Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/19 20:04 #20960

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Kasiu ,nie wiem ,jak u Ciebie ale u mnie ma być upalnie i bez deszczu .Jeśli taka pogoda i Wam dopisze ,to sobie wszystko zdążysz zrobić.
Niedługo już i czasu troszkę będzie więcej ,chociaż Ty przy dzieciach ,to tak znowu nie odpoczniesz .Ale troszkę prac jednak ubędzie .Ja wreszcie wypieliłam cały ogród .W poniedziałek zaczynam od początku polewkamax

Aneczko ,no i fajnie .Zobaczysz jaka to jest zawodniczka w kwitnieniu .Jak bym miała pozbyć się jakiejś róży ,to tej nigdy :kocham
Kup sobie jeszcze cudowną ,zdrowiutką Cubanę na brzeg rabaty .Też będziesz zadowolona :przytulam
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/19 21:49 #20991

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Nowinko u mnie ma być jutro cudnie do 18.Tak więc rano pobudka , szykowanie kombajnu i mąż w pole- żona do garów ,dokumentów ( 25 się zbliża vat i te mniej milsze sprawy ) i do magazynów. Na pewno nie zdążymy wszystkiego ukosić, ale cóż za kilka dni ma być znowu pogoda.W przerwie Dawid szykuje pole pod zasiewy. Przed chwilką uprzątnęłam zboże, zamknęłam magazyn.Księżyc w pełni i jak zamiatałam to pomyślałam , że kocham to gospodarstwo.Nigdy w życiu nie pomyślałabym , że to kiedyś powiem...Cieszę się każda chwilą,choć czasem jest bardzo ciężko...
Dobra nutko ta róża jest cudna,na pewno warta miejsca w ogrodzie.
Ewuś pozdrawiam cieplutko :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, zanetatacz

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/19 21:52 #20993

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuś ,ze mnie jest skleroza pierwszej wody .Ale to tylko świadczy ,że jestem przemęczona .Tak się zastanawiałam ,jak te kwiaty wiszą smętnie w dół tak jak napisałaś ,kiedy one stoją ,jak na warcie do góry .A to oczywiście dlatego ,że Ty pisałaś o innej róży niż ja .Ta o której mówisz faktycznie smętnie wisi w dół ,czego ja osobiście nie znoszę .Róża ,która była przeze mnie wychwalona to oczywiście Let's Celebrate . :mur
Muszę Ani sprostować ,bo jak kupi Jubilee ,to mnie przeklnie 2smiech

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/19 21:55 #20996

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72950
Nowinko,zebys Ty wiedziala,jak mi sie nic nie chce. Te upały rozkładają mnie na łopatki :omg Caly dzien nic nie robie,tylko poewam,pidlewam,podlewam. Zabieram aparat na dzialke i wiecej,niz 30 zdjec nie robie ,co przy kilkuset dziennie w VI,to kpinki krecigl

Kasionku,dobrze,ze pomimo tylu przeciwnosci jednak napisalas to,co przeczytalam wyźej. Podziwiam. flower

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/19 22:09 #21003

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kasiu być zadowolonym z życia ,to według mnie największy sukces do osiągnięcia :kocham Bo tak naprawdę umiesz docenić to co masz i cieszyć się z tego .
To się po prostu szczęściem zwie .Tak trzymaj Kasiu :przytulam

Poluś ,a ja to się chyba przepracowałam i do tego ta nerwówka z ZUSem i ciągły brak kasy .Teraz wszystko się skończyło ,a ze mnie tak jakby uszła para .
Nie mogę się odnaleźć w lepszej rzeczywistości ,albo co ? think:
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/19 22:14 #21005

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72950
Wyjedż może gdzieś na kilka dni ? Tak, aby zatęsknić za domem i ogrodem. :czarownica

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/19 22:32 #21010

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Nowinko :buziak wyjedz jak Poll radzi.Ze mnie czasami też uchodzi powietrze... Wszak robotami nie jesteśmy.Polluś dziękuję...Dobrej nocki Dziewczyny :kocham
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 06:17 #21026

