Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/25 10:31 #132161

• takasobie
  • takasobie Avatar
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 48193
Poll napisał:
Nie spróbowałam nawet tortu, bo w szybkim tempie musiałam wyjść na powietrze, aby nie zemdleć.

Ja po tort się cofnęłam na wykład o trawach! Tak udawałam, że słucham, że focę, a wcinałam torta w kącie! 2smiech

Mi wiele osób "uciekło". Po wpisach tu stwierdziłam, że nie przywitałam się z wieloma osobami. A marzyło mi się wspólne zdjęcie Forumków na tle Wiktorii, ale co o tym pomyślałam, to nikogo nie było, a potem zapominałam (jak to ja). Wieczorem podrzucę jeszcze kilka fotek. :fotka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/25 11:51 #132164

• th
  • th Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Otrzymane podziękowania: 16783
Poll... muszę Cię zmartwić albo i ucieszyć, ale ja żem to uczyniła i Cię nagrała... calutki wykład... zwyc i nie zawaham się go upublicznić... :zdrowko jak tylko dojdę jak... przez fejsa czy w inny sposób... proszę obeznanych o instrukcję, bo nigdy tego nie czyniłam a boję się, że skasuję czy coś :silly:

Byłaś bardzo naturalna i opowiadałaś ze swadą, nigdy bym nie pomyślała, że się źle czujesz... dopiero jak skończyłaś, widziałam, jak uchodzi z Ciebie powietrze :przytulam

Ja załapałam się na tort czekoladowy... Nelusia załatwiła... :buziak porcja była słuszna i zjadłyśmy na pół... niebo w gębie... :mniam :mniam :mniam a i dekoracja pierwsza klasa, ale nie miałam szans, by się zbliżyć i uwiecznić... kto był autorem tego dzieła?

Też mi brakowało jakiegoś wspólnego spotkania i zdjęcia ZZ... trzeba następnym razem ogłosić, że o tej na przykład 12.30 wszyscy się zgłaszają w punkcie centralnym na podpisanie listy obecności... :P wiele osób udało mi się wyłowić, wycałować i zamienić te parę słów, ale pewnie drugie tyle przegapiłam, czego żałuję... bo Wojtkowi na pewno powiedziałabym osobiście, że ma tak piękny ogród i robi tak cudowne zdjęcia, że zawsze jak wchodzę do jego wątku, to mnie zatyka :kocham

Dzień Paproci to był MEGA DZIEŃ i jestem szczęśliwa, że z Wami byłam :)

I powtórzę, co już napisałam w swoim wątku:

Dziękuję Swiecie i Andrzejowi za wspólną podróż... :buziak są niesamowici... 4 godziny tam i 5 z powrotem dla tych cudownych chwil bycia z ludźmi zakręconymi na zielono... to się nazywa szaleństwo :silly:

Dziękuję Gospodarzom za pomysł oraz przekucie go wraz z liczną grupą Wolontariuszy w cudowną imprezę clap

Poll... za wizję :buziak

Tomkowi... za przepiękną... boszzz, boszzz, boszzz... :kocham paprociową aranżację... :buziak którą z przeogromną chęcią kamyczek po kamyczku, korzeń po korzeniu i ofkoz paprotka po paprotce zabrałabym ze sobą do swego ogródka... no ewentualnie bagienko mogłabym odpuścić :P

Dziewczynom z grupy VIP... ;) za to że były, ciężko i twórczo pracowały i czuwały nad całokształtem :buziak

Nelusi... za spacer... :buziak bardzo lubię się tak z Tobą włóczyć :)

I dla każdego, kto dołożył swą cegiełkę niekończące się :bravo :bravo :bravo

.
Strefa cienia... zapraszam... Monika :)
Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia, piku, takasobie, VERA, lelumpolelum, beatrix+, nowababka, zanetatacz, nelu-pelu, Franusiowa

--=reklama=--

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/25 11:51 #132165

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33622
Z Waszych opisów i zdjęć wynika, że Święto Paproci przyciagnęło do Wojsławic mnóstwo ludzi. Tym bardziej nie bardzo spodobało mi się przyspieszanie przez Tomka Dymnego. Dla harf powinni przewidziec miejsce, a nie pospieszać wykład, zwłaszcza, że nie opowiadał on o roślinach pospolitych.

