Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: A Nowinka wciąż w ogrodzie

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/07 10:25 #57706

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Wisienko ,roślina o którą pytałaś to jest języczka Garden Confetti .Ona ma śliczne marmurkowe liście :kocham

Ewciu ja też kupuję oczami ,niewiele mnie obchodzą tak zwane kompozycje .Jak przy okazji coś się uda ,no to fajnie.Ale dla mnie jest najważniejsze zdobycie upragnionej rośliny .Maluchów ,to i ja nie mam za dużo ,ale Ty masz szalone zbiory krzewów kwitnących więc nie masz powodów do narzekania .Jak kwitną masz widoki, jak w bajce :slonko

Danusia ,a moje zawilce rosną w dereniu .Nie wiem jakim cudem one się tam znalazły .A te co rosły obok zaginęły w tajemniczych okolicznościach :na_ucho

Aniu dzięki Ci wielkie :przytulam

Gosiu ,jak fajnie że już jesteś aktywna :slonko Jeśli chodzi o Królika ,to ja już od dawna niczego tam nie zamawiam .Nic się nigdy nie zgadzało i w dodatku przysyłał badziewie teacher Nie polecam zakupów u niego :nie

Cześć Jureczku :witaj mam nadzieję ,że oczęta napasione :na_ucho
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, Semper, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/07 14:05 #57728

• Roma
  • Roma Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2420
Ewo, wiosna w Twoim ogrodzie aż kipi kolorami, to sama przyjemność pochodzić po wirtualnych ścieżkach i podziwiać.

--=reklama=--

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/07 16:26 #57747

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23926
Ewciu wiosna kolorowa to jest to co ogrodnicy lubią najbardziej hu_rra

Mam pytanie raczej o lato wink-3 czy Ty kupowałaś kiedyś lilię Lankongense :unsure:
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/08 12:47 #57917

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Romko z dnia na dzień jest coraz piękniej ,a już jak pogoda dopisuje to się nie chce z ogrodu wychodzić .
Ale niestety ,święta za pasem i za chwilę zostanie tylko dom no i gary :nie_wiem Ale za to potem żyć nie umierać .

Majuś ,kupowałam ,ale dopiero teraz ,tej wiosny :tup sama jestem ciekawa ,jak ona będzie się sprawować ,ale kwiatów się raczej nie spodziewam .Cebule dostałam takie pitki ,że aż mi się płakać chciało .Ale trzeba przyznać ,że kwiaty mają niezwykle piękne i delikatne i podejrzewam ,że cudnie pachną :kocham
Za tę wiadomość podziękował(a): zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/08 13:03 #57919

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Amarant, edyta, piku, markita, takasobie, edulkot, VERA, Ness, Elżbieta ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/08 20:46 #57961

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48246
Cudowne zdjęcia! Czekam na Twoje konkursowe! Chyba nie dasz się mocno prosić! :witaj
Cudowny hiacynt Pink Pearl!

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/09 19:57 #58106

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Miłeczko ,jak znajdę odpowiednią roślinkę ,to cyknę jej fotkę :na_ucho Ale wciąż żadna mi nie pasuje ,bo ja wiosennych nie mam za dużo .Jeszcze jest sporo czasu ,dam radę :przytulam

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/09 21:08 #58150

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 22633
Ewuś :bravo fotki jak zwykle przepiekne a ta z sasankami :buziak moje jeszcze trochę słonka potrzebują :)
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
Moje małe szczęścia i porażki
WIZYTÓWKA

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/09 21:21 #58157

• zanetatacz
  • zanetatacz Avatar
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 23442
Ewciu -ja myślę ,że większość Twoich zdjęć nadaje się na konkurs a z ostatnich bardzo podaba mi się gajowiec i chyba cebulica? te niebieściutkie kwiatuszki i sasanki itd.,itp....
pozdrawiam Żaneta
"Człowiek potrzebuje do życia ogrodów i bibliotek"-Cyceron
597 metrów zieloności

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/09 21:55 #58174

• dorkow0
  • dorkow0 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 988
Ewuś, cudowne fotki. Bardzo mi się podobają :bravo
Wiosna już spore postępy zrobiła, choć i tak zimno jeszcze. Pozdrawiam serdecznie :kocham

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/10 14:23 #58275

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5717
Ewuś, mam lilię Lankongense. Fajna jest i płodna - w nast. roku bedziesz miała sporo cebulek malutkich obok cebuli główej. I jak ona to robi? zdziwko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/10 21:20 #58360

• Franusiowa
  • Franusiowa Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14696
Zdjęcia superrr, zdziwko tylko na konkurs :bravo :kocham
Będziesz miała problem, które zdjęcie wybrać 2smiech
Chyba ,że można wstawić kilka zdjęć.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/11 08:28 #58443

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Danuśka ,piszesz że zdjęcie z sasankami ładne ,ale to zasługa sasanek .Kilkanaście razy dziennie oglądam te sasanki bo jak dla mnie to jedna z najpiękniejszych wiosennych roślin :kocham

Żaneciu te niebieściutkie kwiatuszki to cebulica .Rozmnaża się niesamowicie .Na początku było kilka ,nawet nie wiem skąd .A teraz mam ja wszędzie .Ale potem zanika i wcale jej nie widać .Nawet zapominam ,że ona jest .
A gajowca nie mam ,chyba jakaś inna roślinka wpadła Ci w oczko :owady

Dorotko u mnie wczorajszy dzień był przecudny .Wykorzystałam go do oporu ,bo dziś już zaplanowałam prace domowe .No chyba ,że wyskoczę i zasilę kilka azali ,bo na raz nie da się wszystkiego zrobić :na_ucho

