Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/02 19:54 #37838

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
To będą pięknie wyglądały w takiej grupce ,a jeszcze jak się rozrosną ,to będzie niezwykle fajny widok zwyc
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/05 22:52 #38191

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9985
Dziękuję za porady
Raczej to wszystko wykonuję, ale najbardziej chyba chodzi o wodę.
Niestety do tej pory miałam ograniczony czas na podlewanie, a w tym roku do tego dołączył ogólny brak wody bo i ze studni i z nieba
Teraz może się poprawi, więc wiosną zamierzam zakupić kilka rodków. Poproszę o namiary na dobre szkółki.
Zawsze Ciebie podziwiałam, że Ty bez rozciągniętego podlewania dajesz radę i to bez opadów zadbać o ogród

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/11 11:18 #38800

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72958
Nowinka napisał:
Aniu ,jak przyjdzie pora wybierania rodków ,to chętnie Ci doradzę .Jak jest miejsce ,to nie może się zmarnować ,a one powodują że maj jest jeszcze piękniejszy :slonko :slonko :slonko

No to czekamy do wiosny. :przytulam

Tym czasem zamykam watek na prośbę Nowinki...Niech ogród odpoczywa w spokoju i bez uszczerbku dotrwa do cieplejszych dni.
Ostatnio zmieniany: 2016/12/11 11:19 przez Poll.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/11 19:06 #52616

• Roma
  • Roma Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2420
Nowinko, już wiosenka stoi za drzwiami. Otwieramy wątek? Ciekawam co tam słychać w Twoim ogrodzie.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 14:03 #54542

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Romciu wprawdzie zimno jeszcze ,ale zapach wiosny już unosi się w powietrzu .Postanowiłam więc zdjąć kłódeczkę i dołączyć do towarzystwa forumowego .Przybyło sporo osób z czego ja się osobiście bardzo cieszę ,bo nasze forum się powiększa :kocham
Potem napiszę ,co mi przybyło do ogrodu ,a co jeszcze przyjedzie no i parę zdjęć mojej wiosny ,Niewiele ,ale trzeba od czegoś zacząć :zdrowko
Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia, edulkot, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 14:10 #54544

• beatrix+
  • beatrix+ Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Czarownica z tych czarujących...:)
  • Otrzymane podziękowania: 5297
Nooooo Paniusiu! Witojcies w pierwszy dzień Wiosny!

To teraz będziem się rozpływać nad Twoim ogródkiem; )

Buziole!

Pewnie, że jadę koleją żelazną; )
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 14:26 #54546

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Witaj Ewciu, pokaż, pokaż co u Ciebie rozkwita :) Moje ranniki już przekwitły ale za to z niedowierzaniem patrzę ile tulipanów wychodzi :woohoo: W zeszłym roku jakaś zaraza mi dopadła tulipany i myślałam, że w tym roku będzie smutny ogród a tu niespodzianka clap

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 15:58 #54552

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 16789
Ewo... bardzo się cieszę, że furteczka otwarta i nas zaprasza clap

Już się nie mogę doczekać majowych spacerów po Twoim rodkowym królestwie... hu_rra a tymczasem poproszę o świeże pączusie... od stycznia jestem na diecie i tylko na takie (rodkowe) pączusie mogę sobie pozwolić... w ich temacie ograniczenia mnie nie obowiązują... polewkamax przyjmę/ pochłonę oczami każdą ilość fotek :lol:

A kto u Ciebie zaczyna rodkowy spektakl? 'Gartendirektor Rieger' czy ktoś inny?

Doczytałam, że jednak ograniczyłaś zakupy do 2 rodków... to kto został a kto wypadł? I gdzie zakupy poczyniłaś? Już przyjechały?
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 16:33 #54554

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Betinko od rana dziś wspominam Cię w myślach ,że pewnie jesteś akurat w podroży .Jak zajedziesz daj znać ,jaka miałaś podróż .
Co do podziwiania ogrodu ,to jeszcze daleka droga .Póki co wszystko mam przykryte liśćmi z dęba olbrzyma krecigl

Ewciu u mnie jakoś mało tulipanów wyłazi ,a żonkile które sadziłam dosyć późno ,to wcale nie wypuszczają :nie .U mnie wiosna na razie mizerna .Ale przebiśniegi od Ciebie pięknie mi zakwitły .Jak coś będzie kwitło ,to oczywiście będzie uwiecznione :fotka

Moniczko jeśli chodzi o pierwszego rodka ,to oczywiście Rieger ,a potem Simona ,która też ma cudne kwiaty .Gartendirektor Rieger ma chyba największe kwiaty ze wszystkich różaneczników .Ciągle nie mogę się nadziwić ,jak natura sobie poszalała tworząc takie cudeńka .Zdecydowałam się na dwa nowe dlatego ,że tylko dwa uda mi się wcisnąć .W dodatku ostatnio podobają mi się kalmie ,więc również zamówiłam trzy . :oops: No będzie się działo ! W tym tygodniu przyjadą do mnie dwa nowe cudeńka rodkowe ,czyli Barbarella oraz Jonathan Shaw .Ziemia i kora czeka ,a ja już niosę jajka ze zniecierpliwienia .Podobno od środy ma byc ciepło ,więc będzie fajnie popracować w ogrodzie i sadzić nówki :mniam :zdrowko
Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia, beatrix+, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 18:10 #54558