Polu, ostatnio jak się tak źle poczułaś, skończyło się szpitalem. Mam nadzieję, że nie jest to powtórka zdrowotnych zawirowań ze zlotu?
Zdrowia życzę i namawiam choćby na kontrolne EKG.

Daga załapała bakcyla clap . Ale Twoja córka jest chyba artstyczną duszą, więc nic dziwnego flower
Za tę wiadomość podziękował(a): takasobie, beatrix+

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/25 12:00 #132167

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 72925
Wykład rozpoczął się z opóźnieniem, więc faktycznie nieco się przeciągnał. Harfy miały grać na świezym powietrzu, ale nie mogły w takich warunkach atmosferycznych - trzeba było szybko coś pomysleć. Ja, to pół biedy, ale pan Wojciech Podstolski z UWarszawskiego, dopiero był pod presją! Z jednej strony kupa ludzi przy kawie i tortach, z drugiej presja harf, które wystapiły po nim....

Po prostu, za mało czasu przewidzieliśmy na poszczególne atrakcje. 10 minut na wypicie kawy i zjedzenie ciasta przez takie tłumy? Samo krojenie go zajęło więcej czasu. cook

Ewciu, podczas prac przygotowawczych i Dnia Paproci, mimo zakręcenia, czułam się wspaniale. W sali było zbyt duszno i to nie tylko moje zdanie. Ewcia F wyszła słuchać na zewnątrz, bo tez myslała, że się udusi.

Było, minęło.... Każdego dnia uczymy się czegos nowego i każda taka nauka jest cenna. vishenka
Kilka fot z Galerii

Ostatnio zmieniany: 2018/09/25 12:51 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, Orszulka, mirdem, edyta, th, Kalmia, piku, takasobie, edulkot, VERA ten użytkownik otrzymał 11 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/25 12:40 #132169

• Nostra2004
  • Nostra2004 Avatar
  • Wylogowany
  • Świeżak
  • Otrzymane podziękowania: 21
W końcu na spokojnie mogę przejrzeć zdjęcia z tej wspaniałej imprezy, niestety ja sama nie zrobiłam ani jednej fotki :bezsil Wszystko pięknie wyszło, zwiedzający zachwyceni. Mini ogródeczki tak piękne, że wielu chciało je kupić a dzieci namawiały rodziców, aby zrobić podobne w domu. Wspaniały pomysł Oli z kroniką, która będzie cudowną pamiątką.Niesamowite zdjęcia (przepraszam, ale poznałam tyle wspaniałych osób na raz i nie zapamiętałam imion), aranżacje.... aż słów brakuje :kocham Zakątek paprociowy przy starych murach został przez zwiedzających sfotografowany chyba z każdej strony, zachwytom nie było końca (tutaj wielkie :bravo dlaTomasza, Poli, Zena, Marcina oraz wielu wolontariuszy, którzy wozili taczki, dźwigali kamienie, układali, grabili, wkopywali). Nie zapomnijmy o pysznych tortach i babeczkach, których niestety nie miałam okazji spróbować 2smiech Jest tyle osób, które od wielu tygodni a nawet miesięcy przygotowywały i obmyślały każdy szczegół. Było cudownie, tak zgranej ekipy jeszcze nie widziałam i czuję się zaszczycona, że mogłam brać udział w tak wspaniałym projekcie. Wiem, że emocje jeszcze nie opadły po festiwalu, ale ja już czekam na sygnał, kiedy zabieramy się do pracy nad kolejną wystawą rotfl
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Tomek Mr, Kalmia, piku, takasobie, VERA, Zielona Ania, beatrix+, zanetatacz, nelu-pelu ten użytkownik otrzymał 2 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 12:55 #132170

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Nostra2004, to kochani moja córa Daga, która przyleciała z Anglii by przygotować dla nas kompozycje kwiatowe, bizuterię paprociową a także - wcześniej, w sierpniu, meble ozdobione motywem paproci. Ona i Marcin nie spali całą noc, tylko wili, pletli, układali kwiaty i liście.

