Pada, pada pada nareszcie pada deszcz
, dziś prawie cały dzień wczoraj też troszkę popadało i nareszcie podlewa ogródek
Już nie pamiętam kiedy padało i choć u mnie jeszcze wielkiej suszy nie było to ogród potrzebował już porządnego deszczu.
Ewa kokoryczy w tym roku sporo się wysiało i ładnie rośnie, będzie jeszcze długo kwitła szkoda tylko że ten przetacznik szybko przekwita, ale mnie też spodobało się to zestawienie.
Żaneto moje rodki i azalie pierwszy raz tak ładnie u mnie kwitną, mam nadzieję że się już zadomowiły i co roku będą cieszyć kwiatami. Głóg bardzo mi się podoba, dziś w Lublinie widziałam już spore drzewa oblepione kwiatami, szkoda że Twój nie kwitnie.
Marta też widziałam u Edyty tą azalię, jednak Ewa ma rację moja jest delikatnie różowa a tamta czysto biała.
Edyta piwonia kupiona przez przypadek, ale jak było jej nie kupić jak białej jeszcze nie mam
Azalie kupione u Majewskich zgadzają się w 100% ale te kupione w moim pobliskim ogrodniczym to już niekoniecznie, choć nn mam tylko dwie.
Ewa zakupy i mi się podobają i nawet były następne tylko tych zdjęć brak pokażę pewnie jak już posadzę. Głogi dziś widziałam już spore w Lublinie i mam nadzieję że i moje drzewko się tak ładnie rozrośnie, zajął miejsce po robinii którą jesienią wyłamał wiatr, a dawała już sporo cienia. Jak tylko nasionka sasanek będą to dam Ci znać, będę zbierać i wysiewać z różnych i zobaczymy co nam ciekawego wyrośnie.
Kilka dzisiejszych zdjęć
pierwszy a w zasadzie już drugi kwiatek na liliowcu Cosmopolitan
piwonie nn
piwonia Coral Charm w tym roku znów ma tylko dwa pędy ale za to będą dwa kwiaty,a to pierwszy duży pąk
i takie tam różności