Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 09:38 #22033

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Edytko ,ja też chyba u niego nie będę zamawiać .Jestem tylko ciekawa ,co on ma .A róże w deszczu ,to u mnie bardzo rzadki widok think:
To był trzeci solidniejszy deszczyk w tym roku teacher Mrzawek i kapań nie biorę pod uwagę .Żeby chociaż zima była śnieżna :na_ucho
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 09:40 #22034

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
Wysłałem PW.

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 11:12 #22047

• bejka1970
  • bejka1970 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior forum
  • Otrzymane podziękowania: 151
Ewuniu na forum ostatnio zamknięto Mariuszowi wątek.Pogubił się to delikatne określenie :unsure: Wiele osób domagało się zwrotu pieniędzy i straszyło sądem :dry: Najpiękniejsze nawet roślinki nie są warte takich nerwów,zwłaszcza że to nie pierwszy rok z takimi przebojami,dlatego ja u niego nie zamawiałam :unsure:
Pozdrawiam serdecznie -Beata
Trzy rabatki kiedyś w ogród zmienię

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 13:36 #22057

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9985
Ja też w tym roku przezyłam niemiłe chwile ze strony Mariusza
Czekałam i czekałam, niestety wpłaciłam pieniądze
Całe szczęście przysłał w końcu, ale odmiany się nie wszystkie zgadzały.
Wydaje mi się, że ZP też będą na wystawie, więc może tam coś kupisz?
Może warto zadzwonić i zapytać się co będą mieli, a może przywiozą to co byś zamówiła?

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 16:46 #22069

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Jureczku dzięki clap

Beatko ,to ja nawet nie wiedziałam ,że aż tak mu się nie wiedzie .Wszystko wymaga jednak konsekwencji w działaniu . A on może za wiele chciał .
Opinię łatwo stracić ,ale potem ciągnie się ona za człowiekiem bardzo długo .Ja raczej też od niego nie zamówię :na_ucho

Gosiu na ZP liczę bardzo na tej wystawie .Ale zaczyna mi się kłopot z podwózką ,boję się że mogę nie pojechać .Kilka roślin mam już z nimi umówionych ale do końca nie wiem jak wyjdzie .Wieczorem się dowiem na czym stoję .Ta niepewność okropnie mnie denerwuje .Oj jest u nich do czego powzdychać :zdrowko
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 17:18 #22072

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Krzysia, edulkot, VERA, Dagusia, sierika, eda_s, Olga1234, Izula

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/25 17:59 #22075

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 412
:slonko
Kolorków u Ciebie mnogość ,cieszą oko. Widzę jednorocznie jak ty dajesz radę, kobietko? Kupiłam kwaśną ziemię, muszę przesadzić rododendrony ,są za gęsto . Miłego popołudnia życzę vishenka
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/26 07:16 #22139

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Olu ,jeśli chcesz przesadzać rododendrony ,to zbytnio się nie ociągaj .Jak tylko minie te kilka dni ciepła ,na które się zanosi ,to od razu się bierz .
One muszą się ukorzenić do zimy ,żeby Ci nie pomarzły .No i nie sadź za głęboko bo one tego nie lubią .A mnie coś dwie azalie chorują i trochę się martwię ,co zrobić .Przez zimę muszę znaleźć odpowiednie mikstury żeby je podleczyć .Uprawianie ogrodu nie używając chemii jest czasem trochę trudne Ale po latach chorób jest mniej i szkodników też . :grabie
Za tę wiadomość podziękował(a): Olga1234, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/26 08:39 #22148

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Jakoś tak do tej pory byłam przeciwko dwubarwnym różom ale ta na ostatnim zdjęciu powoduje, że zaczynam zmieniać zdanie ;)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/26 19:48 #22203

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ,ta ostatnia to Roger Lambelin .W realu nie jest taka fioletowa ,bardziej czerwona .Jeszcze ładniejsza niż na fotce :kocham
Stale ją podziwiam ,jak pięknie ma zbudowany kwiat .Upewniłam się dziś ,że wystawa aktualna ,więc już się mogę spokojnie cieszyć .
Gorąco dziś było więc nie dało się popracować ,tylko jak zwykle konrecigl .Nie wiem ,czy to dobry pomysł z kupowaniem kolejnych roślin .
Ledwo się wyrabiam z tymi ,co mam think:
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/27 09:00 #22273

• Olga1234
  • Olga1234 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 412
:przytulam
Święta racja, poszłam z rana popielić ,bo zielsko rośnie na potęgę , a tu nogi nie ma gdzie włożyć . Wiosną posadziłam róże i takie tam dodatki zrobiłam ścieżki ,teraz nie da się chodzić, bo to wszystko bardzo urosło .Jak kupowałam patrzyłam na rozmiary danej roślinki ,ale one mają dwa razy większą objętość .Już rano jest bardzo gorąco , wróciłam zmęczona :slonko vishenka całuski