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Ja też myślałam, że u mnie wiosna jeszcze się nie rozkręca.
Dopiero jak zaczęłam usuwać zeszłoroczne liście to pokazały się spod nich zastępy tulipanów :) Na razie posprzątałąm 2 grządki i po kolei będę brała się za resztę. Dzisiaj pada więc nic z tego ale miło się robi jak spod liści wysuwają nosy nowe niespodzianki :)

W tym roku po raz pierwszy od wsadzenia bez szwanku przetrwały moje sumaki! Nareszcie krecigl bo już postanowiłam, że to będzie ostatni rok prób. Jak się nie uda to je usuwam. Wystraszyły się ? 2smiech

Bardzo się cieszę, że przebiśniegi cieszą już Twoje oczy clap A ja co jakiś czas spod liści odkrywam znacznik "od N." i zachodzę w głowę co to w tym miejscu się pojawi gwizdac

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 18:29 #54560

• markita
  • markita Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8349
Pierwszy dzień wiosny to właściwy moment na powrót do aktywnego forumowania :woohoo:
Fajnie, że ma byc wreszcie coraz cieplej, bo jak dotąd, to wiosna nie zachwycała krecigl
No to dawaj jakieś pierwsze kwiatki, mówisz, że przebiśniegi zakwitły i gdzież one :jupi

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 18:36 #54561

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22620
Ewuś :witaj jestem i ja wreszcie będę na bieżąco oglądać Twój piękny ogród vishenka
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 18:40 #54562

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23440
Dobra nowina na początek wiosny bo bardzo się stęskniłam za Twoimi opowieściami ogrodowymi ,rodki już obejrzałam -cudne oba ,pozdrawiam
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 18:47 #54564

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7568
Ewo :buziak zauważyłam uchyloną furtkę to się wcisnęłam hu_rra .
To już na 100% wiosna, skoro Twój ogród otwarty, choć jeszcze zimno okrutnie brrr. Moje iryski od tygodnia stoją w gotowości, aby się otworzyć, a tu ani promyczka :slonko .

Jonathan bardzo by mi pasował, chciałabym jeszcze dwa rodki dokupić, jaśniejsze od Marcela, na razie czekam co dadzą w B.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 18:51 #54566

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Wiosna zapukała to i furteczka otwarta. flower Teraz parę ciepłych dni i zacznie się u Ciebie spektakl rodkowo-azaliowy. Już nie mogę się doczekać. :)
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 18:57 #54569

• bejka1970
  • bejka1970 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior forum
  • Otrzymane podziękowania: 151
Witam się i ja wiosennie vishenka prawda że inna energia w człowieka wstępuje jak widzi te zastępy zielonego wychodzące pomału z ziemi zarowk
Pozdrawiam serdecznie -Beata
Trzy rabatki kiedyś w ogród zmienię

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 20:08 #54594

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Ewuniu no wreszcie furtka otwarta i można wpadać nawet bez zapowiedzenia się hu_rra
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 20:17 #54600

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ,ja mam ogród jeszcze nie sprzątnięty .Może jak już zacznę usuwać liście ,to parę kwiatków się znajdzie :na_ucho

Marciu wstawię i kwiatki ,i wszystko co tylko znajdę .Tak się cieszę z tej fajniutkiej zapowiedzi pogody ,że nie masz pojęcia .
Wreszcie nadejdzie ten upragniony moment i zaczną przychodzić nowe rośliny .Trochę się oderwę od swojego etatowego zajęcia 2smiech

Danusiu dzień dobry :slonko ja już u Ciebie byłam z przywitaniem ,ale chyba mnie przegapiłaś .Cieszę się ,że jesteś :przytulam

Żaneciu ,rodków to jest bardzo dużo ,ale wysyłkowo ciężko jest dostać to ,co by się jeszcze chciało .A jeszcze kilka by się chciało. Jeszcze mogę wypirzyć jednego starego iglaka ,więc jak sobie nowego upatrzę ,to będę miała miejsce :tup

Krzysiu ,Jonatan ,to moja miłość od pierwszego wejrzenia :kocham ciekawe ,czy będzie taki ,jak na fotce.Jeszcze się zastanawiałam nad Acapulko ,ale muszę wziąć na wstrzymanie ,bo w końcu to już mi się donice nigdzie nie zmieszczą :nie_wiem
Fajnie masz z tą Biedronką ,bo w mojej to jest guzik z pętelką chociaż mam dwie Biedrony .No ale zobaczymy ,co upatrzymy :zdrowko

Inuś i ja się nie mogę doczekać ,żebyś wiedziała :tup Ciekawe jakie będą kwitnienia .U rodków nieźle ale jednak azalka jedna kiepsko wygląda .Jak mnie wkurzy ,to na jej miejsce już inne czyhają .a jak Twoje ślepko ? :przytulam

Bejciu kochana ,masz rację .Wiosna sprowadza motyle i nie tylko te ,co latają po ogrodzie ,ale i te w brzuchu :slonko :slonko
wszystko się robi jakieś łatwiejsze ,a problemy jakoś tak lepiej rozwiązywalne :jupi
Za tę wiadomość podziękował(a): jolifleur, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 20:31 #54606

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33632
Masz rację Ewciu. Jeszcze zimno, burawo, mokro, ale już motyle wiosenne w brzuchu furkają
I znów będzie się działo :)
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/03/20 21:16 #54622

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25402
Ewuniu nareszcie clap clap clap Choć czasowo jestem ostatnio bardzo ograniczona, obiecuję wpadać od czasu do czasu :witaj
Pozdrowienia i buziaki przesyłam :przytulam :buziak

Stęskniłam się jak diabli za Tobą :na_ucho
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.182 s.