Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 09:30 #54913

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Ewuś mam nadzieję że szybko Ci przejdzie ja dzisiaj w domu i biorę się za prace domowe bo pada deszcz już od nocy no w sumie przecież cały wczorajszy dzień nie padało rotfl
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 10:37 #54931

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Tak czułam, że jak do Ciebie zaczną docierać wszystkie zakupione chciejstwa, to pójdziesz w ogród i nie wyjdzie Ci to na zdrowie. Kuruj się dziewczyno, chciejstwa poczekają. :buziak A jak pójdziesz w ogród, to załóż barchany na doopcię, nawet jak będzie ciepło. ;)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 10:43 #54935

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Jolciu miła ,a ja wciąż wspominam Twój ogród pełen ciekawostek :kocham .Ni masz czasem w planie założyć tu wątku ? wiele osób by się ucieszyło ,ja na pewno :buziak :buziak

Miłko ,mam derenia sto lat i nie raczył zawiązać owoców :nie_wiem A w centrum miasta rośnie taki ,zaniedbany ,niepodlewany a owocuje ,jak głupi .Jak tu dojść z roślinami do ładu .Co do mojego derenia ,to podejrzewam że ma za ciemno :na_ucho

Dagmarko witam Cię serdecznie :przytulam Jak Ci ta zima minęła w tak pięknych okolicznościach przyrody ? :zielony

Edytko ,dzięki za pochwałę .Ja się wielce nie uczyłam robienia fotek ,aparat sam robi 2smiech buziaczek

Danusiu ,ja też dziś w domu poszaleję ,chociaż właśnie przyjechał kurier z roślinami więc nie wiem ,czy wytrzymam :spacerek
Ostatnio zmieniany: 2017/03/22 10:44 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Pamelka, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 10:47 #54936

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś ,ale trafiłaś z tymi roślinami :kibic Kurier właśnie przywiózł no i mam dylemat .Moja dusza już na ogrodzie ,ale nerka nie bardzo ma chęć .Już nie chcę się zarzekać ,bo nie wiem czy wytrzymam 2smiech
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 11:05 #54939

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Ewuś, to proszę mi tu bez dylematów. Wyślij tę duszę do ogrodu, jak już tak bardzo chce ;) a Ty pod kocyk i pooglądaj forum. :)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 11:26 #54942

• Izula
  • Izula Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2198
Witaj Ewuniu w nowym sezonie :buziak
Czytam że i Ciebie niedyspozycja się przytrafiła :( no tak to już mamy że jak nie noga to ręka albo nerka krecigl
Wiesz że one lubią ciepełko ...ja owijam plecy w polarowy szalik... dwa w jednym schylając się chronię krzyże i nerki
ale nie szalej dziewczyno roślinki się zaaklimatyzują ty się wykurujesz wszak sezon dopiero się zaczyna :kibic
choć dziś patrząc przez okno :deszcz i słuchając wyjącego wiatru można w to wątpić że wiosna już przyszła
Pozdrawiam cieplutko i :slonko życzę to i zdrówko przyjdzie :buziak
Pozdrawiam Izula

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 13:48 #54970

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5713
Nowinka napisał:
A jakie rodusie kupiłaś ? :mniam

Ewo, kupiłam w Auchanie, wiadomo stękniona za roślinnymi zakupami no i zachęcona niską ceną :) Jeden to rh repens 'Bengal', a drugi jakuszimański, bez nazwy, na zawieszce białego koloru. Jak zakwitnie to bedę identyfikować :)

Setka róż do obrobienia - ale skala! Trzymam kciuki i oby pogoda dopisała flower

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 14:30 #54977

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17301
Nowinka napisał:

Edytko ,dzięki za pochwałę .Ja się wielce nie uczyłam robienia fotek ,aparat sam robi 2smiech buziaczek
Muszę mojemu ten cytat pokazać, bo albo jakiś mniej kumaty, albo złośliwy mi się trafił 2smiech .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 17:26 #54986

