Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/12 08:58 #58645

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Dana ja zrobiłam to samo ! mając czerwoną dokupiłam taką samą .I dlatego mam dużą kępkę ,bo żeby było śmieszniej mąż dokupił mi zgadnij jaką polewkamax .I teraz mam trzy w jednym .Teraz chciałabym dokupić starą odmianę taką fioletową ,ale też kilka żeby nie czekać sto lat aż się rozrośnie .Idę zaraz sadzić nowego rodka ,a zimno u mnie okropnie .Długo to raczej nie poszaleję :na_ucho
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/12 09:06 #58647

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, piku, takasobie, edulkot, VERA, Ness, nowababka, zanetatacz

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/12 10:46 #58662

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48274
Jakie piękne zdjęcia! Ja lubię takie przy zachmurzeniu, przy rozproszonym niewielkim świetle! takie zdjęcia trzeba umieć robić!
Magnolia już tak cudownie kwitnie! Czekam na magnolie mojej sąsiadki, bo sama nie mam, a co się napatrzę, to mije!
Ciemierniki śliczne! Płatki mają takie podłużne!

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/12 20:54 #58779

• kaska1ge
  • kaska1ge Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 218
Ja to mam refleks.Otwarcie wątku przegapiłam. krecigl
To teraz zmykam poczytać co mnie ominęło.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/12 21:03 #58783

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22683
Ewuś no powiem Ci tak wydawało mi się że mam część tych roślinek u siebie ale patrząc na Twoje zdjęcie to albo mam innne albo nie umiem im tak cudnych fotek zrobić 2smiech obstawiam jednak to drugie 2smiech
Powiedz mi na ostatniej fotce to jakiś jarząb??
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/13 08:26 #58831

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Miłko ja magnolek też nie mam w nadmiarze ,bo tylko dwie think: jedna oblepiona kwiatem ,a druga nie ma nawet oznak życia ,nie wiem czy nie uschła .To bardzo stara magnolia ,ma chyba ze dwadzieścia lat .Wielkie drzewo !
Poczekam jeszcze trochę ,a jak uschła to mam miejscówkę na kolejne chciejstwo :zdrowko

Dzień dobry Kasieńko :hejka co mogłoby Cię ominąć u takiej nudziary ,jak ja ? Spektakle kwiatowe dopiero przed nami ,a ja już nogami przebieram z niecierpliwości :nie .A co u Ciebie kochana ? :przytulam

Danuśka to jest ubiegłoroczny mój nabytek mianowicie jarząb Kohnego .Co ja się go naszukałam po internetowych sklepikach ,albo go nie było ,albo drogi był jak pierun .W końcu znalazłam go w szkółce w której jestem przynajmniej raz w roku . W dodatku cena była bardziej niż dostępna ,mogłam sobie z pięć kupić hu_rra to zupełnie tak ,jak w życiu ! zawsze czegoś szukamy i pragniemy nie zdając sobie sprawy ,że albo to już mamy albo jest w naszym zasięgu teacher
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/13 12:01 #58881

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33638
Oboszszszsz, ale mam zaległości. Nic dziwnego, przy takiej ilości roślin, Twój watek, Ewciu, pędzi jak pendolino :)
Idę na spokojnie nadrabiać 6 stron.

A, moja sąsiadka posadziła magnolie przy samym ogrodzeniu, więc tak poniekąd i ja ją mam wink-3

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/13 13:43 #58905

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 16806
Odczuwam wielką przyjemność patrząc na Twoje zdjęcia Ewo... są piękne :kocham

Tymczasem... pędzisz z zakupami, a ja wyławiam je po innych wątkach... i ledwo nadążam :silly: To co w tym roku już u Ciebie zagościło? ' Jonathan Show' i 'Barbarella' na pewno i już metryczki dla nich czekają w blokach startowych B) + kalmie. A 'Caribia'? Zdobyłaś ją w końcu w swojej szkółce, bo w Żabieńcu już zniknęła... a liczyłam, że może jakaś im się ostanie i ujrzę, na ile żółty jest jej żółty kwiat... się przeliczyłam ;)

Teraz upolowałaś 'Cosmopolitan'....gdzie go mieli, gdzie? :woohoo: i 'Carambę' w bonusie... i już zaczęłam się 'Carambie' wnikliwie przyglądać, ale doczytałam, że kwitnie na przełomie kwietnia i maja a ja szukam rodka w różu/lawendzie i z wyraźnym oczkiem, ale typowo majowego (5-25.05) dla towarzystwa dla 'Claudine' i ciągle bez rezultatu... bo jak coś mi wpada w oko, to z reguły z późnym kwitnieniem z przełomu maja i czerwca jak 'Hachmann's Charmant' czy 'Kabarett'... a teraz za wczesnym... może pomożesz i podsuniesz mi jakiś typ? Jeszcze 'Królowa Jadwiga' chodzi mi po głowie i nawet napisałam do Ciepłuchów z prośbą, by sprecyzowali ten 'maj' w jej opisie, ale póki co nie odpowiedzieli... gwizdac więc głowię się dalej

I kolejny bonus od męża to 'Matador'... a on Hachmannowy czy hybryda gatunkowa (Rh griersonianum x Rh strigillosum )? Ten pierwszy ma czarne oczko, ten drugi zdaje się gładki... to który Twój? Żebym wiedziała, któremu metryczkę pisać gwizdac
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/14 08:06 #59051

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu może i pędzi ,ale ja w życiu też tak mam .Zawsze do przodu ,nic nie może czekać :spacerek
U mnie tak dobrze nie ma ,jak u Ciebie .Od sąsiadów przechodzi do mnie tylko perz ,zielsko i drzewa ,które niszczą mi moje nasadzenia :mlotek Jakby tak jakaś magnolka się trafiła ,to też bym była zadowolona :zdrowko

