Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/04 19:20 #33898

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Nowinka napisał:
Ale ,że tobie taczkę porwało zdziwko Czy ona była plastikowa ? bo mojej żelaznej to atom nie ruszy wink-3

Ewa taczki mam trzy, poleciała plastykowa-najnowszy zakup, jest super-ergonomiczna, trochę droga ale coś za coś...super się prowadzi jak nowe Audi.... wink-3
Twój kotek ma piękną maść, wrzucisz jakieś jego fotki do ,,forumowych czworonogów'' think:
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/04 21:33 #33917

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
edyta napisał:
dobra nuta napisał:
w przyszłym tyg. zmieniane będzie całe OC
A jak się zmienia fragment OC polewkamax ?

2smiech 2smiech

Ta część wzdłuż lub po szerokości. 2smiech
Za tę wiadomość podziękował(a): dobra nuta

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/04 21:34 #33918

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Auta szerokości. :)
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, dobra nuta

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/05 08:50 #33958

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Kasiu ,nie masz czego mi zazdrościć .Mój ogród już zasypany liśćmi ,to i nie widać tego ,co trzeba zrobić .Jeszcze czeka mnie setka róż do kopcowania no i zabezpieczenie roślin przed mrozem .Trochę się z tym zejdzie .Ale z grubsza jestem obrobiona .A miejsca u mnie naprawdę maleńko i zawsze mi się zdaje ,że więcej nic nie wlezie .ale jak już kupię roślinę ,to drogą dedukcji zawsze gdzieś upchnę :hejka

Gosiu ,a ja znalazłam wczoraj w Świecie cebul taką niską piwonię .Pięknie wyglądała w pojemniku ,ale cena wcale nie taka mała .
Dwie dychy ,pewnie jeszcze za maleńki kawałek ,bo w takich sklepikach to raczej dużego nie ma co się spodziewać .Ja kupiłam trzy lata temu dwa takie bobki i do tej pory nie kwitną :jupi

Ewciu ,no z tym miejscem ,to zawsze się wydaje ,że już go brak .Ale jak trochę pozamieniasz ,coś oddasz ,to jednak coś nowego zawsze się zmieści .Oczywiście najgorzej jest wsadzić coś dużego .W poprzednim wcieleniu pewnie byłam chomikiem 2smiech

Edytko 7 zeta ,to faktycznie nie drogo .A ja w końcu zamówiłam Ewelinę w innym miejscu razem z piwonią Valter Mains .Tamtej białej ,co poprzednio chciałam niestety nie mieli .Ale czerwona też piękna :jupi

Aniu ,to ja Ci nie zazdroszczę .Niezły rozgardiasz Ci się szykuje .Ale za to nowe urządzenia lepiej pracują .Mnie też róże zostały .Jeśli zapowiedzą mrozek w dzień i w nocy ,to się dopiero wezmę za kopce .Ale pogoda ostatnimi laty dziwna i może sie zdarzyć ,że i w styczniu będziemy kopcować .Dwa lata temu właśnie w styczniu róże dostały kopczyki :nie_wiem

Pawełku ,ja marzę o takiej leciutkiej taczce .Moja to chyba jeszcze z przed wojny .Ciężka jak piorun .Ile kosztuje taka leciutka i bardziej nowoczesna ? Co do kotów ,to poszukam fotek i wstawię :zdrowko

Betinko ,rozbójnico jedna :nie_wolno ładnie to tak żartować z koleżanek ? 2smiech
Ostatnio zmieniany: 2016/11/05 08:52 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, chester633, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/05 09:41 #33967

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
beatrix+ napisał:
Auta szerokości. :)
- no właśnie - :P
Ewuś - żarty są jak najbardziej wskazane :lol: sama się z siebie śmieję 2smiech ... za dużo się widocznie naczytałam o podwyżkach OC :diabelek A róże i tak przetrwają, do tej pory ich nie kopczykowałam i nie okrywałam. Jak nie zapomnę to może po raz pierwszy odrobię porządnie tę lekcję :liscie
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/05 10:39 #33973