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Cześć Ewa,
działałam dalej w ogrodzie i pod liśćmi natknęłam się na pruszniki. Jak u Ciebie? Moje żyją, przetrwały zimę bez szwanku hu_rra Hortensje od Ciebie też wyglądają całkiem dobrze flower Jak na razie ta wiosenka dobrze się zaczyna :D
Ostatnio zmieniany: 2017/03/22 17:26 przez jolifleur.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 17:42 #54988

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Ewcia, nawet nie wspominaj o mrozie w maju! To jakieś wariactwo, żeby z typowych zachowań naszego klimatu tylko to paskudztwo zostało. Nie chcę o tym myśleć, Zośka i ogrodnicy, ogrodnicy i Zośka :patel :patel
A tak w ogóle to witaj mi wiosennie flower U mnie żadnych kwitnień jeszcze nie ma, ale mam nadzieję na kilka czosnków, może jakaś szachownica, może krokusy się namyślą think: coś będzie.
Nie choruj, żadna pora roku nie jest odpowiednia na chorobę, ale wiosna to już absolutnie. Wygrzej kuper, wypocznij i razem ze słoneczkiem maszeruj do ogrodu. Znowu plaga kleszczy, psy zabezpieczone; szkoda, że dla nas nie ma obroży, albo kropelek między łopatki :diabelek

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 20:10 #55020

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś ,bylinki jednak wsadziłam ,została mi tylko jagoda kamczacka ,ale ofiarowałam ja mężowi i z związku z tym sam ją wsadzi :diabelek .I mam z głowy :zdrowko

Izulka ja też się na tym złapałam ,że w kółko coś mnie boli ,zwłaszcza rano .Potem jakoś to wszystko mija .Pogoda i u mnie nieciekawa ,za bardzo nie sprzyja pracom .Próbuję coś jednak robić ,ale na razie z marnym skutkiem .Widziałam Twoją kamelię śliczna jest :przytulam

Swietłanko rodki jakie by nie były ,to są wszystkie piękne :kocham Bengali to chyba taki czerwony ,czy tak ? A drugi to się okaże jak zakwitnie .Ja już też tuptam z niecierpliwością ,bo nie mogę się doczekać kwitnień .W tym sezonie po raz pierwszy zamieszkają u mnie 3 kalmie .Ciekawa jestem bardzo ,jak będą rosły .Potraktuję je tak jak rodki ,bo to tez kwasnoluby think:

Edyciu ,a to się uśmiałam rotfl faktycznie jakiś nie kumaty Ci się trafił polewkamax

Ewciu ,prusznik przezimował u mnie w doniczce w chłodnym pomieszczeniu .Wygląda bardzo dobrze .Jeszcze trochę go podhoduję ,a potem wsadzę do gruntu .Zastanawiam się tylko ,jak duży on rośnie .Zima jednak nie była taka straszna .ale za to dwie róże z tych starszych są cale czarne .Obetnę krótko i zobaczymy czy coś wypuszczą .Jak nie to będę miała dwie nowe miejscówki :na_ucho

Haniu nad brakiem środka skutecznego na kleszcze ,to ja bardzo ubolewam .Obawiam się ,że mnie czeka to samo ,co zawsze :omg
Ale koty już grzecznie ,oba w obróżkach :kot Co do kwitnień ,to i u mnie średnio ,ale potem się rozkręci .Czy zamówilas sobie Jonathana ? mój powinien w tym tygodniu przyjechać .Już się cieszę hu_rra
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 20:37 #55028

• nelu-pelu
  • nelu-pelu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 16364
Ewa witaj pracowita kobieto! flower
Jednak spotkanie w domu to jest to, nie tam jakieś przypadkowe okazjonalne mijanki.
Dobrze, że już przyjmujesz gości i pokazujesz swoje cudne rośliny. :kocham
Powiesz mi na ucho gdzie kupiłaś Jonathana? Przystojny i bardzo by mi pasował...