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/27 20:54 #22312

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Oluś ,ależ dzisiaj było gorąco krecigl Przez cały dzień byłam ugotowana .Dopiero teraz trochę dochodzę do siebie .Ale za to pokazała się moja wyczekana hortensja i już sobie zamówiłam .No i jeszcze dostałam od pani z targu fioletową pysznogłówkę ,a żeby było śmieszniej ,to wczoraj też zamówiłam fioletową razem z hortensją .Teraz będę miała dwie takie same ,no chyba że gatunkiem się będą różniły .Podobno od przybytku głowa nie boli .
A pustynniki dostały najlepszą miejscówkę .Jedna róża poszła do kwiatowego nieba :diabelek
Za tę wiadomość podziękował(a): Olga1234, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/28 15:00 #22382

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Dobrze prawisz Nowinko-od przybytku głowa nie boli,boli po kilku latach jak przybytki się rozrosną. rotfl U mnie tez przeraźliwe upały...Pozdrawiam bardzo serdecznie :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/28 15:50 #22388

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Nie wiem jak Ty,ae dziś mam ochotę siedzieć po uszy w wodzie...

Wódzie zimniutkiej tez... 2smiech

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/28 15:58 #22391

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Ogród zarośnięty do granic możliwości, gdzie Ewuniu chcesz wcisnąć tę hortensję :woohoo: a nawiasem mówiąc co to za cudo sobie upatrzyłaś question
Róż odchodzących do kwiatowego nieba mam w tym roku całkiem sporo, same Souveniry :placz ale już planuję roszady i rozsady, zamówienia nowych bo przyroda nie lubi pustych miejsc, od razu rośną chwaściory gwizdac
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/28 17:54 #22393

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kasiu ,moje przybytki to już nieźle rozrośnięte .I czasem nieźle muszę się nagłówkować ,żeby wsadzić coś nowego .Zrozumiesz to lepiej ,gdy u Ciebie tak zarośnie .U mnie też gorąc ,nic się nie chce robić ,nawet myśleć .Tęsknię do chłodniejszych dni ,żeby sobie spokojnie poskubać w ogrodzie :przytulam

Betinko ,woda to mój ukochany napój .Dzięki Bogu mam swoją pyszniutką i mogę ją pić do woli wyciągniętą z głębi ziemi :mniam
Boję się tylko ,że przez te susze może mi jej zabraknąć ,bo dziennie idzie do podlewania bardzo dużo .Jeśli chodzi o wodę ognistą ,to może dla mnie nie istnieć .Jakieś dobre półsłodkie winko czerwone ,to i owszem .Lampeczką nie pogardzę szampan

Majeczko przesadziłam dwa floksy ,wykopałam stare parzydło (w sumie to mąż wykopał 2smiech )i miejsce mam nie tylko na hortensję ,ale i parę floksów upchnę clap Jeśli chodzi o jej imię to jest Emerald Lace .Całkiem inna od wszystkich hortensji .Szukałam jej bardzo długo ,pytałam gdzie się dało,ale wreszcie mam zamówioną .I miejsce już czeka hu_rra

A to moja nowa pysznogłówka ,jeszcze nie wsadzona ,bo okropnie gorąco krecigl
i winogronka słodziutkie na mojej ścianie wyhodowane :zdrowko

Ostatnio zmieniany: 2016/08/28 17:55 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia, eda_s, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/28 19:22 #22402

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Ewcia, za chwilę odżyjemy, koniec upału na horyzoncie :buziak Jaka to odmiana monardy i gdzie kupiłaś? I gdzie kupiłaś hortensję?
Buziaki i chłodnego wieczoru.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/28 22:28 #22452

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Jaki koniec upałów. Jeden dzień ochłodzenia i znowu ma być gorąco. :(
Nowinko fajne nowości kupiłaś do Twojego GUMOWEGO ;) ogrodu. Pokaż jarząba Koehnego, niech trochę pozazdroszczę. 2smiech
U lekarza już byłaś ? bo coś nie doczytałam . :oops:
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/29 14:25 #22523

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Haniu na koniec upałów to się chyba nie zanosi krecigl Można się żywcem upiec .Nawet poranne pielenie dziś skróciłam ,bo od rana gorąc .
Hortusię swą kupiłam w Futura Gardens .Mają tam również fioletową pysznogłówkę za 9 zeta .Oczywiście zamówiłam też i teraz będę miała dwie .
W sobotę dostałam od pani z ryneczku właśnie tę na fotce .Ale niestety bez nazwy .Ciekawa jestem ,jaka będzie ta ,która przyjedzie :na_ucho

Inuś nie wiem kiedy ten jeden dzień ochłodzenia ma być ,bo u mnie nie do wytrzymania .Lekarza musiałam przełożyć pod koniec września ,tak mi wyszło .
Dłużej będę jajka niosła think: Jarzębowi zrobię fotkę ,to wstawię specjalnie dla Ciebie .Już ma piękne koraliki .Najpiękniej jednak wygląda ,wtedy gdy ma jesiennie przebarwione liście .I te białe koraliki .Wtedy to dopiero piękniś zwyc

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/08/29 18:18 #22534

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Kupowałaś już w Future Gardens? Ciekawa jestem, co przyślą. Padało u Ciebie? Tutaj było duszno, gorąco, jak wszyscy diabli i oczywiście ani kropelki. Łudzę się, że może w nocy popada 2smiech
Buziaki :buziak
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.181 s.