Edytko, cyklanterę wysiewa się w maju, nasionka mogę Ci wysłać albo dać na jakimś spotkaniu, o ile takie będzie.
Żaneta Dziękuję za życzenia.
Kolorowy jarmuż jest też ozdobą ogrodu, prawda?
Tak samo, jak sałata. Zjadłoby się taką świeżutką.
Ave, fajnie, że założyłaś wątek.
Ogrody się zmieniają, na co dzień tego nie dostrzegamy, ale stare fotki nie kłamią.
Wiesz, także miałam te paskudne białe muszki na kapustnych, więc przez kilka lat ich nie sadziłam.
Ponieważ sadzonkami jarmużu obdarowała mnie wiosną sąsiadka, więc posadziłam i tego roku muszek nie było.
Cyklanterę Ci wyślę, poproszę adres na pw.
Wiesiu, chętnie podzielę się nasionkami ceklantery.
A jakie odmiany jarmużu sadzisz?
Ja właśnie przeglądami i kompletuję nasiona warzyw, muszę wrócic do jarmużu odmiany Nero di Toscana, kiedyś go miałam.
O ! faktycznie,
Majka - jak można powiedziedzieć, że jest leniwy ktoś, kto ogarnia taki duży ogród i wiecznie w nim coś robi
Wiesz, ja czasami sadzę czy sieję warzywa lub zioła, których potem nie mam czasu wykorzystać, ale to chyba nie jest lenistwo
.
Takim przykładem jest serdecznik, ale jest przynajmniej w jakiś sposób ozdobny, prawda
Geniu, oczywiście, że za latem tęsknię, szczególnie przy takiej pogodzie, jak dzisiaj: deszcz kropi, śnieg zginął. pies nanosi na łapach błoto
.
Jeszcze bym odpoczęła od ogrodu, przysypany śniegiem ogród temu sprzyja.
A tak? Aż się chce lata.
Kasiu, mam vegankę w rodzinie, więc chcąc nie chcąc robimy pesto z czego się da
Nasionka przyślę lub będziemy czekać na spotkanie? Napisz na pw, jak wolisz.
Efka, dzięki za link, nie wiedziałam, że jest taki temat.
Nasiona już zdobyłaś, czy nadal szukasz??? bo znam kogoś, kto nasiona ma i się podzieli
Miłko, może i ja zostawię chociaż jeden jarmuż na nasiona?
Warzywa potrafią być ozdobne, kwitnący fioletowy jarmuż musiał pięknie wyglądać.
Tutaj rabarbar i szparagi jako mistrzowie drugiego planu a na żółto zakwitła sałata musztardowa (chyba).
Przy zardzewiałych podpórkach małe jeszcze cyklantery.
Ścieżka między rabatą ozdobną i warzywnikiem.