Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/21 12:40 #21225

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Edytko cóż ja Ci jeszcze powiem ,czego nie mówiłam ? Mam ją kilka lat ,więc dobrze ją poznałam .Prawie cały czas kwitnie ,nie choruje ,może pod koniec lata łapie kilka plam ,ale w niczym jej to nie przeszkadza .W tym sezonie moje róże nie dostały nawozu wcale .Zwyczajnie nie miałam za co kupić (było ,minęło ) Pomimo to krzaczek był obsypany kwiatem od stóp do głów .No i jak nie kochać takiej róży ? :kocham
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/21 13:22 #21230

• Dorota15
  • Dorota15 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior forum
  • Otrzymane podziękowania: 39
Ewko a propo darzenia doktorów sympatią, mój małżonek też tak ma krecigl
Od dentysty nie ucieknie bo wie, że ja stoję za drzwiami :lol: Zawsze udaję się z nim na wizytę bo sam nie pójdzie.
W zeszłym roku pierwszy raz był u rodzinnego, jak lekarz zobaczył że ma pustą kartę to myslał, że poprzednia zginęła.

Mam nadzieję że u Ciebie będzie wszystko dobrze ... musi być :buziak
Wstaję wcześnie, bo życie jest za krótkie żeby spać.

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/21 16:45 #21266

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dorotko ja też mam nadzieję ,że pomyślnie wypadnie moje badanie kontrolne .A faceci ,to w rzeczywistości słabeusze .Jakby im wypadło rodzić dzieci ,to by cywilizacja wyginęła :diabelek

Kilka foteczek ,ale nie dzisiejszych bo u mnie na razie kropi i nie ma jak wyjść :deszcz

Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, piku, Krzysia, edulkot, Dorota15, inag1, Kasionek, eda_s, Olga1234, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/21 16:56 #21269

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17295
Czy na ostatniej fotce to hortensja Starburst?
Skoro Lets Celebrate taka zdrowa to trafia na listę rezerwową gwizdac .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Ostatnio zmieniany: 2016/08/24 08:25 przez edyta.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/22 14:20 #21502

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9985
Jakoś nie widać że u Ciebie taka susza
Wszystko wygląda pięknie i jędrnie
U mnie za widać już oznaki jesieni
Ja chciałam sobie dokupić kilka floksów w ZP, ale niestety wyjazd nie wypalił. Muszę czekać na przyszły rok
A szkoda, bo teraz widać jak kwitną

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/22 19:58 #21533

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Edytko to Hayes Starburst :) Teraz smętnie wisi nasączona deszczem .Ogród podlało porządnie i będzie jak znalazł ,bo podobno szykuje się znów gorąco .
A u mnie ,to nie wiadomo kiedy znów się trafi deszczowa gratka :zdrowko

Gosiu odbijesz sobie na przyszły rok ,a Zielone przez ten czas podhodują Ci floksy :diabelek
A w ogrodzie wszystkie kwiaty zwieszone ,nawet nie widać dobrze co kwitnie .Na obchód nawet nie poszłam ,bo ścieżki wąskie .
Rośliny drogę zagradzają ,mokre ,jak nie wiem co .Może i dobrze tak sobie odpocząć od ogrodu .
Byle nie za długo :na_ucho

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/22 20:46 #21541

• Izula
  • Izula Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2198
Witaj Ewuś :P
Pięknie kwitnienia w Twoim ogrodzie ale to już norma u Ciebie :kocham
czytam i własnym oczom nie wierzę co Ty piszesz ...tak piękny ogród własnymi rękoma stworzyłaś własnym kręgosłupem wykarmiłaś
do tego batalie z Zusem wygrałaś :bravo toż dumna powinna Cię rozpierać
a Ty tu o jakiejś uchodzącej parze piszesz...silna kobietka jesteś :zdrowko będzie dobrze :slonko
Pozdrawiam Izula

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/22 21:28 #21548

• dorcia7
  • dorcia7 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam
  • Otrzymane podziękowania: 1446
Piękna ta różowa lilia w blade plamy znasz jej imię ?
pozdrawiam -Dorota
Działka - moja pasja cz. 1

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/23 09:17 #21618

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Cześć Ewciu, wreszcie mam znowu internet :) Teraz bez tego to człowiek jak bez ręki 2smiech

