Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 11:08 #34493

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72958
Ewuś, mam tego astra (Lady in Black) i musze powiedzieć, że wraz z oryginalnością, ma jeszcze jedną zaletę...ładnie sie rozrasta. Zaskakująco ładnie. :) Tomasz ma podobnego - zwie się Prince i na pierwszy rzut okiem jest bardzo podobny, trzebaby oba posadzić obok siebie, moze by łatwiej było wyłowić różnice. think:

Co do watku...Zima ogród śpi, nie umiera. Zawsze coś się w nim dzieje ...karminy ptaki, kombinujemy cos, co przyda się w sezonie...Planujemy, buszujemy po stronkach zakupowych...Podrózujemy, robimy ozdoby świąteczne....Dla mnie watek ogrodowy nie jest tylko ogrodowy sensu stricte. Mam nadzieję, że i w zimowym czasie będzie można zajrzeć do Ciebie i poczytać, co tam kombinujesz.

pozdrówczanki listopadowe :przytulam
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 15:43 #34520

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9985
Ewciu, ani się waż zamykac wątek
Masz tyle ślicznych zdjęć, czas będzie na wspominki. chcesz nas w depresje wpędzić?
A to zdjęcie ostnicy po prostu powala :kocham
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 16:13 #34526

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23440
Ewciu!-Twój ogród już nie raz wychwalałam ,ale Twojej pamięci i wiedzy o roślinach to jeszcze chyba nie,za każdym razem jak ktoś pyta co ta za roślina -Ty od razu wiesz ,zadziwiasz mnie tym ogromnie jak można spamiętać tyle.............roślinek,ja mam znacznie mniej i nie pamiętam.Czytam Ciebie codziennie ,więc jesteś jak........... chleb powszedni- więc nie może wątku zabraknąć!
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 17:09 #34529

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Inuś ,mokro w moim ogrodzie i paskudnie :placz Takiej jesieni to nie lubię .Wspominkowe zdjęcia całkiem fajnie się ogląda .
Czasem można sobie przypomnieć roślinę o której się nawet zapomniało ,że jest w ogrodzie .Mnie się czasem tak zdarza polewkamax

Polu ,ano ogród zasypia na zimę ,ale tak nie do końca .Rośliny i owszem ,ale ptaki i zwierzątka są i to wtedy wyraźnie widać .
Wiele razy sama siebie chwalę ,że nie likwidowałam różnych bylin i stert patyków .Widać jak bardzo przydaje się to zwierzętom i owadom .Ale przyznaj ,że to już nie to samo co latem ,kiedy to każda gałązka nadaje się na fotkę :fotka

Gosiu ja to nie mam wielkich zdjęciowych zapasów .Za to podziwiam Ciebie pod tym względem .Ja już czasem cienko przędę ,a Ty wyciągasz i wyciągasz ,te swoje króliki z kapelusza :diabelek

Żanetko tyle pochwał za jednym zamachem :oops: Jeśli chodzi o pamięć ,to zawsze najlepiej pamiętam nazwy roślin .Jeśli chodzi o inne sprawy ,to tak nie do końca rotfl .Ale jednym słowem ...bardzo Ci dziękuję :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 19:06 #34553

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Ewuś kochana coś wyczuwam , że źle i smutno Ci na duszy,a może się mylę...Ktoś wspomniał , ze myslisz o zamykaniu furteczki ...nie możesz tego zrobić kochana :patel Od Ciebie bije takie ciepełko , ze człowiekowi dodajesz energii...Ach ...pozdrowienia cieplutkie :buziak bardzo cieplutkie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 19:59 #34574

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Kasieńko ,kłopotów to mi coś ostatnio przybywa .Odganiam się jak mogę ,ale jakoś tak wszystko przyplątuje razem z jesienią której nie znoszę .No ale sama siebie pocieszam ,że smuteczki muszą być , żeby lepiej docenić szczęśliwe momenty :zdrowko Słuchałam teraz prognozy pogody i włos mi się zjeżył .Chyba trzeba myśleć o kopcowaniu róż i zabezpieczaniu roślin .Zima szykuje się do natarcia .Na Wyspach podobno ma być taka zima ,jakiej nie było od 35 lat .Mam nadzieję ,że pomimo wszystko nasza aż taka nie będzie .Kasieńko a za te cieplutkie pozdrowienia bardzo Ci dziękuję ,bo ja wielki zmarźlak jestem . :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/08 22:38 #34605

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Ewuniu co prawda nie nadgonię wszystkiego z prozaicznego powodu, brak czasu vishenka ale gdzie będziemy zaglądać w zimowe wieczory jak Ty zamkniesz furteczkę :(
To że jesień tegoroczna paskudna jest to chyba wszystkim wiadome, ale tego deszczu było bardzo potrzeba i niech już pada jak tak bardzo chce :deszcz
Do tego rok paskudny więc zniechęcenie coraz większe, zrób sobie przerwę, odpocznij :przytulam i wcale nie musisz zamykać furteczki, wrócisz ze świątecznym czasem :choinka
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/09 08:21 #34630

