Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/11 08:32 #19466

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 412
DZIEŃ DOBRY :slonko Ogród przepiękny , jak z bajki , cóż powiedzieć raj na ziemi . Wszystko dopieszczone ,każdy krzew , kwiat ,trawka , wkomponowana na swoim miejscu .Tylko podziwiać .Mam pytanie, o ile to nie jest tajemnica , pergole są bardzo solidne, robił kowal, czy może kupione w sklepie ? życzę miłego dnia vishenka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/11 08:44 #19472

• Asia2
  • Asia2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3817
Edytko, współczuję wszystkich przykrych wydarzeń, które są Twoim udziałem. Tak to już jest, że - jak mówią- nieszczęścia lubią chodzić parami. Ja jednak uważam, że niejednokrotnie grupują się w liczniejsze formacje :P . Też niestety tego doświadczyłam.

Dziękuję za zaszczytny tytuł matki chrzestnej. Zapytam tylko, czy z tym wiążą się jakieś obowiązki...? Pielenie na przykład polewkamax ?
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta

--=reklama=--

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/11 08:49 #19476

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Tak już Edyciu jest na tym świecie .Dobre chwile przeplatają się z gorszymi .Ważne ,aby nie być w tych gorszych samemu .
Nie jesteś sama ,masz rodzinę no i nas forumowe pocieszycielki :przytulam

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/11 09:14 #19482

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25836
Takie pechowe przypadki odciągają zwykle nasze myśli od trudniejszych spraw. Nie wiem czy to pocieszenie :nie_wiem ale wspieram Cię myślami w trudnych chwilach :przytulam . Zwykle mamy na swych barkach tyle ile możemy udźwignąć więc dasz radę a potem przyjdą lepsze dni jak to zwykle bywa :slonko
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/11 09:33 #19485

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Witaj Edytko, nadrabiam zaległości, pięknie jest u Ciebie, ale i pracy nie brakuje przy takim bogactwie gatunków. Do tego dobre koleżanki poradziły dosadzanie :diabelek W tym przypadku jednak popieram: zwalczam trawę wszędzie 2smiech , zwłaszcza od kiedy sama tutaj się nią zajmuję.
Współczuję rodzinnych smutków, taka kolej rzeczy i choć to ciężkie, trzeba zaakceptować. Trzymaj się, i jak pisze Krzysia, dbaj o siebie, bo trudno nadrobić stracone zdrowie.
Nie przyciągasz pecha, tylko jesteś zmęczona i pewnie trochę rozkojarzona, mniej uważna, niż zwykle. To wszystko minie :buziak

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/11 15:55 #19570

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17301
To prawda Haniu, jestem bardo rozkojarzona, dzisiaj wróciłam do domu i dopiero po wyłączeniu silnika uświadomiłam sobie, że nie odebrałam dziecka z przedszkola krecigl . U mnie trawnikiem zajmuje się M, więc może powinnam jeszcze raz to przemyśleć polewkamax .

Wiesiu, :przytulam .

Ewciu, bardzo ważne jest dla mnie wsparcie bliskich ludzie, Wasze także :buziak .

Asiu, a już myślałam, że zapytasz o przywileje a nie obowiązki polewkamax . Chcesz pielić kamienne ścieżki? Prawdą jest, że czasem jakiś chwast się wciśnie, ale raczej dużo pracy z tym nie ma ;) .

Gieras, łuki na pnącza zamawiałam o lokalnego producenta. Spiralne podpory na powojniki zrobił mąż przyjaciółki :) .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/11 17:21 #19581

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33632
edyta napisał:
To prawda Haniu, jestem bardo rozkojarzona, dzisiaj wróciłam do domu i dopiero po wyłączeniu silnika uświadomiłam sobie, że nie odebrałam dziecka z przedszkola krecigl ...

