Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 09:28 #55092

• Pamelka
  • Pamelka Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 86
Pawełku i ja chcę, ale co z nimi po zimie będzie gwizdac Jakoś cienko to widzę :bezsil
Poczekajmy, nich się coś ruszy :buziak może i wątek wystartuje.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 15:22 #55141

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Żaneciu dziękuję dobra kobieto :buziak

Jureczku ja pontyjkę kupowałam dwa razy i dzięki temu mam dwa Czardasze 2smiech Kupowałam również Narcissflorę ,która okazała się tak wielką niewiadomą ,że po jakimś czasie nawet w szkółce w której ją kupiłam ,nie wiedzą kto ona :nie_wiem Fenomenem jest to że kwitnie w lipcu :silly: Floksów w tym roku przybędzie mi 5 .Na razie przyjechał jeden i grzecznie posadzony rośnie już w ogrodzie .Reszta dojedzie na raty :na_ucho A ogród mój stoi na głowie ,trwają rewolucje i mam totalny bajzel na kółkach krecigl

Witaj Danuśka :hejka u mnie było dziś chłodno ,ale do roboty w sam raz .Opady to w moim rejonie raczej nie są zjawiskiem popularnym .Powiedziałabym ,że odwrotnie .No ale cóż trzeba się jakoś przystosować .Jak masz za dużo podeślij do mnie .Przyjmę każdą ilość :zdrowko

Swietko ,a ja myślałam ,że u Ciebie się wzbogacę o wiedzę jeśli chodzi o kalmię .Będę musiała sama kombinować .Nazwę tej Twojej zapisałam ,może czasem gdzieś wpadnie w oko .Przyjechały dziś do mnie moje dwa rodki.Oczywiście już wsadzone ,a ja jestem w siódmym niebie :kocham no i moje lilie w drodze ,oj lubię to ,lubię hu_rra

Pamelciu moja ,ja jednak liczę ,że z wiosną zechcesz się podzielić widokami z Twojego ogrodu .I zaczniesz go nam prezentować .
Chętnie popatrzę na twoje gęste nasadzenia ,to mi trochę poprawi samopoczucie ,bo i ja mam za gęsto .Tyle ,że ja już niestety muszę ciąć i podcinać i wycinać .No ale teraz taka moda ,tylko ja nie tnę starych drzew think:

Pawełku ,dziecię moje przecież mój aparat ,to ten co zawsze .Niby nie jest taki stary ,jeszcze długo będzie fajne fotki cykał :fotka Jeśli chodzi o ten lek ,co mi podałeś nazwę ,to on jest do kupienia bez recepty ? Ja też mam kamicę i cała masę innych pierdół.Nigdy nie wiem ,kiedy co wyskoczy krecigl Dobrze mieć coś ,co może mi pomóc w razie czego .Dobrze jest podobno pić Fitolizynę ,ale ja nie mogę jej przełknąć ,zaraz mi się paw na rozmowę wprasza .Na oglądanie kwasolubów ,to się umówimy :tup
Za tę wiadomość podziękował(a): chester633, zanetatacz

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 18:51 #55183

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14694
Ewuniu witam po odpoczynku welcome
Wiosna i wszystko budzi się do życia a Twój ogród ma czym się pochwalić.
Piękne zdjęcia - nie ja jedna Ci to mówię :bravo

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 19:23 #55189

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Ewuniu :przytulam choróbsko paskudne.
Pięknie u Ciebie jak zwykle mimo że nic nie kwitnie clap
Powiedz mi czy jesteś zadowolona z zakupów u Pudełków, jak radzą sobie w gruncie i czy w doniczkach brak opuchlaków?
Koniecznie muszę kupić pontyjkę a po ostatnich wtopach aż boję się niespodzianek w doniczkach :angry:
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Ostatnio zmieniany: 2017/03/23 19:24 przez edulkot.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 20:12 #55201

