Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/03 20:28 #56907

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22633
Ewus jak pokaże swoje rodki to na pewno będziesz musiała okulary założyć żeby w nich piękno zobaczyć 2smiech
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Temat został zablokowany.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/04 08:37 #57018

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Dzień dobry Joasiu :witaj cieszę się ,że zajrzałaś do mojego ogrodu vishenka Niedługo będziemy podziwiać większe rośliny ,no a teraz tylko drobnica do oglądania .Ale i z nią weselej ,zawsze to trochę koloru :na_ucho

Nelciu przez lata ,to i roślin się uzbiera .Ale jest też wiele takich ,które były w ogrodach i poszły w zapomnienie ,nawet nie wiadomo kiedy :spacerek :nie_wiem Ja ostatnio na kolanach cały czas ,aż mi nakolanniki schudły .Musze się rozejrzeć za nowymi .
Kolana mam tak odgniecione ,aż mnie bolą .W kucki niestety nie da się długo pracować .Ale jak tak się obejrzeć na zrobioną już robotę ,to i ból mniejszy zwyc

Betinuś ,no trochę mam .Ale popatrz po ogrodach ,ludzie maja cale łany .Ciekawe co u ciebie w krzaczorach słychać :buziak

Dana ,jak znam życie to pewnie trochę oszukujesz teacher W takim pięknym ogrodzie ,jak Twój ,to są same fajne rośliny .Jeszcze mi nieźle szczęka opadnie :zdrowko
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/04 08:48 #57021

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48245
Już magnolie kwitną! Cudowności! I sasanka czerwona! Kiedy miałam cały łan sasanek, ale już gdzieś poszły. Nie jest to długowieczna bylina. Zdjęcie cebulicy - mistrzostwo!

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/04 13:18 #57059

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25847
takasobie napisał:
Zdjęcie cebulicy - mistrzostwo!

Popieram :woohoo: , w sam raz na konkurs cebulowych piękności :bravo
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/04 15:07 #57068

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23442
dla mnie wszystkie zdjęcia Ewci to mistrzostwo...i roślinki też
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/04 22:27 #57160

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuś no możesz być pewna że na widok rodków Ci opadnie 2smiech ale jakoś po kilku nieudanych próbach się do nich zniechęciłam i na razie byłaby jedna odratowana sierota która wróciła do pierwotnego koloru zielonego liści a była paskowana a kwiatki zostały małe,tylko że koleżanka przywiozła mi maleńką sadzonkę ze swojego i posadzona nad oczkiem przetrwała drugą zimę i zobaczymy co będzie.Może jak sobie poradzi i zacznie ładnie rosnąc to jeszcze się skuszę wink-3
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/05 17:30 #57296

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Miłko ja miałam olbrzymią kępę niebieskiej sasanki i też gdzieś wsiąkła .Też mi się wydaje ,że one jednak szybko kończą żywot .
Ale trzeba przyznać ,że to jedne z piękniejszych wiosennych kwiatów :kocham

Pikutku i Żanetko dzięki wielkie recourse Jestem tak zmęczona tym ogrodowym maratonem ,że czuję ile dokładnie mam mięśni .
Nie sądziłam ,że aż tyle 2smiech

Danuśka ,nie od razu Kraków zbudowano .A myślisz ,że mnie to one od zawsze tak rosną ? Nie masz pojęcia ile ich uśmierciłam na początku ,razem z azalkami :glupek Jak ci się uda z jednym rodkiem ,to wystarczy żebyś tak samo postępowała z następnym .
Wierze ,że ci się uda ,bo warto :kibic

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/05 19:58 #57331

• Zawszewiosna
  • Zawszewiosna Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2052

Nowinko kochana spacerując po Twoim ogrodzie czuję się jak co najmniej w ogrodzie botanicznym flower
Cudowny ogród :)
Bardzo podobała mi się podróż sentymentalna do początków zakładania ogrodu. Widać ile pracy włożyłaś aby osiągnąć tak spektakularny efekt :bravo

A zdjęcia robisz prześliczne recourse
Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/05 21:33 #57357

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuś obiecuje się nie poddawać rotfl ale na razie będę podziwiać u Was :przytulam
Danusia

WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/05 21:46 #57367

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25406
Ewucia, gdzieś posiałam Twój adres - bądź tak miła i skrobnij na pw. Rozchodnik odsadzony czeka na Ciebie (ten co się podobał w ub.sezonie)
Wiosna u Ciebie iście wiosenna, bez dwóch zdań :slonko

Buziaki :buziak :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/06 08:26 #57418

