Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/29 22:22 #37460

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7568
Te dwie ostatnie też mi wpadły w oko choć ja różyczką nie zarażona wink-3 .
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/29 23:27 #37466

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Czy te różyczki z ostatnich dwóch zdjęć to pachną? Imiona poproszę też (i czy duże). B)
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą
Ostatnio zmieniany: 2016/11/29 23:28 przez Gosia1704.

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/30 08:01 #37474

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Nowinko :buziak .Róże cudne jak się w nich nie zakochać.Jak tak sobie je poogladam to aż chce się żyć. Jakoś radośniej na duszy, bo za oknem dzisiaj wieje bardzo silny zimny wiatr.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/30 08:47 #37480

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Ewcia, chodziło mi o nasycenie kolorem, bo wszystkie zdjęcia na jakie trafiłam pokazują kolor trochę 'wyblakły'. Szukam azalki do kompletu z Fanny, musi być ciemna i właśnie z odcieniem maliny. Jak masz pod ręką zdjęcie, pokaż :buziak A swoją drogą, to dziecko Homebusch, mniej więcej wiem, czego się spodziewać :diabelek

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/30 10:43 #37496

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Maju ,takiej bordowej azalii ,jak Ty byś chciała ,to chyba nie ma :nie Ja osobiście gustuję w różowych .Na przykład Satomi która jest jak lody malinowe z bezą :mniam .Różyczki na wszelki wypadek podpiszę wszystkie ,bo ludzieńki się pytają :na_ucho
1 Eyes For You
2 Astrid Grafin von Hardenberg
3 Jasmina
4 Cipennndale
5 Ascot
6 Apache
7 Agnes Schilinger
8i 9Artemis
10 Burgubdy Iceberg
11 Guernsey

Krzysiu nigdy nie wiadomo w co się wpakujesz .Jeśli o to chodzi ,to mnie wciąż coś dopada oprócz tego ,co już mnie dopadło wcześniej .Obecnie dopadła mnie irysówka :diabelek

Gosiu te dwie ostatnie nie są duże i raczej nie bardzo pachną .Nadrabiają urodą :slonko

Kasiu u mnie też bardzo zimno i niemiło .Śniegu nie ma ,mrozek i do tego przenikający ,lodowaty wiatr .Chleb z mięsem jeść i w domu siedzieć ,jak mawiała moja mama polewkamax Dobrze ,że już nie muszę niczego na ogrodzie robić ,bo ja zmarźluch jestem nie z tej ziemi :przytulam

Haniu ,jeśli chodzi o Fabiolę ,to jeszcze nie widziałam jej na fotkach w takim kolorze ,jaki ona ma .Kwiaty ma duże i ciężkie ale chyba do Fanny nie pasuje .Raczej do Umpaqua Queen ,która ma podobnie zbudowane kwiaty i cudowny złoty ,nasycony kolor .Tak sobie nawet myślę ,że gdybym wykrochmaliła jeszcze jałowiec ,to bym sobie mogła taki zestaw zrobić .Dosadziłabym do nich jeszcze jakąś pomarańczowa żarówę :diabelek U mnie właśnie zaczął padać śnieg ,mizerny wprawdzie ,ale dobre i to .Wczoraj słyszałam ,że zima ma być tradycyjna .Mróz i śnieg ,który ma być podobno i w święta :mikolaj
Ostatnio zmieniany: 2016/11/30 10:44 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Krzysia, Gosia1704, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/30 11:50 #37519

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Dobrze, że podpisałaś róże, bo chciałam zapytać o pierwszą. :) Widziałam ją kiedyś w "Mai ... " , gdzie bardzo ją chwalono. Niska, kompaktowa, z dużą ilością dużych kwiatów. U Ciebie tez tak wygląda? Zachwyciłam się nią.
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/30 16:18 #37538

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33632
Ale się stron rodkowo-azalkowych napisało :) No to w tym temacie, to ja nie pogadam...pooglądam za to chętnie :lol:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/30 16:31 #37539

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Może zobaczę wiosną na żywo w którymś centrum ogrodniczym. Miałam koło Fanny malinowatą japonkę i nie było żle, zobaczymy. Przy proponowanym przez Ciebie zestawie kolorów, bałabym sie wychodzić do ogrodu 2smiech
O różach nie pogadam, najbardziej mi z nich pasuje zapach :diabelek
Miłego siedzenia w domku :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/30 18:35 #37557

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ja to identycznie jak Ewa .
Podziwiać - popodziwiam, ale nie pogadam. W paprotkach i innych zielonych też. :przytulam
Pozdrawiam Wszystkich
Zapraszam na

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/11/30 19:05 #37569

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25402
Za mną chodzą azalie japońskie, zdało by się "trochę" dokupić :diabelek :diabelek

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/01 09:57 #37619

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Inuś różyczka zwana także oczęta ,jest bardzo wdzięczną różyczką .U mnie rośnie na brzegu rabatki i wcale nie przeszkadza .
Nie choruje i często kwitnie .No i do tego jeszcze jej kwiaty .Każdy się pyta co to za roślina zdziwko

Ewciu rodki to mój największy fijoł .Towarzyszy mu cała gromada innych fijołów niewiele mniejszych . wink-3

Haniu w domku to się wczoraj nasiedziałam ,razem z bolącym zębem .Nie było przyjemnie .W nocy przestał , a teraz znowu ćmi :placz.Nie wiem czemu Ci się mój zestaw azaliowy nie podobał .Przecież to sama radość i energia :slonko A co powiesz na takiego gościa ?
Nazywa się Jonathan Shaw .Jak dla mnie cudownie przystojny :kocham

