Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/28 17:42 #32591

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, VERA, Gosia1704, chester633, Izula, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/28 18:39 #32605

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Piekną masz jesień w ogrodzie :liscie Z jednym dołkiem na różę a dokoptowaniem dwóch to popieram flower Ewuniu, nuda przy Tobie nie grozi nam i tak trzymać :buziak
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/28 19:03 #32614

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu nie wiadomo na ile tego humoru wystarczy .Robi się coraz paskudniej .W ogrodzie jakoś ponuro ,tylko wiatr wieje ,jak głupi .
W takim tempie za chwilę wszystkie drzewa i krzewy będą łyse .A i mnie coś ostatnio włosy wychodzą ,jesień całą gębą 2smiech
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/28 19:10 #32618

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ewa - 2smiech pocieszmy się, że za moment będzie zima - ale mnie pogonisz za te słowa - zwiewam w popłochu :czarownica
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/28 19:51 #32634

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu zima nie jest taka zła .Wiesz ,że wszystko śpi ,a za chwilę będzie wiosna .Styczeń i luty przeglądanie ofert ,a w marcu to już można robić zasiewy .Aby do świąt ,a potem ,to już z górki . zwyc

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/28 20:32 #32648

• Izula
  • Izula Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2198
Ewuniu witaj :buziak
Cudnie u Ciebie w ogrodzie ...tak jesienno nostalgicznie :bravo lubię spacerować Twoimi ścieżkami
U mnie już ogród cały zasypany jesiennymi liśćmi :liscie jutro będę grabić i grabić tyle ile bark pozwoli :diabelek
A dziś Ci donoszę uprzejmie że u mnie coraz lepiej hu_rra wszystko się prostuje zdrówko dzieciom dopisuje
gorzej z moim ale co tam ...musi coś boleć bo jeszcze bym myślała żem ja 18-nastka a nie babcia z czwórką wnucząt
Pozdrawiam jesiennie ale słonecznie :slonko
Pozdrawiam Izula

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/28 20:55 #32673

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Izuś czytałam u Ciebie ,że Marylka poleciła Ci maść do smarowania .Mnie kiedyś też ją poleciła i muszę Ci powiedzieć ,że bardzo mi pomogła .Tobie też pomoże ,mam nadzieję .Dobrze ,że rodzinka zdrowa ,a i Ty odpoczniesz troszkę to będziesz zdrowsza .A co do babciowania ,to i ja mam czworo wnucząt ,a też mi się czasem zdaje ,że ze mnie młódka .Bo to tak na nas wpływa kontakt z przyrodą.
Rano jeszcze bluszcz zaglądał mi w okna razem z hortensją pnącą ,a teraz nie ma już ani jednego liścia .Szybko to wszystko biegnie ,a za chwile będziemy dłużej spać .Chociaż u mnie z tym kiepsko ostatnio .Trzymaj się cieplutko ,dbaj o siebie i zajrzyj czasem :buziak :tup

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/28 22:11 #32688

• Izula
  • Izula Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2198
Ewcia 2smiech ciągle zaglądam i siedzę w Twoim ogrodzie :P zachwycam się pięknymi fotkami
a potem czasu na wpis nie starcza i lecę szybko do siebie :hejka
Pozdrawiam Izula

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/28 22:14 #32689

• trzynastka
  • trzynastka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 791
Oj Nowinko z tym spaniem to ja mam na odwrót jak zasnę ani atom mnie nie rusza, non stop spania mam mało ;) Młode jesteśmy duchem i niech tak zostanie a że ciało nie nadązą mówi się trudno prawda? tak patrzę i dopiero jak tyle kolorów w ogrodzie to widze że masz strasznie dużo drzew i krzewów :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/29 20:05 #32834

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Ewa witaj :buziak , dziękuję za podróż w czasie :woohoo: faktycznie miejsca miałaś dużo wink-3 a teraz szpilkę ciężko do ogrodu włożyć... :blink: chylę czoła recourse bo wiem ile pracy trzeba włożyć by założyć ogród na pisaku.
Piękna jesień w twoim ogrodzie, u mnie dzisiaj odfrunęła reszta liśći ....taczka też pofrunęła... wink-3

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/30 14:45 #32980

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Izulka ,a ja na ogół zawsze się wpisuję jeżeli już zaglądam do kogoś .Za wyjątkiem Oazy gdzie dobra zmiana zablokowała mi dostęp . :mlotek