To tak gwoli wyjaśnienia, dla tych, którzy nie kojarzą, kto napisał post nade mną vishenka
Daga w dniu wyjazdu poprawia wystawę w Galerii

Ostatnio zmieniany: 2018/09/25 12:57 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomek Mr, edyta, th, Kalmia, piku, takasobie, edulkot, VERA, Pani Bestia, zuzanna2418 ten użytkownik otrzymał 7 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 12:58 #132171

• zuzanna2418
  • zuzanna2418 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 14047
Po prostu usiadłam z wrażenia. Chylę czoło przed pracowitością, fantazją, wiedzą, zręcznością, ogromnym smakiem, talentem organizacyjnym, cierpliwością i wszystkim tym, co pozwoliło na stworzenie czegoś tak fantastycznego! Jesteście czołówką światową, ot co!
Nie rozmnażaj, nie porzucaj-sterylizuj!
Miejska i wiejska dżungla
Blog wiejski

Zuzanna
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Kalmia, piku, takasobie, VERA, lelumpolelum, beatrix+, nelu-pelu, Franusiowa

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 13:12 #132172

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Zuzanno, z taką ekipą w odwodzie, mogę śmiało powiedzieć: 'Dajcie mi temat, miejsce i środki a zrobimy wszystko!' rotfl

Prawda Ekipo?

Najpiękniejsze Miss Paproci Wojsławice 2018 (szybkie foty z fonu)

Ostatnio zmieniany: 2018/09/25 13:18 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): Orszulka, edyta, th, piku, takasobie, edulkot, Olusia, VERA, Pani Bestia, inag1 ten użytkownik otrzymał 11 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 13:33 #132173

• inag1
  • inag1 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 2352
Pollu, nie masz następnego tematu ? A Twoje ukochane hosty ?
Nie wiem ile razy obejrzałam zdjęcia i przeczytałam komentarze. Jestem zachwycona i pełna podziwu dla organizatorów, nie mówiąc o tym, że duma mnie rozpiera z faktu przynależności do Zielono Zakręconych.
Polluś zmartwiło mnie Twoje złe samopoczucie podczas wykładu. Może to faktycznie efekt dusznego pomieszczenia i emocji ale wiesz, dmuchaj na zimne i odwiedź lekarza. A głupotki o babuleńce 2smiech to już na pewno efekt powystawowy. Uszło powietrze. wink-3
Fajnie, że Monika nagrała wykład. Napiszcie, gdzie można posłuchać .
Pozdrawiam- Ina

Ogród Iny
Za tę wiadomość podziękował(a): piku, VERA, beatrix+

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 13:48 #132176

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10604
Pilnowałam mini ogródków i nie miałam okazji posłuchać Poli gawędzenia ...już chciałam zapisać się na prywatny wykład ale mam nadzieję zobaczyć i usłyszeć wszystko w Moniki nagraniu .
A o tortach to nie miałam zielonego pojęcia ( oj oberwie się Neli ) z poczęstunku to załapałam się tylko na krówki .....
Słyszałam , że niektórzy z gości głabali ciacha jakby przez tydzień nic nie jedli .

Kilka zdjęć z przygotowań , jak ktoś zauważył bawiliśmy się przednie .
Koleżanka Vera robiła takie eleganckie ogródki a my Jej podkładałyśmy różne stworki i czekałyśmy na Jej reakcję .
Dużo było przy tym śmiechu . Więcej zdjęć Verci nie będzie , była przy pracy stale wypięta
a mówiłam Jej , że ma na klęczkach robić !

Chwila przejścia z mini do maxi ogrodu.

Przy okazji podbierałyśmy ziemię , mech i kamloty .
Wiesia wyspecjalizowała się w drabinkach , ławeczkach .....kleiła co się da !

Zbierałyśmy paprocie i z pomieszczeń i z ogrodu a nawet od kiermaszowych wystawców , którzy już w sobotę z towarem
przyjechali ...jak nie dali to trzeba było kupić by do kompozycji pasowało .

Bardzo dziękuję też Przemkowi od rdzawej , ogrodowej biżuterii .... bez zająknięcia udostępnił nam swoje wyroby .