Gosiu ,a mnie to się wszystkie podobają .Chociaż niektóre bardziej .ale to wszystko wina miejsca ,bo mi się wszystko nie zmieści .I to właśnie weryfikuje ,o czym nie pogadam wink-3

Verciu i mnie by się zdało .Ale ja to już czekam na jakiś absolutny cud ,żeby mi się opłacało inny krzaczek wyeksmitować . :na_ucho
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/01 10:22 #37623

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Bardzo jestem ciekawa, gdzie tego przystojniaka masz zamiar kupić :diabelek Na różnych stronach znalazłam całe mnóstwo piękności, na razie niedostępnych na naszym rynku i bardzo dobrze :diabelek Połączenie różowego z pomarańczem jest niewątpliwie energetyzujące i to tak, że może osłabić :woohoo: Delikatny żółty koło Fanny ostatecznie mógłby być, choć nie przepadam za takimi zestawami kolorów, nie grają mi i cześć pieśni.
I co zrobisz z bolącym ząbkiem? Lepiej go spacyfikuj przed Świętami, żeby Ci ich nie popsuł :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/01 14:09 #37646

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ja też wszystkie lubię, tylko nie wszystkie u mnie mieszkają - podziwiam u innych. Nie pogadam, bo się na nich nie znam ale piękne to są.
:zdrowko
Pozdrawiam Wszystkich
Zapraszam na
Ostatnio zmieniany: 2016/12/01 14:10 przez Gosia1704.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/01 16:56 #37660

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Haniu postanowiłam grzecznie poczekać do wiosny .Prędzej czy później to i u nas zaczną się pokazywać wszelkie nowości .Może i lepiej ,bo wyobraź sobie mnie i wysyp nowych ,cudnych rodków 2smiech

Gosiu oglądanie to też jest przyjemność .Tyle jest cudeniek roślinnych ,a przecież wiadomo ,że nie wszystkie dla nas .Ja bynajmniej w każdym ogrodzie znajduję kilka roślin które mi się podobają i które bym chciała . :liscie
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/01 17:08 #37665

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Ewuniu przebojowe masz te róże :kocham ja jak na razie nie jestem na nie uczulona, wolę je oglądać w innych ogrodach, vishenka ale kręcą mnie rodki, mam jak dotąd dwa krzaczki takie sobie i dwa 'ogryzki' wink-3 ale mam takie jedno miejsce na którym 'widzę' trzy krzaczki jak by tam rosły, więc Ewuniu liczę, że mi podpowiesz jakie mam wybrać odmiany. Mogą być dwa po bokach jednakowe w kolorze białofioletowym a w środku ma być wyższy w kolorze ciemno filetowym :mikolaj
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/01 22:12 #37716

• Krzysia
  • Krzysia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 7568
A ja twarda jestem i nic nie planuję, nic nie oglądam gwizdac dobra :oops: tylko te co je wymieniasz :P .

Aniu, wiosenny przebój biało fioletowy to Calsap, wiele z nas zaprosiło go do swego ogrodu i przyznam, że warto było flower .

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/02 13:53 #37767

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3232
Ewa :przytulam , różycę Eyes For You masz długo w ogrodzie, jak duży jest krzew ,badylast czy bardziej zwarty.
Czytałem to co odpowiadałaś Inie ,wiesz jak to jest opis na stronie sprzedawcy a ogrodowa rzeczywistość to zupełnie coś innego... teacher think:

zapomniałem....twoje róże powalają na kolana, ach te róże..... :kocham

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/02 16:44 #37798

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17300
Jakie cudne te róże :kocham . Nie wiem, jak ja przeżyję do wiosny :unsure: .
A w ogóle to zmartwiło mnie to, co piszesz o Nabucco. Posadziłam u siebie 3 szt :dry: .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/02 18:53 #37825

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aniu ,jak przyjdzie pora wybierania rodków ,to chętnie Ci doradzę .Jak jest miejsce ,to nie może się zmarnować ,a one powodują że maj jest jeszcze piękniejszy :slonko :slonko :slonko

Krzysiu ,a ja niestety nie wyleczylam się z róż ,chociaż dzielnie wytrzymałam dwa lata .Kilka razy oglądnęłam oferty i dalej to nie wiadomo kiedy mam 5 nowych :nie_wiem Calsap piękny jest i zdrowiutki .Też w końcu mu uległam ,choć w internecie wydawał mi się taki sobie .Dopiero gdy zobaczyłam go w szkółce ,to uwiódł mnie na amen :jupi

Pawełciu ja to już dawno przymykam oko na to co piszą sprzedawcy w opisach .Przez nich mam dwumetrowe róże przy samej ścieżce .A skrzydeł nie udało mi się jeszcze wyhodować :owady Jeśli chodzi o Eyes For You ,to jest zwartym niedużym krzaczkiem .Podczas kwitnienia wygląda ,jakby ją motyle obsiadły clap

Edyciu i ja sobie zadaje to pytanie .Jak ja przeżyję do wiosny .Co do Nabucco ,to jest jednak piękna azalia .Jeszcze w dodatku masz trzy .Będzie je świetnie widać ,bo one są dosyć wysokie no i ten kolor .Czy posadziłaś je blisko siebie? :na_ucho
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, inag1, annawu, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2016/12/02 19:13 #37827

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17300
Tak, rosną wszystkie razem ;).
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat
Ostatnio zmieniany: 2016/12/02 19:13 przez edyta.
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.184 s.