Nerki poważna sprawa, sama wiesz i nie lekceważ tego :nie_wolno
U mnie dziś świeciło czego i Tobie życzę :slonko :slonko
Pozdrawiam, Nela
Moje metamorfozy - zapraszam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 20:59 #55035

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Nelciu witaj kochana :witaj Jonathana wypatrzyłam u Pudełków .Ostatnio wszystkie rodki tam kupuję .Nie dziwię się ,że Ci w oko wpadł ,bo mnie tez nieźle zakręcił :kocham

Ostatnio zmieniany: 2017/03/22 21:00 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edyta, Krzysia, edulkot, chester633, Semper, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/22 21:06 #55037

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23440
zdjęcia cudne jak zawsze..,zdrówka życzę :) :)
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 08:47 #55074

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029
Co za radosna Nowinka- Rozalka otworzyła wątek :hejka
Widzę,że pierwsze zakupy poczynione.
Ja tez czekam na zamówione floksy.
Zamarzyła Mi się azalia pontyjska.Buszowałem po szkółkach, aż w końcu sobie przypomniałem, że przecież w zeszłym roku widziałem w radkowskiej szkółce.Zadzwoniłem- będą mieli w kwietniu hu_rra

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 08:55 #55075

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Witaj :hejka wpadłam pooglądać Wasze ogródki bo u mnie na razie gąbka zamiast trawnika ale przynajmniej w nocy przestało padać :) fotki śliczne
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 09:00 #55077

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5713
Ewciu, kalmię miałam, przepiekną 'dr Muras', ale nie wiem z jakiego powodu zamarła i po zimie nie obudziła się. Było to kilka lat temu. Chętnie bym odkupiła właśnie te odmianę ale nie nigdy już nie spotkałam. Więc tez mam w planach zakup jednej :)
Miłego dnia życzę :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 09:19 #55084

• Pamelka
  • Pamelka Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 86
Ewuś ... kiedy ja ostatnio taka jakaś bez weny :( trochę czytelnictwa, trochę ręcznych robótek, nieco podróżowania :oops:
Żal, że nie ma wątku, bo to jednak jakaś ogrodowa dokumentacja jest gwizdac
Kto wie, co się zdarzy jak zielone zacznie wyłazić na masową skalę, może się skuszę na wątek, ale obiecać nie mogę 0flaga
Buziole przesyłam :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 09:22 #55086

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Ewa jestem i ja :blink: nowy sprzęt do pstrykania fotek to i zdjęcia jak z konkursu foto :fotka .Jakiś czas temu też miałem problemy z nerkami włącznie z urodzeniem kamienia .....masakra.... :burza .Moja znajoma poleciła mi lek który nie jest u Nas w obrocie ,ja go biorę od kilku ładnych lat z przerwami i to działa. Średnio ataki miałem 2 razy w roku, na razie odpukać mam spokój jakieś 4 lata.Lek nazywa się Cystone,tabletki produkowane są w Indiach ,elegancko oczyszczają nerki i wypłukują piasek....to tyle w temacie nie ogrodowym chociaż piasek może się przydać do piaskowania trawnika podczas wiosennej pielęgnacji B) .
Liczę że w końcu się spotkamy w ogrodzie podczas kwitnienia RH i azalek...... :buziak :witaj

nie będę wzdychał do twojego ogrodu :diabelek i tak jest moim faworytem..... :owady

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/23 09:25 #55089

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Pamelka napisał:
Kto wie, co się zdarzy jak zielone zacznie wyłazić na masową skalę, może się skuszę na wątek,

Jola nie daj się prosić....zakładaj wątek....ja chcę twoje róże i powojniki.... recourse
Za tę wiadomość podziękował(a): Pamelka
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.227 s.