Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 19:40 #55921

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Edyciu ,a ja nawet nic nie wiem o żadnym konkursie :oops: Ostatnio wpadam i wypadam nigdzie nie zaglądając po drodze :bezsil
A dla przypomnienia ,moje funkie jeszcze nie mają kłów ,więc musisz uzbroić się w cierpliwość :zdrowko

Ewciu ja dopiero mam wszystko przed sobą i oczywiście jestem w wielkiej panice ,bo to ogrom pracy .Jeśli chodzi o róże ,to spokojnie możesz ciąć .Podobno w kwietniu ma być lato :na_ucho Ja też się za swoje już wzięłam .Obcięłam cztery ,a
zostało 96 polewkamax
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): jolifleur, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 19:46 #55925

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Jutro będę ciąc a potem miskanty....dopiero zrobi sie porządek bo lataja trawska po całym ogrodzie..... 2smiech

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 20:06 #55927

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8349
Ależ moja mini-lilia wielkości 2zł była od Pajdy gwizdac , nie pamiętam tylko ile kosztowała ;). Dziś sprawdzałam, ale jeszcze nic nie wyłazi :dry:

Róże dziś rozkopcowałam, jutro tnę ile dam radę :silly:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 20:13 #55933

• ewa321
  • ewa321 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 312
Witaj Nowinko :witaj
Ja dzisiaj w konkretnej sprawie do Ciebie, ale za chwilę z przyjemnością pobuszuję po Twoim ogrodzie :)
Doczytałam, że masz morwę.
Ja też, a nawet dwie (białą i czarną), tyle tylko, że u mnie stoją w donicach na balkonie :lol:
Kupiłam maleńkie patyczki blisko 1,5 roku temu i jakoś dawały radę, ale tej zimy ich nie zabezpieczyłam :oops:
Twoja już ma pączki, pokazują się listki, czy jeszcze czas ?
Bo u mnie nic, i boję się, że przemarzły, ale dam im jeszcze trochę czasu.
Gdyby mi jednak nie przemarzły, to kiedy po raz pierwszy mogą owocować ?
I czy coś powinnam zrobić, żeby mieć owoce, czy tak sama z siebie uraczy mnie morwami :lol:
Jeszcze jedno pytanie - czy nie przeszkadza to roślince, że ją ciągle w sezonie ogołacam z liści ?
Bo podobnie jak Ty - rwiemy liście z moją mamą na herbatkę :diabelek
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, jak się tymi bestyjkami opiekować :buziak
Pozdrawiam :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 20:41 #55944

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22630
Ewuś ale cudna wiosna już u Ciebie :bravo u mnie korony dużo niższe ale przylaszczki też już startują hu_rra
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/28 09:57 #56007

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ,u mnie traw mało ,więc nie są dla mnie problemem wiosną ,ale za to róże okropieństwo krecigl Wątpię żebym w tym tygodniu z nimi skończyła think:

Marciu ,ja swoje kupowałam w Lily Garden bo Pajda nie miał ani na jesieni ,ani na wiosnę :nie_wiem Ale to są najmniejsze cebulki jakie w życiu kupiłam :nie a tak zapewniali ,że mają wyjątkowo duże cebule.Moja naiwność mnie przeraża :glupek

Ewo witaj :witaj W kwestii morwy ,to ja Ci wiele nie powiem ,bo mam swoją dopiero od ubiegłego roku .Szczepiona na pniu pendula . :zdrowko
Wedle mojej wiedzy morwy nie przemarzają ,ale późno startują na wiosnę .Moja też jeszcze całkiem bez śladów życia ,więc tak bardzo się nie martw .Jeśli chodzi o obrywanie listków u młodziudkiej roślinki ,to ja bym radziła Ci aby jej tak mocno nie skubać ,bo one są jej potrzebne do pobierania składników pokarmowych .Jeśli chodzi o wymagania glebowe ,to ona jest uniwersalna rośnie wszędzie .Owocowanie jednak zależne jest chyba jednak od odmiany .Tu ci raczej nie pomogę .Jednym słowem musisz dac jej czas ,a reszta sama się rozwiąże .Pozdrawiam cieplutko i mam nadzieję ,że troszkę pomogłam :na_ucho

Cześć Danuśka .A mnie się zawsze zdawało ,że to u mnie najpóźniej wszystko wyłazi na wiosnę .Od rana słońce niesamowicie świeci
więc szykuje się do ogrodu .Pranie się suszy ,wiatr wieje ,jednym słowem wiosna całą gębą .Miłego dzionka :slonko :slonko
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/28 11:58 #56024

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25847
markita napisał:
Ależ moja mini-lilia wielkości 2zł była od Pajdy gwizdac , nie pamiętam tylko ile kosztowała ;).