Pięknie u Ciebie wszystko wygląda i widzę, że deszczyk wyręczył w podlewaniu :) U mnie też pada i świetnie się złożyło, bo roślinki wszystkie pięknie się przyjęły clap Nowe hortensje zmobilizowały mnie do małego przemeblowania w ogrodzie ale dzięki temu będę je widziała i z kuchni i z salonu :D Tylko dalie stracą miejscówki think: Chyba je wyślę do Ciebie :diabelek

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/23 09:56 #21631

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6573
Kolorowy raj!
Takie cuda, że chwilami nie mogę oglądać z zazdrości... 2smiech Szczególnie nerwowo zareagowałam na widok pewnych dalii, które kiedyś miałam, a odeszły :angry:

Może powinnam zjeść 2. śniadanie? 2smiech

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/23 21:31 #21727

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Ewuś fotki może nie dzisiejsze,ale jakże cudne a ta z motylem....śliczne floksy Całuski :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/23 22:37 #21754

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Czy pamiętasz rosyjska stronę z floksami? Nie odpoczywaj zbyt długo, tyle piękna do podziwiania..... :bravo

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/24 08:06 #21801

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Izula ,z moją parą już trochę lepiej .Byłam u Ciebie w gościnie .Piękną figę sobie wyhodowałaś .Tylko Ci pogratulować :bravo
Pogodę słoneczną na dziś zapowiadają ,muszę się wziąć z rana ,bo mam borówkę do wsadzenia .Potem to już tylko siedzenie w domu zostanie .
Ale w miarę jest wilgotno i nie muszę z konewkami latać .Dzięki ,żee o mnie pamiętasz :heart

Dorotko ,lilia o którą pytasz jest stara jak świat .Kiedyś nie zwracałam uwagi na nazwy i do tej pory nie znam niektórych krecigl

Ewciu dalie do mnie ??? a to Ci się udało 2smiech Ja się zastanawiam ,jak by tu się swoich pozbyć teacher Ale faktycznie pogoda się trafiła świetna do sadzenia .Akurat spokojnie wszystko się przyjęło .Ja też codziennie coś przesadzam ,robię miejsce na kolejne rośliny.Idzie mi to jak krew z nosa ,a w dodatku znowu kuszą mnie róże .Nigdy chyba nie wyjdę z tego różanego uzależnienia :mniam

Siberko ,mnie się też zdarzają dalie ,które odchodzą .Tak już pewnie przewinęło ich się przez mój ogród ze dwieście .Teraz zostało kilkanaście i też mam z nimi kłopot .Tyle ,że bardzo je lubię ,bo są piękne .Gorzej potem .Ale już najgorsze do przechowywania ,to są kanny .Zawsze łapią choroby i z tych ,to już całkiem zrezygnowałam .A kiedyś była szalona moda na nie .Pamiętasz ? :zdrowko

Kasiu witaj kochana :buziak Jak tam z robotą Ci idzie ?Znowu szykuje się kilka ciepłych dni ,to jeśli się nie wyrobiłaś,to pewnie teraz zakończysz W ogrodzie pachnie jesienią .Sezon był dla mnie męczący i suchy ,tak że jesień przywitam z radością ,żeby potem znów tęsknić do wiosny :na_ucho

Ewuniu ,za dużo nie odpoczywam ,bo jakoś nie umiem .Ja z tych nerwowych ,nie usiedzę za długo :nie_wiem Jeśli chodzi o ruskie floksy ,to wpisz sobie jakieś ich nazwy ,a wyświetli Ci się ich bardzo dużo .Na przykład floks Dracon ,Vasilisa ,Magic Blue ,lub inne w tym stylu .Jest ,co oglądać .Szkoda wielka ,że nas takich nie ma .Trawa od Ciebie rośnie cudnie :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/24 14:15 #21873

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Tym razem ogród deszczowy :deszcz

Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, Krzysia, edulkot, inag1, Gosia1704, Kasionek, nowababka, Olga1234, Izula