Ekipa wpisuje się do księgi pamiątkowej :

To na razie tyle ...
OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z
Ostatnio zmieniany: 2018/09/26 10:45 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): Orszulka, edyta, th, Kalmia, piku, takasobie, edulkot, VERA, Pani Bestia, lelumpolelum ten użytkownik otrzymał 9 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 14:18 #132179

• sonaj
  • sonaj Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 368
Gratuluję imprezy; szkoda, że nie dane mi było w niej uczestniczyć... Dzięki za relacje!
Najbardziej stałą cechą natury jest jej zmienność
Agnieszka Lisiak

Desire

poZdRAwIAm
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Tomek Mr, VERA

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 14:38 #132180

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
inag1 napisał:
Pollu, nie masz następnego tematu ? A Twoje ukochane hosty ?
.

Ino, padł niegdyś ten temat w propozycjach, owszem, ale teraz jakoś nie odbił się w naszych rozmowach z Arboretum. Hosty, to koniec maja i początek czerwca a wtedy - od lat - królują tam różaneczniki i piwonie.Ja teraz zaproponowałam inny, bardzo moim zdaniem bardzo, bardzo...bardzo ciekawy, jednak Wojsławice mają swoje plany i zamierzenia, które chcą realizować. Ja nie będę niczego narzucała, ani forsowała na siłę. Stwierdzą, że warto, to drogę znają, bo stale jesteśmy w kontakcie. :)
Ostatnio zmieniany: 2018/09/25 14:47 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): inag1, zanetatacz

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 14:48 #132181

• Olusia
  • Olusia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10604
Polu , jaki , jaki ? Może wrócę do rzeczywistości jak będzie rzucony inny temat .
Weszłam dzisiaj do ogrodu i widzę miskę , wiadro , beczkę i już myślę jaki ogródek w nich zrobić .
OLUSIA !!
Zapraszam do podziwiania: Moje hosty od A do Z
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, zanetatacz, Franusiowa

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 14:49 #132182

• Efkaraj
  • Efkaraj Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Każdy kolor jest piękny, pod warunkiem, że jest czerwony :)
  • Otrzymane podziękowania: 33622
Czyżby, cienioluby w ogólnym znaczeniu, Polu???

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 15:14 #132185

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
O cieniolubach też myślałam, bo byłoby wspaniale uświadomić ludziom, jak piękny może być cienisty ogród. Jednak, wiekszośc cieniolubów kwitnie wcześnie, nim drzewa wypuszczą liście. Musiałaby to być wystawa kwietniowa :nie_wiem , czyli bez host i paproci. Nie da rady pokazać w jednym dniu, czy nawet tygodniu, jak zmienia się ogród zwany cienistym.
Temat, jaki rzuciłam, to...łowcy roślin. Pasja, szaleństwo, czasem zawód połączony z pasją. Bo czy wiecie, dlaczego bugenwilla nosi swoją nazwę? Albo dlaczego wybuchł bunt na pokładzie statku Bounty? Co ma wspólnego Lillium regale z...mułami? Dlaczego Siebold zrobił kariere w Japonii i mimo, iż siedział tam w więzieniu a potem go wydalono z kraju, mógł wrócić i ciesząc się wielkim szacunkiem, nadal prowadzić swoje prace? Czy wiecie, kto będąc straszliwym i dość nielubianym mrukiem w Anglii, był 10 x lepszy od Indiany Jonsa i by zdobyć nasiona pewnej sosny wlazł pomiędzy dwa prowadzące ze sobą wojnę, plemiona Indiańskie? Thuja plicata - znany zywotnik olbrzymi...Gentiana sino-ornata...dzięki komu znalazły sie w naszych ogrodach? Dlaczego Wallich dostał się do niewoli angielskiej a potem został...dyrektorem ogrodu botanicznego w Kalkucie?

Moge tak mnożyć i mnożyć...problem jest w tym, iż temat ten nie jest bezpośrednio 'podłaczony' do jednej grupy roslin i ciężko go wpasować w jakies święto.
Ostatnio zmieniany: 2018/09/25 15:19 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): mirdem, Kalmia, piku, Efkaraj, edulkot, VERA, Pani Bestia, lelumpolelum, Semper, Zielona Ania ten użytkownik otrzymał 5 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 15:48 #132188

• Zielona Ania
  • Zielona Ania Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1001
To dobry pretekst by ustanowić nowy cykl imprez :D Przecież o roślinach można bez końca. Polu, pomysł bardzo ciekawy, zwłaszcza że mamy i naszych polskich łowców, jak najsłynniejszy Józef Warszewicz (bardzo mocno związana z Krakowem postać).
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, piku, VERA