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Ewcia, ja mam lekką taczkę aluminiową. Nawet moja Majka ją pożycza i daje radę bez problemu. Kosztuje koło 100zł w zależności od pojemności.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/05 12:10 #33979

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu ,podwyżki są na wszystkim .Przecież musimy spłacić dobre zmiany :mlotek A będzie jeszcze gorzej krecigl
A jeśli u Ciebie zimy łagodniejsze ,to oczywiście że nie musisz kopcować róż .Ja niestety muszę ,chociaż tez mnie korci ostatnio :na_ucho

Ewciu ,to faktycznie nie drogo :nie_wiem Dopiero teraz przyszłam na śniadanie ,ale za to jakie :mniam Smażone na masełku rydze a na deser chałwa :mniam oczywiście dietetyczna polewkamax

ostatnie słoneczne

Ostatnio zmieniany: 2016/11/05 12:18 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Amarant, piku, VERA, inag1, chester633, Semper, nowababka, annawu, Olga1234 ten użytkownik otrzymał 4 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/06 00:00 #34086

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
A dlaczego ostatnie? :silly: vishenka
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/06 14:40 #34168

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu ostatnie dlatego ,że to były ostatnie chwile ze słońcem .Dziś też wyszłam popstrykać ,ale ogarnęło mnie takie zniechęcenie że szybko wróciłam do domu .Robi się już naprawdę brzydko .Pozostają nam już tylko wspominki 43pomoc :placz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/06 14:56 #34175

• Izula
  • Izula Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2198
Ewcia :buziak Zdjęcia cuuudne powalają na kolana o tej porze roku
Nasza poczta zeszła na psy :glupek wiesz i tym
na paczkę z cebulami czekam już 8 dni mimo sms że paczka dawno nadana ale
chciałam Ci napisać że moja pogoda pokazuje kilka słonecznych acz chłodnych dni z małym minusem w nocy
choć dziś u mnie też szaro buro i deszczowo
ale czekamy na :slonko może jutro...
vishenka
Pozdrawiam Izula

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/06 16:20 #34188

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14694
Jesień w cudnych kolorach :liscie
A marcinki w takiej masie o takim kolorze :bravo :bravo

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/06 19:55 #34248

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Marcinki rzeczywiście cudne,ciekawa jestem na jaki kolor zakwitają.Zdjęcia traw zdziwko ... tak już jesień Ewuś przyszła.
Ostatnio zmieniany: 2016/11/06 19:56 przez Kasionek.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/07 08:40 #34313

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Izulka ,no ja już też jestem wściekła na pocztę .Wszystko w tym naszym kraju tak działa .Zwykły człowiek dostaje po tyłku i to jest normalne .Kiedyś tak nie było ,pomimo wszystko .Ja jeszcze czekam na dwie peonie ,ale te na szczęście przyjadą kurierem ,a może i przesyłka od Ciebie też się zjawi . :przytulam

Majeczko ,te marcinki to są wyjątkowo ozdobne ,bo najpierw mają fajne ciemnie liście .A kwiatuszki to są bardzo drobniutkie ,ale w niesamowitych ilościach ,I jak na marcinka ,to wyjątkowo jest zdrowy ,bez mączniaka :na_ucho

Kasieńko ,ano jesień i nic tego nie zmieni .Aby do lutego ,a potem zleci szybko .Czytałam ,że przerabiasz kanie na dobre jedzonko :zdrowko
A ja boczniaki .Robię z nich flaczki tak jak Ty z kani .Kawałek kurczaka z warzywami gotuję ,potem kroję w paseczki i łączę z pokrojonym w paseczki boczniakiem .Przyprawy takie jak do prawdziwych flaków .Boczniaki u nas nie docenione ,a szkoda ,bo można z nich pyszne potrawy wyczarować :mniam Twoje chłopaki mają bardzo piękne imiona .Kto wybierał ? a migreny to Ci współczuję Znam tę francę ,bo męczyła mnie kilka lat .Ogranicz kawę ,papierosy ,czekoladę i ser biały .Podobno maja z nią dużo wspólnego
Życzę Ci dużo zdrówka ,a smutki przegoń do sąsiadów :przytulam .
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/07 10:22 #34322