• Dorota15
  • Dorota15 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior forum
  • Otrzymane podziękowania: 39
Ewko może za dużo było tej nerwówki :unsure:
Ciesz się że wygrałaś batalię z ZUS-em, odpocznij sobie i wyślij urzędnikom pocztówkę z wakacji.
Wstaję wcześnie, bo życie jest za krótkie żeby spać.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 08:07 #21047

• aguniada
  • aguniada Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1628
Ewuniu, ciepło pozdrawiam i gratuluję wygranej batalii z ZUS :buziak
Masz prawo czuć się zmęczona, wszak nie tylko fizyczne siły są nam potrzebne, ale i mocna psyche, a ta na pewno nadszarpnięta ostatnimi nerwami.
Byłoby rzeczywiście super, gdybyś mogła gdzieś się oderwać od domu, ogrodu, gotowania, codzienności...
Tego życzę z całego serca :buziak
W doskonałej fotografii chodzi o głębię uczucia, nie głębię ostrości - Peter Adams.
Zapraszam: Ogród w cieniu brzóz oraz AD Photography

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 08:33 #21051

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 412
EWUŚ :heart ,kochana ,ty się tak nie stresuj , odsapnij parę dni. powietrze samo się napompuje. Wiem co mówię ,jak nigdzie nie wyjeżdżasz , poleż sobie na hamaku, poproś o kawusie i będzie okey Samo przyszło , samo pójdzie .Ściskam bardzo mocno vishenka , POZDRAWIAM :slonko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 11:38 #21080

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Polu na razie nie mogę się ruszyć z domu .Czeka mnie remont łazienki ,a jeszcze do tego wizyta kontrolna u lekarza .I chyba to jest powodem największego stresu ,bo zwyczajnie się boję .Chciałabym ,żeby już była połowa września ,a ja po tych wszystkich niespodziankach krecigl

Kasiu ,nie zapominaj ,że Twoja para jest znacznie młodsza od mojej :diabelek to i wraca szybciej :przytulam

Dorotko ,nie wiem czy zauważyłaś ,że im dłużej się na coś czeka ,tym mniej się potem z tego cieszysz ?
Ja chyba właśnie tego doświadczyłam :na_ucho

Agnieś dzięki :buziak jeśli chodzi o wyjazd ,to mam takowy w planie .Ale najpierw kilka spraw do załatwienia .
No i oczywiście chciałabym najpierw ułożyć ogród do snu :na_ucho

Olu cieszę się ,że zaglądasz :przytulam Od ogrodu trochę odpocznę ,bo mam cały wypielony .Nie na długo ,ale kilka dni bez wyrywania zielska ,to już coś .A co u Ciebie ? jak zdrowie ? Kupiłaś sobie coś nowego do ogrodu ? :buziak

Ostatnio zmieniany: 2016/08/20 11:38 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): aguniada, Krzysia, edulkot, VERA, Dorota15, Ness, Kasionek, Iwona1311, Olga1234, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 12:34 #21081

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8344
Kupiłam Let's Celebrate rotfl , weszłam do Floribundy, a tam nowości :woohoo: . Ciekawe gdzie ją posadzę 2smiech
Powiedz mi jakie ona u Ciebie osiąga rozmiary?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 12:40 #21082

• dodad
  • dodad Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1834
Ewunia co to za roślinka na piątym zdjęciu od dołu? Mam to chyba i za nic nie mogę zidentyfikować a podoba mi się szalenie. To jakis aster?
Pozdrawiam
Dorota

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 17:40 #21107

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuś dobrze ,że sobie ją kupiłaś .Bo ona ma same zalety :kocham u mnie rośnie trochę powyżej metra ,tworząc zwarty zgrabny krzaczek . A swoją drogą ,to masz wszystkie fajne szkółki w zasięgu ręki .
Brać i kupować .Nie wiem ,jak ja bym się zachowała mając szkółkę różana obok .Chyba w ogrodzie ,to już bym nic innego nie rosło rotfl

Dorotko to jest Aster rozkrzewiony inaczej Aster divaricatus .Niesamowicie się panoszy i przez to prawie się go pozbyłam .Potem stwierdziłam ,że pomimo wszystko jest bardzo ozdobny i reanimowałam go z maleńkiego ,ostatniego kawałka .Warto go jednak mieć ze względu na obfitość kwitnienia :zdrowko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 19:27 #21113