O, to teraz rozmiar podajemy w zł a cenę w cm :woohoo:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Za tę wiadomość podziękował(a): nowababka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/28 19:27 #56051

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
Ewuś u mnie też dzisiaj było cudnie do południa zrobiłam co maiłam zrobić w domu a popołudnie całe w ogródeczku hu_rra
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/28 20:04 #56061

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Pikutku ,jak zwał ,tak zwał ale wiadomo o co chodzi 2smiech

Dana ,a ja odwrotnie :zielony do południa w ogrodzie ,a po południu .....też w ogrodzie polewkamax .
Jest fantastycznie ,ale plecy mnie bolą ,jakbym z kopalni wróciła :diabelek
Za tę wiadomość podziękował(a): nowababka, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/28 20:16 #56069

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
Ja dzisiaj skończyłam sprzątanie i przycinanie i nawet na skalniaczku wyplewiłam bo kiedyś dawno temu wsadziłam sobie rogownicę kutnerową :mur o mamuniu jakbym wtedy wiedziała że to tak się rozłazi i nawet z małego kawalątka odbija to w życiu bym do ogródka nie wpuściła :nie a tak to teraz musze cały czas pilnować bo całego brzegu nie rozwalę
Danusia

WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/28 20:24 #56076

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
A to sobie popracowałaś :tup i ja też czuję w kościach .Rogownicę znam i ja ,prawdziwa z niej franca .3 lata z nią wojowałam a ona wciąż wyłaziła .Podobnie miałam z tojeścią i z paroma innymi .Teraz ,to już dobrze się zastanawiam zanim jakąś roślinkę zaproszę do ogrodu :grabie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/28 20:32 #56081

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
Tojeść mam przy stawie ale tam może się rozrastać oczywiście tak jak chcę wink-3 a na resztę też już uważam i pilnuję :)
Danusia

WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/28 21:10 #56095

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72959
Nowinka napisał:
Podobnie miałam z tojeścią i z paroma innymi .Teraz ,to już dobrze się zastanawiam zanim jakąś roślinkę zaproszę do ogrodu :grabie

Nie pamietam, czy mamy listę takich uciązliwych roslin? think: Tojeść rozesłana w niektórych krajach jest do tego stopnia na cenzurowanym, że wprowadzono zakaz jej rozpowszechniania i namnażania. Z kolei w niektórych rejonach Anglii wydano wytyczne, jak zwalczać rozrastającego się w straszliwym tempie pióropusznika strusiego....Pomyślec, że obie te rośliny nadal widnieją w oferach polskich sprzedawców. :mur

Pozdrówa wiosenne :slonko
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/30 16:38 #56225

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Poluś ,a gdzie moje fajne rozmówki z dziewczynami ? gdzie wpisy ,odpowiedzi i foteczki ? :placz :placz :placz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/30 18:14 #56238

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8349
Wisi ogłoszenie od wczoraj na czerwono, że będą utrudnienia w działaniu forum. Romcia z kilkoma informatykami dwoi się i troi, żeby okiełznać Kunenę :mlotek
Cierpliwości :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/30 19:33 #56248

• trzynastka
  • trzynastka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 791
Obudziłam się po zimowym nic nie robieniu i wpadam do znajomych po podglądać co w ich ogródkach słychać , a u Ciebie jak zawsze zdjęcia 1 klasa, cud miód malina :) naprawdę zawsze jestem pod mega wrażeniem Twojego fotograficznego kunsztu :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/30 19:55 #56260

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuś wiem już co i jak ,ale pomarudzić trochę muszę ,bo jakby inaczej 2smiech Trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się superowo :zdrowko

Celinko ,jak fajnie że doznałaś wiosennej pobudki :na_ucho a czy nowe focie są ? zaraz zaglądnę :przytulam

Ostatnio zmieniany: 2017/03/30 20:00 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): edyta, edulkot, Ness, Elżbieta, Franusiowa, Lukrecja

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/30 22:13 #56306

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Ciepło, miło i bardzo już kolorowo u Ciebie :hejka
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/31 08:51 #56359

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Platynowy forowicz
Jeszcze raz wpadłam pochwalić cudna wiosne i cudne fotki bo zżarło wczorajszy wpis :witaj
Danusia

WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/31 09:14 #56369

• Elżbieta
  • Elżbieta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7085
Ewuś wpadłam i ja. :buziak Pozwiedzałam, popodziwiałam zdziwko i biegnę na działkę, bo dziś zapowiada się
dobry dzień do grzebania w ziemi :hejka
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.205 s.