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Aga witaj u mnie ,miło cię gościć :hejka Jeśli chodzi o mój ogród ,to wymaga on ode mnie pracy cały czas .Mogłam pomyśleć inaczej i potem mieć mniej roboty z tym wszystkim .Ale ja rzuciłam się na wszystkie rośliny ,jak szczerbaty na suchary i teraz muszę się sprężać przez całe lata .Wszystko dobrze ,póki jest zdrowie .Mnie już było doświadczyć tego ,gdy dopadła mnie choroba i nie mogłam niczego zrobić .Kiepskie jest to uczucie i nie życzę nikomu .Dzięki Ci za ciepłe słowa i zaglądaj.Zapraszam :przytulam

Danuśka ,we wszystkich ogrodach jest coś do podziwiania przez innych ,takoż i u Ciebie :zdrowko

Verciu kochana ,podziwiam ,że Ty o nim pamiętałaś :omg mnie całkiem wyleciał z głowy i pewnie przypomniałabym sobie przy kolejnym oglądaniu Twoich fotek .Przyglądaj się i u mnie ,może coś zechcesz .Tylko ,że Tobie roślinnie dogodzić jest ciężko ,jako że masz taką kolekcję ,o jakiej ja mogę tylko pomarzyć . :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/06 08:56 #57425

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48245
Wiesz! Ja to piękne ogrodowe zdjęcia chłonę oczami! Może zdjęcie niewielkich kwiatów z pozycji żaby nie pokazują całego ogrodu, ale dają niesamowity nastrój. Bardzo jestem wrażliwa na piękno ogrodu na dobrze zrobionych fotkach.
Oczywiście wiem, że nie każdy potrafi, nie każdy ma dobry sprzęt, ale uwielbiam, jak ktoś postara się o piękny kadr :bravo

Tak też proszę u przejmie o udział w konkursie, nie daj się prosić!

A sasanki postanowiłam ponownie wysiać w tym roku. Może mi się uda! :nie_wiem

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/06 10:48 #57448

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ostatnio zmieniany: 2017/04/06 10:50 przez Nowinka.
Za tę wiadomość podziękował(a): Roma, Amarant, edyta, edulkot, VERA, inag1, Ness, Elżbieta, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/06 11:25 #57454

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25847
Nowinka napisał:
wiosna wiosna

A co to taki ładne? :woohoo:
pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/06 11:31 #57456

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Miłeczko może mi się uda jakąś fajna fotkę cyknąć na ten konkurs :fotka Ja też lubię zrobić zdjęcie rośliny i wcale nie musi to być jakiś wypasiony kwiat :nie_wiem Jeśli chodzi o sasanki ,to ja sobie w ubiegłym roku wysiałam w doniczki .Wzeszły i zimę przezimowały w doniczkach .Jest nadzieja ,że w przyszłym roku zakwitną w już w ziemi.Jest to jednak duża frajda wyhodować coś sobie samemu od nasionka :mniam
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/06 13:32 #57491

• ewulab
  • ewulab Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2714
Witaj Nowinko. Oglądam kolejny raz Twój ogród i podziwiam nie tylko roślinki, ale same zdjęcia bo są cudne. flower Cieszę się, że nie tylko ja jestem taka nieukierunkowana i jest więcej zbieraczy roślinnych rotfl . My też tak kupujemy co nam wpadnie w oko i ręce, ale co jakiś czas na plan pierwszy wychodzi jakiś konkretny gatunek na chwilę :diabelek Wiosna u Ciebie urocza i prawdziwie wiosenna :slonko , zazdroszczę zwyczajowo już maluchów w ogrodzie bo u mnie stan prawie zerowy, no ale jakbym je miała to chyba musiałabym nocować w tym ogrodzie aby to ogarnąć.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/06 18:49 #57557

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewuś ale śliczne fotki :bravo ja na prawdę chyba muszę się podszkolić w robieniu fotek wink-3 zawilce u mnie maja dopiero małe pączuszki chyba będą żółta nie wiem bo jeszcze mi nie kwitły a zdrojówka po prostu skradła moje serce muszę na nią zapolować flower aaaaa i fotka brateczka przecudna clap
Danusia

WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/06 22:20 #57638

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Ewuś u Ciebie to jest co oglądać, niesamowita ilość kwiatków i niesamowita doskonałość fotografiki clap kochana na pw, poproszę o Twój adresik :hejka
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/07 00:16 #57656

• Gosia1704
  • Gosia1704 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2561
Ewcia, u Ciebie już zawilce gajowe kwitną!
Na północ od Warszawy, a u mnie na południu jeszcze nie :( .
Taka jestem ciekawa swoich. Jeden będzie mi kwitł już 2. rok. Ten sam co u Ciebie – Robinsoniana.
Drugi będzie kwitł pierwszy raz, w 4. roku od posadzenia (ciekawa jestem czy inny) – oba kłączątka od Królika (lub jakby ktoś inny powiedział – ułamki kłącza, a w dodatku jedno było podgnite).
Ogród i zdjęcia cudniste.
Pozdrawiam Wszystkich
:witaj
Zapraszam na
Kwiecisty groch z kapustą

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/07 08:35 #57689

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6029