Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/23 14:58 #66974

• dorkow0
  • dorkow0 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 988
Nowinko, oglądam te cuda rododendronowe i się zachwycam. Pięknie kwitną, kolory mają cudowne :kocham
U mnie ich nie ma, bo się chyba nie lubimy. To znaczy są dwie azalie wielkokwiatowe i zakupiłam jednego rododendrona. I tyle będzie.. I to kwitnie u mnie..
Ale będę oglądać, bo lubię patrzeć jak kwitną.. Bo wiesz, że ja w trawach się miłuję i obawiam się, że tak zostanie.. :silly:
I iglaki mnie zachwyciły. Masz ich sporą kolekcję :kocham
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/24 17:00 #67201

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Marysiu tyle masz roślin na ile masz zapotrzebowanie :diabelek ja to jeszcze mam na wiele rodków ,ale inne przecież też cudne ,na przykład róże .Chcę się pozbyć uczuć do nich i nijak nie mogę .A niektóre już maja pączusie clap

Swietuś jeśli chodzi o kwitnienie ,to zawsze jest za mało wink-3 Ale fakt ,wiosna zebrała niezłe żniwo .
U mnie dziś popaduje .Raniutko bryknęłam pielić i zdążyłam zrobić to ,co planowałam i zaczęło padać .Ale się cieszę ,bo u mnie suchuteńko hu_rra

Dorotko z Ciebie to prawdziwa królowa traw ,więc nie dziwota ,że Ci z rodkami nie po drodze .No ale trawy też przyjemnie się ogląda :kibic Iglaków mam sporo ,ale niestety trochę mnie zarastają i bez przerwy muszę coś podcinać i strzyc .Inaczej to musiałabym fruwać ,tylko obawiam się ,ze mogłabym się nie udźwignąć 2smiech
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/24 19:15 #67234

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, Krzysia, edulkot, VERA, dorkow0, chester633, nowababka, Elżbieta, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/24 19:18 #67236

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8355
Co to za kwiatuszek filetowy z obwódką na drugiej fotce?
Zamorduję Cię kiedyś za to, że nic nie podpisujesz krecigl :diabelek :patel

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/24 19:35 #67245

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12989
polewkamax Jak zamordujesz, Martuś, to już na pewno nic nigdy nie podpisze :diabelek
Piękne zdjęcia Ewa :kocham
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie
Ostatnio zmieniany: 2017/05/24 19:51 przez nowababka.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/24 19:49 #67251

• Lukrecja
  • Lukrecja Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1932
Ewciu! Hesusie, wmurowało mnie od tych fotek i już się chyba nie ruszę. Erupcja kwiecia na maksa! Wcale się nie dziwię, że wracasz zgieta w pół i niemal na kolanach, ale dla takich widoków to chyba bym nawet z balkonikiem chodziła tam robić 2smiech
Wielkie brawa dla Ogrodniczki :bravo :bravo :bravo

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/24 20:44 #67293

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22699
Ewuś ale śliczne fotki -iryskami oczywiście kusisz jeszcze bardziej gwizdac azalie u Ciebie cudne a kamasją biała u mnie w pączkach :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/24 20:46 #67294

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23453
clap , clap , clap
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/24 22:22 #67356

• dorkow0
  • dorkow0 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 988
Ewuniu, cudne zdjęcia, aż dech zapierają vishenka
Trawy kocham, miskanty zwłaszcza, to fakt. Ale muszę Ci powiedzieć, że zaczynam kupować róże, na razie wielkokwiatowe, powtarzające kwitnienie i w miarę mocne. I planuję je między trawami sadzić. No nie do końca między, ale niedaleko nich. I chyba im będzie razem do twarzy. No zobaczymy..
Co do iglaków, to ja też tnę, choć w tym roku jeszcze nic, bo nie było kiedy, ale w sobotę już obowiązkowo, oby tylko nie padało :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/24 22:32 #67362