Edytko, masz bardzo trudny czas w życiu i odpowiedzialne zadanie. Przeprowadzić bliskiego człowieka na drugą, nieznaną stronę. Nie każdy potrafi wziąć na siebie taki ciężar. Chylę czoła.
Pomyśl, że to część życia, tak jak narodziny, dorastanie, dorosłość, starość. A starość to naturalny okres życia, nieuchronnie kończący się śmiercią. Tak rzadko nasi staruszkowie mają przy sobie w tym ważnym dla siebie czasie bliskich, którzy im towarzyszą. Twoja babcia ma szczęście, bo ma Ciebie. Dasz radę, to natura. Ty musisz tylko jeszcze pamiętać o swoim życiu.
:przytulam

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/13 22:25 #19955

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Od wczoraj solidnie bolała mnie głowa. Czułam się bardzo zmęczona i dzisiaj, postanowiłam zostawić telefon w domu i.. poszłam w ogród. Kiedy wieczorem odezwały się plecy, poczułam się doskonale :P . Mało ostatnio pracowałam w ogrodzie, ale bardzo dobrze mi to zrobiło :lol: . Dzisiejsze efekty jutro.
A tymczasem kilka wcześniejszych fotek:
wrzosy zaczynaj łapać kolorki:

Szałwia ładnie powtarza kwitnienie:

Sadziec piękny jak co roku jest :lol: :

Rabata przy piwnicy, zakładana jesienią. Rośliny bardzo szybko się rozrosły :lol: :

Rośliny na piwniczce, też radzą sobie świetnie:

Załączniki:
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Ostatnio zmieniany: 2016/08/13 22:28 przez edyta.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Krzysia, edulkot, Gosia1704, dobra nuta, Baba z psami, zanetatacz

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/13 22:40 #19960

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8349
No nareszcie pokazałaś piwniczkę clap , też mam taką niziutką bylicę :P , Iwonka podzieliła się ze mną sadzonką od Ciebie :przytulam , rozrosła się już trzykrotnie :lol:
Ciekawa jestem, co tam dziś wymyśliłaś ;) , mnie dzisiaj ból głowy obudził już z rana krecigl , a potem mimo tabletek dalej ćmił :angry: . Ale robota nie wybiera ;)

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/14 00:03 #19969

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Edytko, bardzo współczuję Ci tego trudnego czasu, przez jaki obecnie przechodzisz, patrząc na nieuniknione..
Dobrze, że dbasz o swoje samopoczucie i wygospodarowałaś czas na ogród- potrzebna jest czasem taka ucieczka od wszystkiego..
Trzymaj się dzielnie :przytulam

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/14 22:14 #20104

• trzynastka
  • trzynastka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 791
Och piwniczkę masz wspaniałą, normalnie niczym za dawnych czasów ma klimacik :) wrzosowisko łanie się prezentuje , moje wrzosy już kwitną , jesień za pasem...

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/15 22:30 #20267

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Celinko, wrzosowisko wygląda falnie, ale musze dokupic jeszcze krzaczków i dosadzić z lewej strony ;) .

Moniczko, czuję, że muszę się zresetować, z prawdziwym trudem zebrałam się dzisiaj do szpitala.

Martuś, ja 3 dni byłam na prochach, ale dzisiaj już lepiej :P .
Zbyt wiele to ja nie wymyśliłam, ale skoro cześć trawnika ma być likwidowana, to trwały dyskusje, czy rabatę spod klona przenieść a tam zrobić trawnik, czy zostawić ten fragment tak jak jest. Mądra Marysia powiedziała, że jak rabatę zlikwiduję to za rok, 2 założę od nowa polewkamax . Argument nie do zbicia, więc zamiast likwidować rabatę uszczupliłam trawnik przy niej polewkamax . No bo właściwie, to nie wiadomo było czy to trawnik czy ścieżka. Teraz już chyba nikt nie będzie miał wątpliwości polewkamax :Z jednej strony, to już nawet zagospodarowałam pozyskaną cześć dosadzając obwódkę z bergenii i szałwii:

