Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Domek pod Dębami w różanym ogrodzie

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/10 15:41 #19308

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Różę ,którą mi poleciłaś już od dawna mam w swoim ogrodzie .Jeszcze Kamila ją sprowadzała od Petrowicia .Na starym forum .Wtedy była jakaś moda na te zamawiane przez Kamile róże .Mam jeszcze od niego trzy róże .Oczęta i dwie historyczne .A Kamila występuje w programach ogrodniczych .Widziałaś ją ?
Bardzo się wyrobiła ,mądra z niej kobitka .Ale róże ma niestety jak dla mnie drogawe .Ja do Ciebie napisałam wczoraj ,ale u Agnieszki :oops: co za obciach 2smiech
Ostatnio zmieniany: 2016/08/10 15:42 przez Nowinka.
Temat został zablokowany.
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/10 16:08 #19315

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Otrzymane podziękowania: 23934
Krzysiu a gdzie udokumentowanie remontu zdjęciami, gdzie wąteczek question tak bardzo bym chciała to zobaczyć, plisss recourse
Rodzinny dom gdzie położony, w Twojej okolicy question

Martuś a ja całkiem inaczej zrozumiałam, że hortensje detronizują róże w ich pięknym wyglądzie 2smiech co do zdrowotności to absolutna racja, nie chorują mi te moje nienazwane hortensje wcale i z tego się cieszę hu_rra

Ewuniu czyli już masz taką, innych jeszcze nie mam, a czy kiedyś jeszcze jakieś kupię tego nie wiem.
U Kamili dawno nie kupowałam, zostawiam sobie tę przyjemność na ostateczne uzupełnienie wszystkich miejscówek. Jak mam wybór to kupuję tam gdzie taniej czyli u Ewy albo we Floribundzie.
Nawet nie wiedziałam że w jakichś programach występuje zdziwko miała być na zlocie różanego towarzystwa jako jedna z założycielek ale wyjechała w Europę ;)
Do mnie u Agnieszki :woohoo: u Aguniady, to idę poczytać 2smiech
Byłam i poczytałam, :buziak ja Tobie współczuję tej dopiekającej nereczki :przytulam nie da się jej jakoś podleczyć :przytulam
Majka - "Pamiętajcie o ogrodach"
Domek pod Dębami w różanym ogrodzie część II
Ostatnio zmieniany: 2016/08/10 16:54 przez edulkot.

--=reklama=--

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/10 16:49 #19325

• bejka1970
  • bejka1970 Avatar
  • Wylogowany
  • Senior forum
  • Otrzymane podziękowania: 151
Majeczko kusząca różami :) do tej pory wzdychałam po cichu do twoich okazów ,ale teraz muszę się wpisać,bo jak wiesz ja bardzo podatna na zielone choroby :) a te kilka panienek ,które już u mnie rosną tylko mi zaostrzyły apetyt :kocham Zamawiałam głównie angielki ,bo urzekły mnie te napakowane romantyczne kwiaty ,a teraz patrzę na twoje oczęta i tak sobie myślę ,że jest w nich jakiś nieodparty wdzięk :heart ale to już temat na wiosenną listę :)
Pozdrawiam serdecznie -Beata
Trzy rabatki kiedyś w ogród zmienię

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/10 17:05 #19326

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Majko, uraczyłaś mnie różami a ja ostatnio nic innego nie robię tylko właśnie róże podziwiam przez neta na razie 2pisze
Połączczenie hortensji z różami jest bardzo ładne, oglądałam takie właśnie rabaty i to jest b. dobre zestawienie. U siebie tak chcę zrobić i wyjdzie to z czystego przypadku , bo mam hortensje nie planowane a róże dopiero w planie 2smiech. Princess Alexandra of Kent - szczególnie wpadła mi w oko :heart
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein
Ostatnio zmieniany: 2016/08/10 17:06 przez dobra nuta.