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Zostaniesz chyba królową azalii i rodków.......kwitną oszałamiająco :kocham nagroda za Twoje lanie w ubiegłym roku. Dzisiaj zimno wręcz..... krecigl nie ma normalnej pogody :nie_wiem

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/25 02:07 #67381

• Wiktoria.M
  • Wiktoria.M Avatar
Ale wybór kwiecia! :P Podejrzewam, ze wkładasz wiele pracy , ale efekt piękny. :fotka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/25 07:17 #67396

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
Rozalko :slonko
Pozwól, ze tutaj odpowiem na Twoje pytanie odnośnie floksów.
Z zamówionych 8 roslinek wyłazi tylko jedna hosta.
Floksy kaput, padaczka i co tam jeszcze.
Twoje fotki jak zwykle zachwycają.
Tym razem zachwycam sie irysami.
Z drugiej strony zapytam o trzecią fotkę. Co to?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/25 08:45 #67425

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuś roślinka o którą pytasz ,to jest porcelanka Penny Black .W zeszłym sezonie ją siałam i jak zwykle zapomniałam zebrać sobie nasionka .Kilka się wysiało i zakwitło .Malutka roślinka ,wyobrażam ja sobie jako wysiewkę na obrzeża rabat .Ciekawe ma te kwiatuszki :na_ucho

Marysiu zdanie wypowiedziane do Marty godne mistrza ciętej riposty 2smiech Z samego rana się uśmiałam
Za pochwałę fotek bardzo dziękuję clap

Nelciu dzięki Ci serdeczne vishenka No ale przecież nagroda jakaś musi być za tę robotę .Jakby tak jeszcze rezultatów nie było ,to ja sobie nie wyobrażam .U mnie wreszcie popadało i wszystko mokre .Po dzisiejszym obchodzie musiałam się przebierać ,bo ścieżki wąskie a rośliny się wychyliły .Oczywiście wróciłam z kleszczorem . Nienawidzę tych dziadów :mlotek

Danuśka ,a moją białą kamasję wcięło ,nie mam do niej szczęścia .Dwa razy kupowałam pojedyncze białe ,a raz dubeltowe .Nie mam ani jednej .W tym roku spróbuję ostatni raz .Za to niebieskie mnożą się jak szalone zwyc

Żaneciu :buziak

Dorotko róże to od dawna moja miłość ,wcale się nie dziwię ,że zaczynasz kupować .W dodatku masz teraz taki wybór ,że ja na Twoim miejscu to bym chyba oszalała .Ja też od czasu do czasu głupieje zwłaszcza na jesieni polewkamax Z tym ,że ja mam ograniczenia ze względów miejscowych ,ale jak mi jakaś w oko wpadnie ,to mowy nie ma żeby mnie coś powstrzymało .A trawy są piękne ,ale też potrzebują przestrzeni ,więc mam tylko 4 sztuki gwizdac

Ewciu moje azalki w tym roku to smuteczek dla mnie :nie masa zmarzniętych pączków , a na drzewku dwa kwitnące kwiatuszki .Cała moja ubiegłoroczna szarpanina z podlewaniem poszła na marne .Na szczęście trochę ich mam ,więc i kwitnących parę zostało .Od rana dziś słonko ,ale chłodnawo .Tylko ptaki się cieszą ,chyba z tego ,że im drzew nie zdążyli wyciąć :diabelek

Wiktorio witaj u mnie :przytulam .Miło powitać ! Pracy faktycznie wkładam sporo .Ale jeśli jestem systematyczna ,to wystarczy dwie trzy godziny dziennie .Najgorsze są tak zwane obsuwy ,kiedy z jakiegoś powodu nie możesz wyjść przez jakiś czas i zrobić co potrzeba w ogrodzie .Potem nie wiadomo w co ręce wsadzić .Ale dopóki zdrowie dopisuje ,to nie jest źle .Dzięki za miłe odwiedziny :na_ucho

