Niczego dla mnie nie szykuj
Wiesiu! mam białe i w różnych kolorach purpury i różu!
Jak opanujesz dalie (jeszcze jest trochę czasu), to daj znać!
Obiecane szczegóły prac ogrodowych!
Najważniejsze: mam kompresor i wodę do podlewania! Nie obyło się bez problemów. Najpierw okazało się, że wąż pompujący był dziurawy i małżonek nie mógł uruchomić pieczołowicie zaprojektowanego i wykonanego systemu. Pół dnia się głowił, co jest grane! A wiecie- rureczki pięknie przycięte, umywaleczka z nierdzewki postawiona, no cud! Pojechaliśmy do Auchana po kolejny waż, bo do Brico za daleko, nie chciało nam się. Kupiliśmy wąż - zadziałało! No i w Auchanie kupiłam torf do rodków i azalie jedna, ale tez kilka dalii kolejnych anemonowych i kołnierzykowych. Nawet nie wiem, czy je posadzę, czy wydam przyjaciółce, ale kupiłam! I to po przecenie! No i róże kupiłam tzw angielskie pachnące łososiowa i różową. Czy toś wie, co z tego wyrośnie? Musze tu na forum poszukać, bo wydaje mi się, że ktoś się w tym temacie wypowiadał.
Posadziłam te róże i rododendrony i azalię! Posiałam dwie skrzynki różnych nasionek i kwiatowych i warzywnych.
Wiesiu! Nasionka od Ciebie też już posiane wszystkie!
Poprzycinałam róże, nawóz dałam pod cebulowe, pozamiatałam igliwie z nad host. Posiałam warzywa w jednej skrzyni. Te ze szklarni pewnie będę niebawem zdatne do spożycia
Zamówiłam w piątek linie kroplująca w Media Markcie, ale coś im system szwankuje, bo odzewu żadnego, nawet nie dostałam potwierdzenia, że złożyłam zamówienie. A tyle reklam rozsyłają, że kupować wygodnie u nich można. Zła jestem!
Dziś muszę zwrócić wąż w Brico, nie chce mi się, strasznie nie lubię takich czynności, ale nie odpuszczę!
Na dziś: