cd podziękowań za zainteresowanie moim ogrodem
NELU,
jjaki masz pięknie wypielęgnowany ogród. Czy zielsko ma zakaz wstępu na Twoje rabatki?
Ja nie mogę zwalczyć skrzypu. Może coś podpowiesz?
DANUSIU,
podzielam Twoją miłość do pierwiosnków. To takie zwiastuny wiosny. Tyle mają w sobie radości. Pozostałe roślinki też imponują wigorem.
Całkowicie rozumiem chęć powiększania zbioru roślin. Właśnie znów dokupiłam.
Danusiu, mam kilka Twoich zdjęć z ostatniego zjazdu we 09/22. Może chcesz żeby Ci przesłać?
GOSIU M,
cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Czy on taki bajkowy? - miło, że tak go postrzegasz.
Postaram się wrzucić czasem jakieś zdjęcia.
EWO (Efkaraj),
forum ZZ znam od dawna. Korzystałam z Waszej wiedzy, ale nie przypuszczałam, że kiedyś będę wśród Was. Jak mi miło!
Podbudowujesz mnie Swoim podejściem do pielęgnacji ogrodu.Nie przeszkadza mi mech na trawniku ani za wysoka trawa. Nawe to lubię. Co do zielska mam mieszane uczucia.
Pewnie bym chciała mieć wypielone rabatki, ale przegrywam walkę z zielskiem.
Muszę godzić pracę zawodową z ogródkową a na to trzeba czasu i sił. Sił trochę brakuje, więc "tworzę" cha, cha zakątki przyjazne dla owadów i innych zwierzątek.
Masz piękne kocurki
WIESIU,
Co za widoki !!! Tworzenie ogrodu z takim tłem to wyzwanie, ale widać, że cel osiągasz. CUDO.
Współczuję upraw w glinie. Też mam taką część ogrodu. Ciężko, ale niektóre rośliny to lubią.
TOMKU (dultom),
spory masz ogród. Dużo pracy, ale widać efekty. Kto nie miał ogrodu nigdy nie zrozumie ile radości i satysfakcji daje w nim praca.
To taki właśnie nasz bajkowy świat. Fajnie, że masz go z kim dzielić.
Powodzenia w przedsięwzięciach.
SWIETŁANO,
widziałas mój ogród. Ma wprawdzie 100 lat, ale z tamtych czasów zostalo tylko parę drzew. Reszta ciut młodsza a część ogrodu wprost założona kilka tat temu.
Ach, te Twoje magnolie !!!
MAJKA,
kocham róże, ale u mnie kiepsko rosną. Mam za mało słońca.
Ogród Twój prezentuje się pięknie. Obfitość roślin, zakamarki, perspektywy, kolory i prawie czuję zapachy. Ślicznie.
POLL,
chciałabym mieć taki lasek z paprociami i funkiami, ale ziemia u mnie kiepska, poprzerastana korzeniami drzew i puszczenie fragmentów ogrodu "na żywioł" skończyło się chwastowiskiem.
Mam nadzieję, że się poznamy i oczywiście będzie mi miło gościć forumowiczów.
ANIU (a.nia)
znów zakupiłam nowe roślinki i po przeczytaniu Waszych postów już się tak nie potępiam.
Ogród mój fakt stary, ale jak już wspominałam, to nie puszcza. Normalny ogród.
Ze zdjęć widać, że i Twój staje się już dojrzały.
Piękne to zdjęcie rabaty w deszczu. Kocham ciepły deszcz.
IZO,
zawstydzasz mnie pochwałami, ale bardzo cenię Twoją opinię zwłaszcza, gdy sie ma taki PIĘKNY, STYLOWY, ZADBANY ogród.
Dziękuję za namówienie do wstąpienia w szeregi ZZ
GOSIU (Margo2)
Masz powody do zadowolenia. Masz śliczny, przyjazny, wesoły ogród.
Byłam, widziałam. Czekam teraz na Ciebie.
Dziękuje za pomoc w założeniu wątku
.
EDYTO,
zawsze jesteś mile widzianym gościem. Bardzo lubię też odwiedzać Twoje królestwo z tymi tajemniczymi przejściami wśród bardzo ciekawych kompozycji roślinnych.
Postaram się wrzucić trochę nowych zdjęć.
A Ty nie bądż taka skromna co do jakości i ujęć zdjęć robionych przez Ciebie.
Tobie także dziekuję za wprowadzenie mnie w Waszą społeczność.
Mam do oddania wiązówkę błotną(różową).
Mam pytanie do uczestników ostatniego zjazdu we 09/22.
Robiłam troche zdjęć. Może ktoś chce żebym przesłała?