Ogłaszam, że palma pierwszeństwa w tym roku wędruje do miskanta... Champagner. Nawet nie zauważyłam, kiedy się wykłosił, bo po nim zupełnie się tego nie spodziewałam :blink: . Kupiłam go w zeszłym roku, prawie umarł zimą - pierwsze kłoski wypuścił ok. połowy czerwca, po czym na początku lipca zmieniłam mu miejscówkę :oops: . Tak więc zaskoczył mnie bardzo :woohoo: :

Polar Bear na razie przyzwoicie trzyma pion ;) :

Hortensja, która miała byc Diamantino, a jest, nie wiem czym:

To nie jest zbyt dobre zdjęcie, ale Bobo mnie zachwyca:

Diamant Rouge :heart :

Rabata trawiasta z hortensjami:

I hortensje z różami:

Pozdrawiam,
Edyta
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Krzysia, edulkot, dobra nuta, Baba z psami, zanetatacz

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/15 23:05 #20274

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Ogromna Twoja Bobo :ohmy: , moja chyba trzy razy mniejsza, a ma już 3 lata think:
Polar Bear u mnie leży i kwiczy krecigl , jednak nie ma to jak glina :dry:

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/15 23:14 #20275

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Może tak to wygląda na zdjęciu, ale Bobo nie przekroczyła metra ;) .
Pozdrawiam,
Edyta

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/15 23:52 #20281

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Czyli dobrze ją oceniłam :silly: , moja nie przekroczyła 30cm 2smiech

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/16 08:00 #20313

• dorciaj
  • dorciaj Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 99
Edytko wykancikowane masz według standardów mazowieckich :woohoo: :lol: . Co za ład i porządek 0flaga . Wielkość traw u Ciebie zawsze wprawia mnie w osłupienie :ohmy: ... u mnie nie chcą tak szybko się rozrastać :mlotek . Ale ja mam czas, ja poczekam :mur .

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/16 08:54 #20325

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuś, jak to 30 cm, przecież same kwiatostany dochodzą do 20-tu :blink: ?

Dorciu, tak jak powiedziałaś - "standard mazowiecki". A jest na kim się wzorować polewkamax . Szkoda, że tylko ten fragment tak wygląda gwizdac rotfl . U mnie trawy, a szczególnie miskanty, rosną bardzo dobrze. Dlatego je kocham :lol: . A te rośliny co nie chcą rosnąć gwizdac , zmieniają domek :mlotek .
Pozdrawiam,
Edyta

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/16 09:55 #20334

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Moja Bobo też jest śliczna .Musze ją przesadzić ,bo posadzona między innymi roślinami ,z lekka jest ściśnięta .Ale on dobrze znoszą przesadzanie ,więc można ją przesadzać do woli .Piwniczka wygląda imponująca .Moja ma z jednej strony różę ,która niesamowicie się rozrasta.Nie wiem co to za gatunek ,ale bardzo stara .I dlatego mam kłopot z obsadzeniem swojej piwniczki.No i jak pisałam ,nadal mam tylko trzy kamienie rotfl

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/16 10:34 #20340

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
Trzy lata temu dostałam od Łukasza sadzonkę Bobo wielkości...7cm ;) , około, zbyt dokładnie nie pamiętam, w każdym razie był to maleńki karzełek. Uważam, że i tak sporo urosła rotfl , a kiedyś może będzie jeszcze większa, choć sądzę, że Twojej nie dogoni ;)

Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat 2016/08/18 21:33 #20774

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Edyto, przytulam Cię w tym trudnym dla Ciebie czasie. :buziak Ale jak to w przysłowiu, po burzy wychodzi słońce. Życzę Ci spokoju i zadbaj o siebie , bo z tego co piszesz jedziesz już na rezerwie.
Rabata trawiasto-hortensjowa fantastyczna.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.195 s.