Jurciu jednym słowem ten sklepik jest do d..y .Te moje floksy siedzą w doniczkach i myślę ,że one są uschnięte .Przecież do tej pory to już kawalątko zieleni powinno się pokazać .Korci mnie żeby wyjąć z doniczek i sprawdzić ,ale z drugiej strony jeszcze tli się we mnie nadzieja ,że może ,może ....
Jeśli chodzi o trzecią fotkę ,to jest na niej młodziutki różanecznik Barbarella .W rzeczywistości jest jeszcze śliczniejszy :kocham

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/25 10:58 #67469

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Cudna kamasja, lubię wszelkie kwitnące niebieskości, więc jest na mojej liście chciejstw. :)
Na temat Twoich zdjęć już tyle razy pisałam, że teraz mogę tylko :bravo
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/25 13:56 #67505

• Dagusia
  • Dagusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7063
Nowinko tego mi było trzeba Twoich przepięknych kolorów :kocham
Ja relaksuję się wypadami w góry,u mnie młode nasadzenia różaneczników, przykryte ostały się srogiej zimie i to cieszy.Azali kilka rozkwitnie ale nie będzie szału.
U mnie pada trzecia dobe.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/25 14:57 #67512

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33638
Ewciu, ogród buchnął kolorami :kocham , aż napatrzyć się nie mogę. Czerwona architektura też złapała mnie za serce, boć wiadomo, że każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :lol:

Porcelankę porywam, do jednorocznych :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/26 07:03 #67653

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dobrego dzionka wszystkim zaglądającym :slonko :slonko :slonko
Ja już z kawką gotowa do pracy :kawa

Ineczko wszelkie niebieskości to i mój ulubiony kolor .Nawet ubrań mam wiele w tym kolorze :kocham
Ale tak po prawdzie ,to w ogrodzie nie gardzę żadnym kolorem ,jako że natura też przecież je miesza ,a każdy owad ma swoje preferencje :owady

Dagmarko ,Ty to się masz z tym deszczem .Ja to bym tak chciała ,ale wyobrażam sobie ,że nadmiar wody też nie jest wskazany . Kolorów u mnie teraz dużo ,ale żeby nie mróz to byłoby o wiele więcej .Już niedługo zaczną róże ,niektóre mają spore pączki clap

Ewciu jeśli jakaś fotka Ci potrzebna ,to bierz nie pytaj :zdrowko Co do czerwonego to i ja go ostatnio doceniam .Przedtem królował niebieski przez długie lata ,ale rośliny urosły więc wśród zieleni, czerwony lepiej się prezentuje ,bo go widać przynajmniej wink-3
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/26 07:19 #67654

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
U Rozalki oczywiście nudaaa, nic ciekawego! Phi! ;)

To w zasadzie miast do Wojsławic, do Ciebie na zlot przyjedziemy!

Ewuś, moje biedy żyją! Będą kwitły! :) :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/26 09:22 #67677

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6031
Rozalko
Ja już tymi dwoma floksami przestałem sie martwić.
Bardziej martwią Mnie te od Podstolca.
Posadzone do doniczek ładnie wyrosły.
Przesadzone do gruntu trzy tygodnie temu nie urosły ani centymetra, :(

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/05/26 16:13 #67698

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Betinko ,no widzisz a tak się martwiłaś ,że nie zakwitną :przytulam Wyobraziłam sobie przez chwilę zlot u mnie i wszystkich forumków na moich ścieżynach 2smiech to by dopiero był ubaw 2smiech

O kurczę ,Jureczku ! faktycznie trochę długo .Ale skoro miały liście ,to nie masz się czym martwić .W tym sezonie będą taki bidaki ,ale w przyszłym roku pójdą ,jak burza .Ja tez tak czasem mam z floksami ,gdy są mizerne .No ale moich nie ma wcale :nie_wiem

a tak w ogrodzie..

Ostatnio zmieniany: 2017/05/26 16:14 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, takasobie, VERA, Gosia1704, chester633, Semper, Dagusia, nowababka, Elżbieta, Olga1234 ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.193 s.