Moniczko u mnie jak w kalejdoskopie ,zresztą jedna z moich kalmii tak się nazywa ,druga to Minuet a trzecia to Black Label .Co do Matadora to na etykiecie jest tylko hybride !
Jeśli chodzi o późny różanecznik ,to u mnie jest nim katawbijski Grandiflorum ,którego bardzo sobie cenię za urode i niezawodność kwitnienia ,oraz brak chorób .Caribia nadal w zasięgu moich myśli ,ale wyjazd mi nie wypalił i co zrobić :nie_wiem .Mam nadzieje ,że nikt go nie wypatrzy przede mną :owady
Pogoda dziś u mnie ,jak w listopadzie ,wyjątkowo paskudnie ! ale to może i lepiej ,bo dziś siedzenie w domu i ogólnie gorący dzień w kuchni cook

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/14 18:38 #59117

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dzisiejsze foteczki z deszczowego ogrodu :deszcz

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, edulkot, VERA, chester633, Ness, Semper, Elżbieta, jolifleur

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/14 18:47 #59123

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Deszczowy ale śliczny.....ile kwiatów, bratek ma ciekawe kolory :kocham

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/14 19:01 #59127

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewciu ten bratek to sam się wysiał z tych bratków ,które kwitły w tamtym roku .Ani jeden nie miał takiego koloru .
Siewki są często ładniejsze niż roślina matka . :kocham

Wszystkim miłym gościom ,którzy mnie odwiedzają ,życzę miłych ,zdrowych i radosnych Świąt :buziak
Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, th, piku, markita, edulkot, chester633, Semper, sierika, nowababka, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/14 21:02 #59171

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22683
Ewuś fotki robisz cudne nawet w deszczu ciekawe kto Ci parasol trzymał wink-3
Wzajemnie Radosnych Świąt i słonecznych
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/14 22:46 #59188

• kaska1ge
  • kaska1ge Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 218
Hehe, Ty nudziara ? Dobre. 2smiech Zaleglosci nadrobione. Zdjęcia cudne. Ja ostatnio głównie telefonem pstrykam. Czekasz na spektakl kwitnień rodków i azalii u ciebie, a u siebie na irysy bródkowr. Mam nadzieję, że w tym roku będzie się działo. Hmm ... i mam pozwolenie Połówka na "zairysowanie" kilkudziesięciu m2 (obecnie warzywnego) poletka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/15 08:58 #59219

• Semper
  • Semper Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6030
Pięknie się zrobiło :bravo
Nawet w deszczu roślinki dobrze się prezentują.
Ja ostatnio zachwycam się niebieskim kwitnienie brunner.
Moja kolekcja właśnie zwiększyła się o kolejne 4.
No i jeszcze mam 12 nowych floksów.

Wesołych Świąt bez Dyngusa, bo ten będzie z nieba. vishenka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/15 17:01 #59302

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dana nie było potrzeby parasola używać ,bo deszczyk siąpił z przerwami .Ale ziąb był okropny :burza
Wydaje mi się ,że dziś pomimo wszystko trochę cieplej .Jestem obstawiona doniczkami i wszystko czeka na pogodę .
Będzie co robić :tup

Kasiu ,a mój Połówek jakoś przystosował się do mojej rodkowej pasji ,az trochę mnie zadziwia .Wczoraj pojechał po korę ,a wrócił z rodkiem Percy Wiseman .Okazało się ,że gust mamy podobny ,bo ja już od dawna ostrzyłam sobie ząbki na niego hu_rra Jeśli chodzi o iryski ,to i mnie wzięło na nie ostatnio .Jak wiesz trochę kupiłam ,trochę dostałam ,żeby tak jeszcze zakwitły ,to by było super .Ale raczej wielkiej nadziei nie ma .A Ty Kasiu musisz koniecznie przybywać a wąteczkiem ,żeby pokazać te swoje irysowe cudeńka :przytulam

Jureczku ,ale jestem ciekawa tych Twoich brunner i floksów .Mnie też przybędzie 5 floksów i cieszę się bardzo ,bo je uwielbiam .Kilka szydlastych też sobie zamówiłam .A ogólnie z tego przepracowania musiałam sobie humor poprawić i zmęczenie odegnać ,więc popełniłam malutkie zamówionko i od razu lepiej :slonko
Zamówiłam ; Wierzba Boydii ,floks szydlasty Bavaria , floks wdzięczny Variegata ,floks szydlasty Purple Beauty jeżotka rozpierzchła i kopytnik wspaniały .Cały mój ogrodniczy stół w doniczkach ,a pod stołem 3 rododendrony .
Nuda mi raczej nie grozi :zdrowko
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, Semper, Elżbieta, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/15 18:00 #59332

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Nowinko, pędzisz z wątkiem, że nie nadążam czytać. :woohoo: Tyle nowości się u Ciebie pojawia, że jestem już pewna ,że masz ogród z gumy. :P Brateczek rococo śliczniutki. Moje wyglądają bardzo zwyczajnie. Pewnie coś nie tak było z nasionami. :(

Życzę Ci zdrowych i pogodnych świąt. :kocham
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/15 20:19 #59367

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23451
Ewuniu -wszystkiego najlepszego -spokoju ,odpoczynku i pięknej pogody :slonko bo deszczu już dosyć
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/16 11:39 #59407

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Ewuniu spokojnych i pełnych odpoczynku od trosk codziennych Świat Wielkanocnych. :buziak

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/16 16:03 #59427

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23451
Ewuniu -doczytałam ,że zamówiłaś wierzbę Boydii ,możesz napisać gdzie ją znalazłaś?
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.188 s.