Co prawda składniki na to danie
dochodzą dłużej niż krócej,
ale samo przygotowanie jest raczej szybkie.
A w trakcie duszenia i smażenia jest dużo wolnego czasu, można na przykład poczytać.
Ja często gotuję z łyżką w jednej, i książką w drugiej ręce
Łazanki - pamiętacie jeszcze o nich, gotujecie je ?
Kapustę białą pokroić w kostkę lub według fantazji, doprawić solą, pieprzem i udusić.
Można doprawić gotową przyprawą do kapusty, ale ja wolę sól i pieprz.
Cebulę (na 1 główkę kapusty kroję 4 duże sztuki) pokroić, nie za drobno i podsmażyć.
Makaron (niekoniecznie łazankowy, ja lubię świderki - na główkę kapusty 1 opakowanie) ugotować.
Gotowe składniki wymieszać i frajda nie z tej ziemi !!
Ja zwykle robię bezmięsne, ale dodatki wedle upodobań.
Mnie najbardziej smakują na drugi dzień