Nieprawdopodobne! jeszcze minutę temu była ulewa a teraz ani kropli, jak nożem uciął
Upał u nas od kilku dni nieziemski, codziennie burza, wilgotność niczym w tropikach do bani taka pogoda.
Ewciu-Nowinko, moja hortensje w tym roku nie cierpią na braki wody, kwiatostany duże, liście dorodne, nie to co w ubiegłym roku.
Z resztą i po azalkach widać ,że opadów sporo. Pąki ładnie zawiązane właściwie chyba na wszystkich, będzie cudnie w maju.
Ewuniu, trawy bardzo lubię. Dodają ogrodowi zwiewności, faktury. Niestety u mnie ciasno okrutnie i nie widać ich w pełnej okazałości. Brak miejsca na wyeksponowanie ich pokroju, koloru. Jedyna trawiasta rabata przy wjeździe już w zasadzie sie wypełniła. Planowałam posadzić na niej dzielżany ale okazało się, ze zmieścił sie tylko jeden, drugi na razie powędrował do donicy, muszę pomyśleć.
Małgoś ano stało się. U mnie przeważnie były dwa koty. M.jakoś dał sie przekonać i malutka znalazła dom.
Maks na razie jeszcze pełen nieufności, omija ją z daleka, zaanektował wyższe partie mebli w domu gdzie ta pchła mu nie dokucza. A żmija jest zgryząca okropnie
Na zlocie było świetnie, to prawda.
Paweł, komponowanie bardzo proste. Do maja nie plewić, potem dorodne okazy robią za zielone tło i stają się niewidoczne
Zawilce niestety nn i to jedyne które ocalały z pogromu tej zimy. Ale nowe już czekają na wsadzenie, ja niestety czekam na bardziej sprzyjające temperatury. A ponieważ mam dwa tygodnie urlopu jest nadzieja, że coś uda się w ogrodzie podziałać, plan już jest to najważniejsze.
Marta, u mnie jednak troche bardziej cieniście i mokro w tym roku. Upały doskwierają ale podlewa dośc systematycznie. Hortensje niektóre prezentują się bardzo okazale, najstarsza Limelight osiągnęła chyba 2m. Zdjęcia przyzwoitego nie ma jej jak zrobić, bo przed nią basen ale poglądowo pokażę
U mnie hortensje spóźnione w stosunku do diektórych waszych ogrodów. Nie wiem czy to wina cienia czy gliny ale niektóre dopiero zaczynają nabierać masy/ Tutaj Phantom i Le Vasterival
Bobo i Sundae Fraise
Chyba Mega Mindy
i bardziej kolorowo