Celinko być młodym duchem ,to świetna sprawa .Bo te wszystkie młódki w końcu się starzeją ,a my jesteśmy zawsze młode :kibic
Krzewów mam dużo ,bo to przecież one są podstawą w ogrodzie i powodują ,że ogród nawet zimą fajnie wygląda :liscie

Pawełku u mnie też już prawie nic nie zostało .Wiatr niesamowity ,wszystko postrząsał co się dało :nie_wiem
Ale ,że tobie taczkę porwało zdziwko Czy ona była plastikowa ? bo mojej żelaznej to atom nie ruszy wink-3

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/30 15:18 #32982

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Trochę lata tej jesieni, gdy za oknem szaro buro

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/30 15:21 #32983

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Żeby dużo się nie rozpisywać lato jest najpiękniejsze :slonko i żadna pora roku go nie przebije :jupi

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/31 08:41 #33128

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu zapomniałaś o wiośnie .Dla mnie to ona jest królową pór roku .A te letnie fotki ,to z aparatu córki .Zawsze coś tam u niej wygrzebię .Zasadniczo różnią się od moich ,bo ona robi telefonem .Czy wsadziłaś już wszystko ? :kibic

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/10/31 16:51 #33188

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Wiosna fajna ale ja kocham lato, bo jest ciepło :slonko Wiosna to dla mnie taki przedsmak tego co najlepsze, taka przystawka przed daniem głównym- latem.

Dzisiaj grabiłam liście i zrywałam jabłka - teraz mam pyszny sok :)
A wczoraj wykopałam trochę dalii i też grabiłam liściory :liscie ale jeszcze ze 2-3 razy i będzie czas na bawienie się w robienie bombek :)

Cebulek mi trochę zostało ale za każdym razem gdzieś po trochę upchnę, jak z liści odkrywam grządki :) Widzę już wreszcie koniec tych jesiennych porządków :kibic

A Ty, Ewciu, z sadzeniem już definitywnie skończyłaś ? gwizdac

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/01 16:30 #33329

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewula ,widziałam jak Cię zasypało liśćmi ,ja swoich nie grabię .Nawet się zastanawiam ,czy bardziej nie narzucić ze ścieżek na rabaty .Zima ma być podobno wczesna i mroźna .Jeśli wierzyć oczywiście w przepowiednie meteorologów think:Czy rdest ,który Ci kwitnie ,to ten ode mnie ? pamiętaj ,że on sporo miejsca zagarnie .Ale o tej porze roku pięknie wygląda w większej kępie .
Ja jeszcze czekam na kilka roślinek i na dwie róże .Ale cebulki mam już wszystkie w ziemi . :zdrowko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/01 16:52 #33334

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Ten piękny rdest to oczywiście od Ciebie i jest to w tej chwili najładniejsza roślina - kwitnie tak późno i do tego ten kolor! Niech sobie zagarnia miejsce, jak będzie taki ładny :)

Grabię te nieszczęsne liście bo leżą na zimozielonych floksach i żurawkach i jak trochę poleżały to floksy pod liśćmi były zżółknięte, więc się boję, że zgniją. Tam gdzie nie muszę koniecznie to nie grabię ale takich miejsc prawie nie ma 2smiech Z trawy też wygrabiam, żeby była ładna. A że trawy mam dużo...

A jakie roślinki oprócz róż jeszcze do Ciebie dojadą? U mnie jeszcze te niedobitki cebulowych i koniec sadzenia :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/01 17:16 #33337

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dojadą dwa iryski i wernonia od Edytki oraz sadzonka itei od Ani .Niezmiernie się z tego cieszę :jupi
Czeka mnie jeszcze jedna róż do przesadzenia no i dwie do wsadzenia .Musiałam dokonać przemeblowanie ,bo inaczej się nie dało .
Jeszcze jedna przeprowadzka mi potrzebna ,ale nie ma jak się do tego ogrodu wybrać .Ciągle siąpi deszcz :deszcz Jutro wyskoczę na dwór ,jak tylko zobaczę skrawek błękitnego nieba ,i coś tam z doskoku zdziałam . :tup
Za tę wiadomość podziękował(a): jolifleur, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/01 18:47 #33345

• IwOnaG
  • IwOnaG Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 315
Cześć Nowinko, kłaniam się nisko, bo dawno mnie nie było. Też nie mam jak do ogrodu się wybrać, mieczyki nawet nie wykopane, parę drzewek miałam przesadzić , nie ma kiedy - ciemno i zimno, pozdrawiam Ewcia :liscie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/02 11:35 #33424

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Hej Laska! A Ty jeszcze po helołynie latasz? polewkamax
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.194 s.