Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród takisobie

Ogród takisobie 2025/03/10 20:14 #337765

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 49876
Danusiu! No dosłownie wybuchła mi ta wiosna rękach! :woohoo: Niedawno śnieg leżał, a to już krokusy vernusy kwitną :kocham Pewnie szybko przekwitną i czas krokusów będzie krótszy jak zazwyczaj, ale widziałam, że kokorycze wychodzą 2smiech

Marysiu! A jaka masz glebę. U mnie rosną w każdym kącie ogrodu. I w suszy, i w cieniu, przy drzewach i na trawniku. Może zwierzęta Ci jedzą cebulki think: Ale posadź, koniecznie!

Ja miałam w sobotę gości na sushi. Kupiłam takie jednorazowe pałeczki i to one mi posłużą na oznaczenie miejsc, gdzie mam jesienią posadzić krokusy. Od jutra zaczynam typowanie.
Dziś porobiłam godzinkę w ogrodzie. Niestety igły z sosen sąsiadów paskudzą mi połowę ogrodu, a ja to co roku muszę sprzątać. :mur Jutro planuję kolejny kawałek, do weekendu zamierzam się obrobić.

Na dziś:

Roseus

Cream Beauty

Victor Hugo

Blue Pearl

Ruby Giant

Early Gold

Prins Claus

Polar Ice

Snow Bunting

Victor Hugo

Ciemiernik glandorfski (Helleborus x glandorfensis) 'HGC® Ice N' Roses® Red'
Ostatnio zmieniany: 2025/03/10 20:38 przez takasobie.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): th, halszka, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu, Danusia, DorotaZ, Borislava.Kirilova

Ogród takisobie 2025/03/10 20:46 #337771

• halszka
  • halszka Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7430
Cudne wiosenne widoczki :kocham
I jak, pachnie już ziemia? Ja u siebie nie czuję, ale może dlatego, że jeszcze mam końcówkę kataru.
Też obawiam się, że krokusami nie nacieszymy się długo :( , ranniki już się ugotowały krecigl . Niby fajnie, jak tak ciepło, ale jednak trochę za bardzo jak na pierwszą dekadę marca.
Moje kokorycze też powoli się wyłaniają. Z pałeczkami fajny pomysł. Ja będę używać do tego celu patyczków do szaszłyków, bo się marnują nieużywane. Przynajmniej mam taki zamiar.
Pozdrawiam
Halina
Ostatnio zmieniany: 2025/03/10 20:49 przez halszka.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, zanetatacz

--=reklama=--

Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.204 s.