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Ewa , Cystone jest bez recepty ,w necie poszukaj i poczytaj.Z tym lekiem to tak jak z Fitolizyną-trzeba brać jakiś czas by był efekt, ja biorę około 30 dni potem przerwa na dwa tygodnie i powtórka.... :woohoo:
Picie Fitolizyny jest nie lada wyczynem 2smiech wink-3 mam tak samo jak ty, paw to piękny ptak polewkamax ....ale jak już ,,przydzie'' ból to na branie leków jest za późno .
Do miłego zobaczenia.... zwyc

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 20:25 #55206

• dorkow0
  • dorkow0 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 988
Ewuś, witam się i ja w wiosennym ogrodzie. Zdjęcia wspaniałe, rewelacja po prostu. Oglądam i oglądam. Cudownie wiosnę uchwyciłaś w kadrze :kocham
Kiedy ja tak będę mogła i kiedy się naumiem???
Rododendrony będę podziwiać u Ciebie, choć to cudowne i wspaniałe rośliny, jednak nie po drodze mi z nimi w moim ogrodzie.
Pozdrowienia zostawiam i serdeczności :slonko
Ostatnio zmieniany: 2017/03/23 20:26 przez dorkow0.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/24 09:02 #55259

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Jonathan'a zamówiłam, jakże by inaczej wink-3 Już jest, nie wiem, czy będę sadzić teraz, czy poczekam na milszy czas i odrobinę ciepełka. Miał być piękny weekend, a tu co???? Zimno, mokro, ponuro. Jak zdrówko Ewciu?
:buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/24 09:16 #55262

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Ewuś bierz sobie ten deszcz ile chcesz bo ja wczoraj odpuścił to dzisiaj znów pada jedyna nadzieją że jak dzisiaj pada to może chociaż jutro nie będzie i uda nam się wreszcie ze stawem skończyć i napełnić go do pełna.
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/24 13:57 #55310

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5713
Ewo, no kalmia to roślina mająca podobne wymagania jak rh. No ale Ty to wiesz, więc cóż bym jeszcze mogła wiecej napisać :) A jakie odmiany kalmii kupiłaś? Ja jeszcze ostatnio w Auchan'ie dokupiłam 2 malutkie sadzoneczki rh 'Goldenkrone' i rh 'Gartendirektor Rieger'. W Biedronce w tym roku podobno nic ciekawego, więc nawet i nie pojechałam. Napisz, czy masz rh 'Goldenkrone'?
U nas dziś nawet słońce się przebiło, ale już coś pogoda sie psuje ...
Ale i tak pozdrawiam Cię słonecznie :slonko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/24 15:12 #55319

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dzień dobry Majeczko :przytulam dzięki Ci za pochwały ,przyjemnie się czyta :owady U mnie zimna wiosna ,ale jednak ptaki śpiewają i słońce dłużej świeci :slonko .Robota w ogrodzie nie do przerobienia krecigl

Majeczku Edulkocie ,co do zakupów u Pudełków ,to jestem średnio zadowolona .Te dwa rodki ,które teraz przyszły są w porządku ,ale jeden z ubiegłego roku niestety się nie sprawdza .Liście w dziurach i jakoś tak przywiędły .Wiesz ,że ja nie chemiczna jestem i przez to mam kłopot .Chyba go wykopię i wsadzę na noc w wodę z czosnkiem ,może coś pomoże .Ale z drugiej strony ,to nigdy do końca nie możesz być pewna ,że w innym miejscu czegoś nie złapią rośliny .Wysyłka ,to zawsze ryzyko :nie_wiem

Paweł dzięki Ci za wiadomości ,na pewno skorzystam .Jak człowieka bardzo boli ,to i wodę z kałuży wypije :zdrowko

Dorotko ,jak miło że wpadłaś :przytulam i to jeszcze tyle pochwał ...dzięki :buziak

Hanuś ,a mój Jonathan już wsadzony ,nawet ładny krzaczek z pączkami .Pierwszy raz mam z tyloma pączkami .Ciekawe jak będzie sie sprawował .Barbarella malutka ,ale taka śliczna :kocham długo na nią czatowałam i nigdzie nie było .Jednak u Pudelków zawsze można coś ustrzelić .Zdrówko w porządku ,wiosna skutecznie leczy wszystkie schorzenia hu_rra