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/25 16:14 #132190

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25814
halszka napisał:
Poll napisał:
Boshhhh, jaka jestem nie tylko niefotogeniczna, ale najstarsza staruszeczka. Nigdy więcej na świeczniku.Lepiej byc szara eminencja a pałeczkę oddać młodym teacher

Ojtam, ojtam, Poll, straszne głupotki wygadujesz :przytulam

No właśnie, spójrz tylko na swój pogodny uśmiech udzielający się otoczeniu :)

pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Orszulka, th, Kalmia, takasobie, edulkot, VERA, lelumpolelum, Semper, Zielona Ania ten użytkownik otrzymał 6 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 16:17 #132191

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
Aniu, mnie te tematy frapuja, ale czy zebrałoby się na tyle osób, które byłyby zaciekawione tematem i tymi postaciami? think: Wydaje mi się, że Wojsławice wolałyby postawić na jakis chwytny, ogrodniczy temat...bardziej na czasie. Taka impreza ma za zadanie nie tylko popularyzację różnego rodzaju tematów ...nazwijmy je...botaniczno-ogrodniczych, ale przede wszystkim ściągnąc jak najszerszą grupę zwiedzających. Niestety, chodzi o przyziemne finanse.

Zobaczymy jak będzie. Teraz odpoczywamy po olbrzymim wysiłku i olbrzymiej pracy, z którą musiała się zmierzyć Ekipa.
W tym miejscu pragnę podziękować Wam za Wasz entuzjazm, poświęcenie, kreatywność...za to, że uwierzyliście, że taka realizacja jest możliwa naszymi skromnymi środkami i siłami. recourse Nie będę wymieniać imionami, bo każdy stał w swoim miejscu i jak najlepiej potrafił, wykonywał swoją pracę. recourse

Bardzo cieszą mnie te wszystkie miłe opinie, cudowne recenzje tego dnia, podziękowania..... Bez naszych zielonozakręconych dziewczyn i chłopców, mogłabym sobie pomachać palcem w bucie. Wierzyłam jednak od początku, gdy zaczęliście się zgłaszać do pomocy, że to może się udać i uda się.
Dziękuję Wam bardzo, bardzo.

Teraz czuję się mocno wypalona, muszę dać sobie kilka dni odpoczynku.... :czarownica .
Ostatnio zmieniany: 2018/09/25 16:20 przez Poll.
Za tę wiadomość podziękował(a): Kalmia, piku, edulkot, VERA, Zielona Ania, beatrix+, Elżbieta, Franusiowa, basik, Wesoły Marcin

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-prośba o pomoc i relacje z imprezy 2018/09/25 16:18 #132192

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
piku napisał:

No właśnie, spójrz tylko na swój pogodny uśmiech udzielający się otoczeniu :)

Hohooo, to nasza Kasia (Słodki dzień), która upiekła wszystkie smakołyki clap Smakowały?
Za tę wiadomość podziękował(a): th, Kalmia, piku, takasobie, edulkot, Olusia, VERA, Elżbieta, zanetatacz, basik ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych

Zielonozakręceni organizatorem Dnia Paproci w Wojsławicach-organizacja i relacje z imprezy 2018/09/25 16:35 #132193

• piku
  • piku Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • "Zielono mi..."
  • Otrzymane podziękowania: 25814
Na tort niestety się nie załapałam ale widziałam jak był piękny :woohoo:
Mogę jedynie przedstawić swoje wizualne wrażenia :)
Najpierw wstęp do wspaniałej paprociowej opowieści :kocham

A po pochłonięciu ogromu przedstawionej nam wiedzy i nasyceniu ducha, wspaniałości dla podniebienia :woohoo:

w tłumach walczących o smakołyki trudno było zrobić zdjęcie :ohmy:

A walkę z łasuchami toczyli dzielnie Ela z Marcinem :lol:

Ci co się załapali pożywiali się na zewnątrz :)

A na okrasę dodam wspaniałe dzieciaczki :slonko

pozdrawiam z ziemi przodków
Wiesia
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Orszulka, mirdem, edyta, th, Kalmia, takasobie, edulkot, Olusia, VERA ten użytkownik otrzymał 11 podziękowań od innych
Czas generowania strony: 0.217 s.