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Ewa witaj, taczka Realbarrow Keter, tylko ta cena krecigl
mam nadzieję że to nie koniec zdjęć z twojego ogrodu....jeszcze jest kolorowo :liscie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/07 11:36 #34328

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 12978
Mam taką taczkę, u mnie w ogrodzie się sprawdza, szczególnie wygodna jesienią :liscie można liście grabić wprost do niej. Ale u Ciebie Ewuś, manewrowanie chyba nie będzie wygodne? :nie_wiem Ja to ją raczej ciągnę za sobą gdy jest pełna :lol: zamiast pchać po wertepach i kretowiskach :)
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie
Ostatnio zmieniany: 2016/11/07 11:39 przez nowababka.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/07 22:35 #34440

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25400
Ewuś, znów mi się narobiło zaległości u Ciebie. Zlituj się i nie pędź tak z tym wątkiem, miej wzgląd na starowinkę która ledwie truchta za Tobą teacher
No i zapomniałam co chciałam napisać, aha, że pięknie u Ciebie flower - ale Ty to sama wiesz.................... :hejka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 06:31 #34457

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Jak zawsze śliczne zdjęcia flower Pamiętasz nazwę tych marcinków? A co do lekkiej aluminiowej taczki- miałam przez 2 sezony i szybko zrobiłam w niej dziurę wrzucając ciężkie kamienie. Jest lekka, ale jak widać po mnie ,podatna jednak na uszkodzenia. Ja to muszę mieć wszystko duże i silne :lol:
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 07:57 #34459

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25836
dobra nuta napisał:
Ja to muszę mieć wszystko duże i silne :lol:

To coś tak jak ja :lol: . Używam ciężkiej stalowej taczki budowlanej nawet nie oczyszczonej z zaprawy B) chociaż marzy mi się taka głęboka na dwóch kółkach :zielony
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Ostatnio zmieniany: 2016/11/08 07:58 przez piku.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 08:32 #34465

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pawełciu ,Twoja taczka nazywa się ,jak członek izby lordów :diabelek niezła arystokratka .Może dlatego jesteś z niej zadowolony.
Co do robienia fotek ,to w ogrodzie marnie z tematami się zrobiło .Może wyjdę na ulicę ,teraz wszyscy wychodzą wink-3

Maryniu u mnie nie ma kretowisk i wertepów ,tylko wąziutkie piaszczyste ścieżki między kamieniami .Mnie to by się przydała taka co by miała wąziutkie wysokie kółko ,aby się zmieściła .Teraz mam kłopot ,bo w niektóre miejsca nie mogę dotrzeć .Tylko ptak przeleci i owad dotrze :owady 2smiech

Verciu ,Ty starowinka? :woohoo: kobietko ,Ty byś jeszcze nie jedną gazele przegoniła :przytulam

Aniu ,ja noszę kamienie w plastikowym kuble .Po jednym .No chyba ,że mniejsze ,to po dwa .Aster o który pytasz to Lady in Black .Późno kwitnie i aż do teraz ślicznie wygląda .Jak Ci tam bez wątka ? pytam ,bo i mnie to po głowie chodzi :tup

Wisienko ,to mamy identyczne taczki :zdrowko moja też ciężka i wapnem z okresu kredy wymorusana polewkamax Praktycznie nadaje się do muzeum .Jak mój wnuczek był mały ,to miał taka leciutka kolorową taczuszkę do zabawy .Były momenty ,że mu zazdrościłam rotfl
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, VERA, chester633, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 10:07 #34484

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Przeczytałam , pooglądałam i znowu jestem na bieżąco. :)
Ewciu kochana, nawet nie myśl o zamknięciu wątku. Czekam na zdjęcia wspominkowe , jak już ogród zaśnie i nie będzie zdjęć aktualnych.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.215 s.