Danuśka ,a u mnie nadal sucho i w dodatku wieje .Całe szczęście ,że słońce się pokazuje .Można trochę popracować :zdrowko

Swietuś .Goldenkrone nie mam ,ale to nie znaczy że bym go nie chciała .Po prostu nie trafiłam na niego .Przydałby mi się jakiś piękny żółty i jakiś cudny biały .Może się coś trafi .Kalmie zamówione prze ze mnie to Black Label ,Kalejdoskop ,a te trzecią zapomniałam :oops: Jak przyjdą to Ci powiem .Dziś przyjechały moje dwa floksy Skyscraper i Fherris Wheel .Dwie godziny wędrowałam po ogrodzie w poszukiwani miejscówki ,aż mnie w końcu nogi rozbolały 2smiech
Ostatnio zmieniany: 2017/03/24 15:14 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/24 16:46 #55325

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5713
Ewuś, wcale się nie dziwię rozterkom :) Ja w myślach też teraz chodzę po ogrodzie i nic nie mogę wymyśleć, gdzie to wszystko poupycham :)
:zdrowko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/24 21:10 #55395

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Bedzie ogladanie skoro tyle nowości masz.....i wędrówek..... 2smiech

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 10:23 #55868

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, Krzysia, nowababka, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 10:34 #55873

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25836
Furtka otwarta więc wiosenne odsłony podziwiam i ja :lol:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 11:52 #55881

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Swietko ja mam tak ostatnio z każdą roślinką i każda musi swoje odczekać :mur posadziłam swoje lilie ,ale cebulki takie maleńkie że nie wiem czy któraś zakwitnie .Kupiłam w tym miejscu pierwszy i ostatni raz :mlotek

Ewciu ja mam taka nadzieję ,że będzie co podziwiać ,tyle że w naszym klimacie to nie ma nic pewnego .W ogrodzie mam prawdziwy kipisz .Kiedy ja to skończę ? krecigl

Wisienko furtka otwarta ,tylko ostatnio jakoś krucho z czasem :nie_wiem z niczym się nie wyrabiam .Organizm jeszcze się chyba nie przestawił na szybsze działanie ,albo starość puka do drzwi :placz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 12:08 #55885

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8349
Lankgongense kupowana w zeszłym roku też miała wielkość dwuzłotówki ;), oczywiście, że nie kwitła, ale trochę podrosła i mam nadzieję, że w tym roku może coś pokaże. Aż pójdę zaraz sprawdzić, czy wyłazi :silly: .

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 12:47 #55886

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25836
Nowinka napisał:
Organizm jeszcze się chyba nie przestawił na szybsze działanie ,albo starość puka do drzwi :placz

Jeszcze trochę słonka i naładujesz baterie to będziesz jak nowa :lol:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 18:25 #55906

• edyta
  • edyta Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17301
Nowinka napisał:
wiosennie :slonko

Ewo, a dlaczego nie wstawiłaś swoich fotek do wątku konkursowego :kocham ?
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 18:27 #55907

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Martuś te moje to nawet chyba jeszcze mniejsze są niż te Twoje .Liczyć taką kasę za jedną cebulkę i przysyłać takie maleństwa ,to rozbój w biały dzień :mlotek .Jednak od Pajdy to przynajmniej duże cebule ,nawet te pomylone 2smiech

Pikutku ,te moje baterie ,to jakieś niemrawe w tym sezonie krecigl

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/27 19:18 #55918

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Cześć Ewa, jak tam porządki? Dużo Ci jeszcze zostało?
Ja na szczescie już finiszuję w obu ogrodach. Nareszcie krecigl Dochodzę jednak do wniosku, że lepiej posprzątać ogród jesienia niż tyrać na wiosnę, kiedy człowiek odzwyczajony od ciężkiej roboty a przyzwyczajony do wygrzewania pod kocykiem polewkamax

Ewciu, u mnie już róże rwą się do życia. Tak się zastanawiam czy to już można je ciąć? Chyba jeszcze za wcześnie? Jak myślisz?
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.201 s.