
może jakieś zestawienie w pełni rozkwitu, porównanie & klasyfikacja najulubieńszych...
albo coś w ten dereń/deseń
Iza... piękne kwitnienia - 'Calsap' dosłownie powala na kolana!
- i jakie zdrowe liście...
u mnie kolejny sezon przegrany z opuchlakami, nawet nie chcę myśleć o nadchodzącej wiośnie, kiedy będę zmuszona patrzeć na te przeżarte, wyżarte i co tam jeszcze liście
'Blue Peter' faktycznie dostępny jest u Pudełka... ale ja lubię kupować osobiście, dotknąć takiego rodka, podumać nad nim, te sprawy...
ewentualnie poprosić kogoś,
by kupił, jak dla siebie... natomiast z zakupów stricte internetowych się wyleczyłam
Halszko... Ty mnie proszę nie kuś! Wersja oficjalna brzmi: nie ma miejsca!
Ale czy na wiosnę nie zostanie skorygowana, to... już nie ręczę
'Peter Alan' jest absolutnie cudowny... co tylko potwierdzają Twoje zdjęcia...
u mnie niestety strasznie został latem zmasakrowany i będę płakać, oglądając go na wiosnę
Krysiu... bardzo, bardzo się cieszę, że zechciałaś się z nami podzielić widokami z Twojego ogrodu...
wiem, że dużą trudność sprawia Ci wstawianie zdjęć... tym bardziej dziękuję...
chciałabym jednak podpisać Twoje foty... sprawdź, czy dobrze rozpoznaję... 'Libretto', 'Marcel Menard', japoneczka 'Rosebud', 'Hachmann's Picobello', 'Midnight Mystique', azalia 'Cannon's Double'... niebieskiego rodka drobnokwiatowego zidentyfikować nie jestem w stanie... oraz 'Nabucco'... niestety części składowych ostatniego zdjęcia z rodkowo azalkowym miksem rozpoznać także nie dam rady
A na dobranoc/dzień dobry zostawiam mój widoczek ogólny z tegorocznej końcówki maja
Na focie wystąpili, od prawej: 'Red Impulse', 'Blurettia', 'Claudine', japonka albo i czeszka
'Ledikanense', 'Królowa Jadwiga' oraz zasłonięta lilakiem azalia 'Soir de Paris', a także japoneczki 'Schneeperle' i 'Kermesina Rose'