Gosiu to sporo tych strat już u Ciebie ja wczoraj zobaczyłam że uschły mi wszystkie goździki na skalniaku, ale to niewielka strata do nadrobienia. Cyklameny bluszczolistne zimują u mnie dobrze tylko jednego roku straciłam większość ale to przez nornice, zostało za to po nich sporo siewek tylko trzeba poczekać aż teraz urosną, dyskowate wyszły w tym roku za wcześnie i te mrozy później je załatwiły.
Juleczka witaj a jakie cyklameny sadziłaś, bo bluszczolistnych i dyskowatych nie trzeba wykopywać?
Wczoraj miałam wolną sobotę w pracy więc cały dzień spędziłam na porządkowaniu ogródka i udało nam się ustawić drugą pergolę
a ta ustawiana była w czwartek
Przez całą zimę nie zamówiłam żadnych roślinek ale za to w piątek kupiłam sobie w LM piwonię drzewiastą i to tylko dlatego że miała dwa pąki, w Biedronce były takie fajne doniczki betonowe z hiacyntami więc też musiałam kupić a bratki i prymule to zakupy mojego synka do jego ogródka
Wczoraj do ogródka trafiły też kolejne domki dla owadów - wyroby mojego M (na pierwszym zdjęciu po lewej domek z tamtego roku po prawej tegoroczny)
I jeszcze odrobina mojej dzisiejszej wiosny
Na tym ostatnim zdjęciu po lewej jest cebulica syberyjska a po prawej kwiatuszek który zakwitł u mnie pierwszy raz (cebulkę przywiozła mi mama z Włoch i nie wiedziała co to) po porównaniu z innymi cebulowymi stwierdziłam że chyba jest to puszkinia biała może ktoś z Was ją ma i może potwierdzić moje domysły?