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ewuniu, na razie mam tyle na głowie, że o wątku nie myślę. Ale już wiem, że nie wytrzymam wiosną bez podzielenia się moimi wizjami i urojeniami z Wami 2smiech Naprawdę nie mam na dzień dzisiejszy nic do pokazania, ale TY to zupełnie inna bajka! Uwielbiam do Ciebie zaglądać i delektować się zdjęciami :kocham Za parę lat to i ja będę wrzucała "kotlety" i będę puchła z dumy, ze ogród mi dojrzał 037 A teraz? Moje "kotleciki" to to co jest w wątku :diabelek Poza tym jako nowicjusz wątkowy muszę dojść do ładu w swoim środku, że upubliczniam po raz 1-szy w życiu moje własne myśli i że mogą je czytać znane mi w realu osoby - np. sąsiadka :tup :patel
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/09 16:43 #34696

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Majeczku ,jak miło że znalazłaś chwilkę aby do mnie zajrzeć clap Wiem ,że u Ciebie z czasem krucho .A ja za to mam go coraz więcej ,ale też się nie nudzę .Mogę wreszcie robić to ,na co mam ochotę .Ostatnio jakoś najchętniej to bym się dogadała ze swoim leniem :diabelek Dziad mnie prześladuje think: Co do deszczu ,to i ja się cieszę że pada .Dobrze by było żeby i zima była ze śniegiem .Te nasze rośliny wreszcie trochę by odżyły .Wątek jeszcze trochę pociągnę ,lubię ludzi i rozmowy z nimi .Każdy jest inny i fajnie jest móc to odkrywać .Pozdrawiam Cię Majeczko ,jak się da najcieplej :przytulam

Aniu ,to że znajomi czytają Twoje zapiski ,to wcale nie jest takie ważne .Ja to wcale o tym nie myślę .Nic do ukrycia raczej nie masz ,no chyba ,że cebulki przed nornicą :nie_wiem niech tam sobie ludzieńki czytają .A ja do Ciebie lubiłam zaglądać ,bo przypominasz mi ,jakie były moje początki i znam Twoje zachowania i marzenia ,bo też miałam takie same . A jesienne zdjątka ,to i teraz mogłabyś robić .Póki troszkę koloru zostało .Jutro wreszcie przyjadą moje dwie piwonie ,a już myślałam ,że pewnikiem w grudniu się doczekam .U mnie jednostopniowy mrozek utrzymał się i w dzień .Nie wiem ,czy wsadzę do ziemi ,czy w doniczki think:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/09 20:49 #34728

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
jeszcze trochę jesiennych kolorów..

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edyta, edulkot, VERA, Gosia1704, chester633, Ness, dobra nuta, nowababka, zanetatacz ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/10 07:37 #34758

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25836
Ewuniu, naprawdę nie wiem czemu piszesz że tylko letni ogród nadaje się do fotografowania :unsure: . Twoje jesienne kolory są piękne :liscie , a przecież i zima ma swoje uroki :)
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/10 08:38 #34763

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6573
To prawda clap Piękne te detale na fotkach :woohoo:

Rób fotki, skoro umiesz, i nie marudź :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/10 10:27 #34776

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Wisienko piszesz ,że i zima ma swoje uroki ,ale ja ich nie widzę .Dla mnie uroki to ma pora roku z kolorami a takie zgniłe kolory i przekwitłe kwiaty ,to nie dla mnie.Już niebawem tylko kotlety :nie_wiem

Siberko robię te fotki robię :omg A ogólnie to jestem tak wściekła ,że chętnie bym komuś przyłożyła :mlotek Wyobraź sobie ,że przyszły moje dwie zamówione peonie .Paczuszka leciutka ,aż mnie zmroziło .Ale nic otwieram ,a tam dwa foliowe woreczki z torfem ,a w środku zmiotki od piwonii .O kłączach mowy nie ma .Żeby było ciekawiej to na dodatek nie podpisane .Zadzwoniłam tam do nich nagadałam ile wlazło ,ale na kontakt z nimi nikt mnie już nie namówi :mur

lUDZIEŃKI MOJE KOCHANE ,NIE RÓBCIE ZAKUPÓW W FLOWER POLSKA .ZA SWOJE CIĘŻKO ZAROBIONE PIENIĄDZE KUPICIE TOREBKI ZE ZMIOTKAMI .
Za tę wiadomość podziękował(a): Siberia, nowababka, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/10 11:02 #34779

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25836
Przykro mi Ewuniu że radość z nowych piwonii spełzła na niczym :dry: nie odpuszczaja jednak tylko złóż reklamację teacher
A jak zimy nie lubisz to pokazuj kotlety, te zawsze miłe oku :lol:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/10 11:22 #34782

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6573
No cóż, floweritd już na pierwszy rzut oka nie robi wrażenia solidnej firmy...
Wystarczy rzut oka na ozdobne nowości 2016... Nie wiadomo, śmiać się czy płakać...

Musimy częściej zaglądać do wątku o polecanych/niepolecanych sprzedawcach i pisać tam/czytać informacje o naciągaczach...

zielonozakreceni.pl/forum/zakupy-roslin/2028-polecani-nie-polecani-sprzedawcy#20201

Nowinko, reklamuj piwonie... Do skutku.
Ostatnio zmieniany: 2016/11/10 11:40 przez Siberia.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/10 19:56 #34895

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Wiesiu kotlety się zbliżają wielkimi krokami .No co zrobić :nie_wiem :spacerek taka pora roku .

Siberko ,człowiek zawsze myśli ,że sprzedawca uczciwy ,bo tak łatwiej .Ale naprawdę to co oni z nami robią ,to przechodzi wszelkie pojęcie .Nie będę reklamować ,nie mam zdrowia .Będę za to miała zajęcie z piwoniami na długie lata .Może moje dzieci się kwiatów doczekają 2smiech

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/10 21:38 #34926

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Ewuniu kochana i ja nie chciała bym, żebyś zamykała furteczkę, zawsze u Ciebie jest miło i kolorowo :przytulam :liscie a kotleciki z apetytem będą skonsumowane :mniam
Wyczytałam, że trafiłaś na nie uczciwego sprzedawcę zerknij tu i zobacz jakie karpy zakupiłam w PEONYMAX, w styczniu będą mieli nową ofertę to będzie można coś wybrać :tup
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/10 22:28 #34938

• Ness
  • Ness Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2882
Nowinka napisał:
Na Wyspach podobno ma być taka zima ,jakiej nie było od 35 lat

:blink: Skąd masz takie wieści? Zaraz dzwonię do P żeby mi zapakował mój gruby szalik, bo jeśli to co piszesz okaże się prawdą to nawieje mi jak nic w tym angielskim szaliczku. Dobrze że o rękawicach narciarskich powiedziałam.... :lol: Fakt, że wczoraj padał śnieg a dziś rano miejscami kałuże były zamarznięte... Czyżbym przywiozła zimę na wyspę? think:

Nie zamykaj wątku, bardzo lubię Cię odwiedzać. Kotlety są pyszne. Nawet te odgrzewane ;)
pozdrawiam
Jaguś

Jeśli nie wiesz co masz dalej zrobić, zrób sobie kawę

Nad rzeczką, opodal krzaczka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/11 06:12 #34952

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Przykro mi bardzo, że na taki sklep trafiłaś. Mnie coś u nich nie pasowało i dlatego nigdy nie złożyłam tam zamówienia. A czy zanim zamówisz, dzwonisz do sprzedawcy? Ja tak robię i zbieram "wywiad". Rozmowa pomaga mi przy podjęciu decyzji.
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/11 09:32 #34964

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Anuś ,nie znam tego sklepu co mi poleciłaś ,ale zaglądnęłam tam .Na razie świeci pustkami :nie_wiem W styczniu na pewno zajrzę bo z tych moich śmiotków ,to się pewnie nie doczekam kwiatów .Wsadziłam je w dwie oddzielne doniczki .Podpisałam na oko ,bo przecież nawet nazw nie miały .I zakopałam w ziemi ,na wierzch dałam stroisz ,Dużą kupkę .Akurat śnieżek spadł i jeszcze dołożył Może dadzą radę . :na_ucho

Jaguś ,czytam w internecie dwie gazety ,Newsweek i Onet.pl .I to właśnie w którejś z nich o tym wyczytałam .Przy okazji dowiedziałam się ,że nasza zima ma być wczesna i ostra .Nie doczytałam tylko ,czy długa .Wątek jeszcze zostawię ,ale kotlety to już chyba będą z czasów średniowiecza :przytulam

Aneczko nigdy nie robię wywiadu ,zawsze lecę na żywioł ,jak ten głupek :glupek Na wiosnę wojowołam o różaneczniki ,Zwrócili mi kasę za te nieboraki .Ale powiem Ci ,że pięknie mi się odwdzięczyły za opiekę .Jeden to nawet zakwitnie .Drugi nie ma pączków ,ale za to cudne liście .A był tak schorowany ,że nie wiem ,czy inna osoba chciałaby się z nim bawić .Ale obiecałam sobie ,że nic nie kupię zanim się nie rozpatrzę co i jak .Zresztą mnie i tak już się niewiele zmieści :diabelek
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.183 s.