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Nowinko cudnie kwitnąco.Przecudne róże, floksy i milin.A moja para młodsza... :silly: wiesz ja Ciebie traktuje jako równolatkę -tak mi się z Tobą fajnie rozmawia :przytulam O swoim wieku nie pamiętam,zatrzymałam się na 28 lat . polewkamax Jedynie wieczorne bóle krzyża i kręgosłupa po całodniowym zasuwaniu korygują mi mój wiek .Całuski

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 21:34 #21140

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23438
Nowinko!-masz prawo być zmęczona !-ale........... przecież mieszkasz w raju(i to stworzonym przez siebie)- to czego chcieć więcej?
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/20 21:40 #21143

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Ewo, chwilę mnie nie było a tu prawie 160 postów do przeczytania krecigl ale dałam radę.
Jesteś Wielka , jak wygrałaś z ZUS-em ,gratuluję. :) U lekarza też będzie dobrze , czego Ci serdecznie życzę i mocno trzymam kciuki. :kocham
Ogród masz cudny ale o tym już pisałam ze sto razy ;) i piękne fotki robisz. Teraz jestem ciekawa ,gdzie posadzisz wszystkie nowości. :P Polecaną przez Ciebie różę zapisałam i zaraz poczytam o niej.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/21 10:24 #21191

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
Rozalko clap
Jak się nazywa ten pstrokaty płomyk z ostatnich fotek.
Floksomania Mnie dotknęła.Właśnie w ramach terapii kupiłem nowe cztery i rozglądam sie za następnymi.
Na wosnę zamówiłem 14 nowych.Niestety transakcja nie doszła do skutku; :angry:
U Mnie susza straszna.Na szczęście była.Pada od kilku godzin hu_rra

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/21 11:50 #21206

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kasiu ,ja na swoje plecy i krzyż też narzekam .Ale to raczej wynika z ciężkiej pracy ,a nie tylko z wieku .We mnie drzemie młody duch ,może dlatego zawsze dogaduję się z młodszymi od siebie .A Ty masz bidulo niezłą harówę w swoim obejściu .Troszkę jednak powinnaś znaleźć czasu dla siebie i swojej odrobiny egoizmu .To Ci wyjdzie na zdrowie :zdrowko :przytulam

Żaneciu ,masz rację .Stanowczo nie powinnam marudzić ,bo to podobno domena starych panien 2smiech No ale co zrobić ,jak się czasem nazbiera think:
Na szczęście ,jestem optymistką i takie nastroje zazwyczaj szybko mijają .A raj też swoje robi :buziak

Inuś i ja się zastanawiam ,gdzie ja wsadzę to ,co chcę kupić .Będę improwizować .A co do lekarzy ,to sama wiesz jakie to stresujące krecigl
Mój małżon nie znosi doktorów .Z nim to dopiero cyrk .Kiedyś nawet uciekł od dentystki :mlotek A jego motto życiowe ......dobry lekarz ,to martwy lekarz .Doprowadza mnie to do białej gorączki .Dziecku przetłumaczysz ,jemu nie krecigl

Witaj Jureczku :witaj A gdzie Ty planowałeś takie duże floksowe zakupy ? zdziwko i czemu nie doszły do skutku ? :omg
Ja na floksową chorobę zapadłam już dawno .Uwielbiam je najdłużej ze wszystkich kolejnych chciejstw .Nawet miłość do róż nieco przybladła .
Ten o którego pytasz ,to jest Mishenka ,bardzo widowiskowy okaz .Powiedz mi ,gdzie teraz urzędujesz ,to bryknę do Ciebie z wizytą :zdrowko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/21 12:07 #21212

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17292
Kiedyś zastanawiałam się nad Let's Celebrate. Piszesz Ewuś, że ma same zalety think: ? Generalnie, to choroby różane zniechęcają mnie do zapraszania tych kapryśnych królewien :dry: , ale możesz napiszesz coś więcej o tej różycy? I może jakieś zdjątka?
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.191 s.