Swietłanko z ta lilią to mnie troszkę pocieszyłaś .Ale te moje cebulki takie mikre :silly: poluję jeszcze na Lankony bo straciłam całe ich stadko jednej zimy .Muszę Ci powiedzieć ,że zamówiłam jeszcze dwa rodki ,jeden to przeze mnie poszukiwany Cosmopolitan ,a drugi to Caramba o dużych cudnych liściach ! już się nie mogę doczekać ,ale pewnie przyjadą po świętach clap

Kondziu ,no Ty to już całkiem oszczędny jesteś z wizytami . think: Ale dzięki ,że wpadłeś i jeszcze miłe słowo powiedziałeś welcome

Franusiowo moja mila kobitko ,muszę zrobić nowe ,chyba nie mam wyjścia .Może poczekam na tulipany ,albo cuś .Nie mam pomysłu zupełnie .Wczoraj wsadziłam swoich kilka dalii ,wyjątkowo w tym roku jakoś późno .No ale już siedzą w ziemi :zdrowko

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/11 10:11 #58465

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewus co do sasanek zgadzam sie z Tobą całkowicie bo one są piękne w każdej fazie rozwoju dlatego jak tylko na rynku widze jakiś nowy kolorek to wlokę do ogródka wink-3
Danusia

Człowiek jest kowalem swego losu.Może dlatego znajdujemy się tak często miedzy młotem a kowadłem. HORACY
WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/11 10:49 #58474

• jolifleur
  • jolifleur Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 61
Witaj, Ewcia :witaj Czytam, że cebulice Ci się ładnie mnożą. U mnie to już chwast :mur , nie do wyplenienia niestety, a właściwie może to i dobrze, bo wiosną dobrą robotę robią i niebieścieje od nich ogród i trawnik 2smiech

Czy Twoje dalie już siedzą w ziemi ? :ohmy:

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/11 11:52 #58481

• Kalmia
  • Kalmia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5717
Ewuś, no to szał zakupów trwa :) Ja z kolei dokupiłam jeszcze kilka rh : 'Balalaika', 'Flautando' (już drugi :) ) , 'Dusty Miller' oraz 'Koichiro Wada' x 2 hu_rra + magnolię 'Yellow Lantern'
vishenka

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/11 15:06 #58504

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 9989
Z tym szałem po świętach to u mnie nie będzie za dobrze
Niestety praca :dry:
Dlatego nie mam nawet czasu na odwiedziny u Ciebie
U mnie cebulica wcale nie chce się rozrastać. Jak miałam 3 gałązki tak mam przez chyba 6 lat.
Ciekawe dlaczego

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/11 17:32 #58522

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Ewuniu witaj :przytulam Ale mi w ten paskudny dzień miło popatrzeć na Twoją wiosnę i zdjęcia, które są mistrzowskie :bravo Pisałam do Ciebie, ale mi gdzieś zjadło posta :( Ja również w zakupowym mętliku, dzisiaj padło na liliowce a i kartka do Albamaru już czeka w pełnej gotowości :P Wzięło mnie na wyższe, odmianowe rozchodniki i takie tam inne byliny... o rożach to nawet nie wspominam , bo jako pierwsze zasiliły moje terytorium :silly:
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein
Ostatnio zmieniany: 2017/04/11 17:32 przez dobra nuta.

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/11 21:03 #58585

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Dana ,ja sasanki mam tylko w dwóch kolorach ,ale też bym chciała mieć we wszystkich ,ale coś ostatnio nie trafiają mi się inne kolory .Nic to ,one dopiero zaczynają kwitnienie ,więc liczę na to że też dokoptuję kolejne :zdrowko

Ewciu dalie już w ziemi na szczęście .Bo już czasu mało ,a chciałam się do świąt wyrobić .Dziś trochę porobiłam porządków na ogrodzie ,ale potem niestety musiałam swoje w domu odbębnić :tup Dziś tak było zimno ,że aż nie chciało się niczego robić ,a rośliny w doniczkach już czekają w kolejce.ale za to po świętach sobie odbiję ,mam nadzieję ,że pogoda nam dopisze :przytulam

Kondziu czasu mało ,ale robota potrzebna i pożyteczna . :buziak

Swietko ło matulu ! aleś poszalała :kibic Będzie sadzenie ,oj będzie .Ale ja też mam dziś nowy nabytek .Mąż mi kupił cudnego ,czerwonego rodziulka pod nazwą Matador i w związku z tym mój Torrero będzie miał kolegę hu_rra Wyguglałam wszystkie Twoje zakupy ,cudne są clap

Gosiu ,ta cebulica to rośnie jak głupek ! ja nawet nie wiem skąd ona się bierze w miejscach gdzie nigdy jej nie było
Braku czasu ,to Ci nie zazdroszczę .Ja wprawdzie też mam dni wypełnione ,ale to już nie to co u Ciebie ,bo w każdej chwili mogę sobie odpuścić :kawa

Aniu witaj kochana :slonko do Albamaru to i ja często zaglądam ,mają całkiem fajne rośliny .Róż na wiosnę nie kupuje ,ale i tak postanowiłam wziąć na wstrzymanie .Ręce mam tak podrapane ,że aż wstyd rękawy podwinąć .
Bolesna to sympatia :diabelek
Za tę wiadomość podziękował(a): jolifleur, zanetatacz

A Nowinka wciąż w ogrodzie 2017/04/11 21:11 #58591

• Danusia
  • Danusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
Ewus u mnie też z kolorami sasanek nie ma mam białą ,fioletowa i dwie rózowe bo myślałam że mi inny kolor wpadł w ręce wink-3 i czekam też czy będzie coś nowego w ogrodniczym :)
Danusia

WIZYTÓWKA
Za tę wiadomość podziękował(a): Nowinka
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.180 s.