Nelu pierwszy raz udało mi się wysadzić wszystkie doniczki, jesienią sadziłam nawet takie z ubiegłego roku. Cebul w tym roku nie kupowałam, nie wiedziałam czy będę miała czas na sadzenie więc dałam sobie spokój, w przyszłym roku postaram się to nadrobić.
Dla Ciebie klon Orange Dream w jesiennej odsłonie
Danusiu masz rację jesień w tym roku piękna słoneczna i kolorowa, niestety dziś już niewiele zostało liści na drzewach, większość opadła ale na klonie kupionym jako Dissectum jeszcze się trzymają i dopiero zaczyna się przebarwiać
Elu Ty masz inną sytuację, skarpa wymaga obsadzenia więc zrobiłaś duże zakupy, a żeby to posadzić to potrzeba chwilę czasu. na ostatnim zlocie faktycznie nie byłam ale np. na lipcowym szkółkingu kupiłam aż jedną doniczkę, więc i na tym nie wiadomo czy bym coś kupiła
Derenie w tym roku chyba nie zostaną niczym podsadzone bo nie kupiłam żadnych cebulek, szczerze mówiąc to nawet zapomniałam o tej opcji. teraz już nie bardzo będę miała kiedy, bo przyszły weekend mamy osiemnastkowy, w piątek imprezka dla znajomych w niedzielę rodzinka więc na ogród już nie mam czasu. Ze zdjęciami to nie tak łatwo rano wyjeżdżam a jak wracam to już prawie ciemno, zresztą już teraz to większość liści opadła, a mój malutki dereń Venus takie piękne miał kolorki
Edytko i Gosiu dziękuję i zapraszam serdecznie, dla Was zostawiam żółciutką, jesienną hostę
Miłko moje opuncje rosną w metalowej balii i są to opuncje zimujące. Kiedyś rosły na skalniaku ale takie chwasty mi się tam rozpanoszyły że nie dawałam rady w nich plewić dlatego posadziłam w pojemniku, tu jestem w stanie nad nimi zapanować. Balia stoi pod południową ścianą domu i na zimę jej nie chowam i niczym nie przykrywam i tak już przetrwała 2 albo 3 zimy.
Kiedyś też dostałam sadzonkę opuncji od Wojtka i ta rośnie w makutrze z rojnikami