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/24 21:10 #21930

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Nowinko :) jak deszczu miałam dosyć -na zdjęciach cudnie w towarzystwie kwiatów.
A co u mnie ? Korzystając z przerwy w deszczach i ślicznej pogody wyjechaliśmy młócić.Nie potrwało to długo bo kombajn dosłownie utopił sie w torfach.Wyciągnęliśmy go nowym ciągnikiem o mocy 390 KM.Powiem szczerze jak zobaczyłam kombajn po prawie całe koła zanurzony w ślicznym torfie chciało mi się wyć.Udało się go nawet szybko wyciągnąć, ale poszło łożysko jakieś tam i naprawiamy go rano.Teraz kolega kosi nam pszenice a Dawid wozi przyczepy.Ot tyle,ale powiem szczerze mam już dosyć żniw. krecigl
Ciesze się, że moc już jest z Tobą :kocham Pozdrawiam baaardzo serdecznie. :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 08:18 #22017

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Ewuś, a co to jest na 6-tym zdjęciu? Czyżby bliźniak mojego księciunia czy coś bardzo podobnego? U mnie w tym roku księciunio cieniutki- tylko jedną gałąź wypuścił :( ale obornikiem go wzmocniłam :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 09:05 #22021

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kasieńko ,już niebawem odpoczniesz .Jeszcze troszkę wytrzymaj .Najgorzej jest wtedy gdy coś się zaczyna knocić przy robocie ,którą byś jak najszybciej chciał skończyć .Ale masz bliżej niż dalej zwyc Żniwa ,to ciężki kawałek chleba ,ale na szczęście nie trwają wiecznie .
trzymam kciuki za Was ,aby wszystko sprawnie poszło :przytulam

Ewciu ,ta różyczka faktycznie troszkę do księciunia podobna .To moja ulubiona Munstead Wood .Lubię ja za jej cudne kwiaty i zdrowie :zielony
Mam ją już ładne kilka lat ,więc świetnie się sprawdziła .A teraz co dzień zaglądam do sklepików internetowych i oglądam róże .To się może skończyć kiepsko :nie_wolno Wczoraj wsadziłam ostatnie iryski od Czecha i mam wszystkich prawie 50 .A jeszcze niedawno miałam tylko kilka .Forum działa jak napędzarka roślinna .Zawsze coś wypatrzysz i ciągle coś chcesz .To się chyba raczej nie skończy ,bo i nowych roślin też wciąż przybywa :omg

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 09:12 #22023

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
Zamawiałem u Mariusza ze Szczytnicy.On ma swoją ofertę na FO i Kompostowniku.Oferta bogata i ceny przystępne.Oferta pewnie za bogata bo gosciu się chyba pogubił w tym roku przestał to ogarniać.Zamówiłem 14 floksów, 10 rozchodników okazałych i kilka prymul.Czekałem trzy miesiące na realizację.Telefonicznie obiecał cuda, aż w końcu przestał odbierać telefony.Zażądałem zwrotu pieniędzy.Na szczęście oddał.Trochę żałuję, bo wcześniej też u niego kupowałem i byłem zadowolony.Zdaje się, że nie tylko Ja miałem takie przeboje.
Wątku swojego nie mam i na razie o nim nie myślę.Na razie walczę z pewnym choróbskiem, które zdaje się i Tobie nie obce.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 09:21 #22026

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17295
Ewuniu, róże w kroplach deszczu cudowne :kocham . Ja tez kiedyś złożyłam zamówienie u Mariusza Szczytnicy, ale długo nie odpowiadał i w końcu zamówiłam w innym miejscu. na szczęście nie wpłaciłam pieniędzy :P .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 09:27 #22028

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dzień dobry Jureczku. :przytulam Fajnie ,że zajrzałeś .Jeśli chodzi o Szczytnicę ,to ja osobiście nie kupowałam u niego .Ale faktycznie opinie słyszałam różne ,w większości kiepskie .Z ciekawości poszukam jego oferty ,choć o wielkich zakupach nie mam co marzyć ,bo ja to już tylko upycham .
Mój ogród niebawem będzie się nazywał magazyn ,chociaż właściwie ,to już powinien się tak nazywać .Wspólnej choroby Ci nie zazdroszczę .Znam ją bardziej niż dobrze .Mam nadzieję ,że dasz sobie z nią radę ,czego Ci bardzo życzę .Trzymaj się cieplutko i zaglądaj :slonko :slonko :slonko
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.192 s.