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/10 18:39 #19343

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
  • Otrzymane podziękowania: 45
Majuś róże cudne.Żniwa-tragedia,młócimy żyto mające 17 % a więc będą potrącenia za wilgotność.Musimy się śpieszyć bo zostało jeszcze 250 ha,a tu pogoda paskudna.Mam nadzieję , że w końcu przyjdą słoneczne dni i sytuacja się trochę uspokoi.Serdecznie pozdrawiamy :kocham

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/11 13:18 #19534

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Beatko czyli jesteś na etapie przechodzenia od napakowanych angielek do pustaczków 2smiech choroba postępuje w zastraszającym tempie hu_rra
Niedługo będą powtarzać przeróżne pustaczki to dopiero nabierzesz ochoty :kocham

Aniu podziwiaj, podziwiaj i wypisuj sobie te naj... :kocham jak już będą mieli aktualnie dostępne róże to bardzo ułatwi Ci życie.
Princess Alexandra of Kent ma w zasadzie kwiaty różowe, ale u mnie jak jest chłodno przybiera taki pomarańcz.

początek czerwca

18 czerwca

Kasiu oj ciężkie tegoroczne żniwa :bezsil
17% to sporo, ale jak macie jeszcze tyle do koszenia to trzeba brać jakie jest, zwłaszcza że pogoda nie zapowiada się na bezdeszczową.
Syn swojego jeszcze nie kosił, to co stoi na naszych przyczepach to od syna szwagra. Kiedyś to my wspólnie używaliśmy większy sprzęt a teraz nastało młode pokolenie do tego samego, starego sprzętu.
Syn szwagra wybłagał w młynie, żeby mu odebrał to żyto bo musi zwolnić pożyczone przyczepy i podobno jutro rano jadą do młyna.
Nim wyschnie zboże i grunt to nadejdzie kolejna fala opadów, podobno już w niedzielę krecigl
Za tę wiadomość podziękował(a): Poll, Amarant, Krzysia, VERA, chester633

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/11 14:02 #19541

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Majuś śliczne róże w towarzystwie chyba szałwii...Nie strasz mnie deszczami.Dawid co drugi dzień chce sprzedawać gospodarstwo,bo ma dosyć kłód pod stopami.Ja go pocieszam jak mogę a czasami doprowadzam do pionu,w zależności od sytuacji.Widzisz my mamy nowy sprzęt,ale samemu ciężko nawet większymi maszynami.Gdyby pogoda była może i mniej nerwów byłoby .My połowę plonów mamy zakontraktowane i idzie to do Niemiec.Pozostałą część sprzedajemy na pniu,bo od dawna ekonomicznie nie opłaca się przetrzymywać zboża.Zresztą są kredyty i inne zobowiązania terminowe.Pozdrawiam serdecznie i słoneczka Wam życzę. :przytulam

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/11 20:45 #19603

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Kasiu ja nie straszę, niestety takie są przepowiednie pogodowe ;)
Doskonale wiem jak ciężko samemu cokolwiek zrobić dlatego trzymamy się w kupie, mimo że czasami jedna strona jest wściekła na drugą, ale z czasem wszystkie nieporozumienia odchodzą w dal.
Życie na kredycie jest koszmarne, syn zarzeka się że nigdy nie sięgnie po kredyt, ale jak ktoś zaczyna prawie od zera to nie ma innego wyjścia.
W tym roku wszystko ziarno idzie do sprzedaży bo budynki do rozbiórki, zwierząt już nie ma, ostatnie świnki wywiezione w lipcu a we chlewni tylko jaskółki mieszkają.
Życzę Wam optymizmu, słonecznej pogody :slonko i spokojnych żniw :przytulam
Za tę wiadomość podziękował(a): Gosia1704, Kasionek

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/14 20:14 #20082

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Ciężkie życie rolnika, oj ciężkie....w ogrodzie nawet gdy cos nie wypali trudno ale tu już przekłada sie na byt i nie ma żartów.
Zauważyłaś, że w tym roku róże powtarzają bardzo obficie?

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/14 22:25 #20110

• trzynastka
  • trzynastka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 793
Ech czytam i życzę żeby jednak słoneczko świeciło i żniwa Wam spokojnie mineły bez gonitwy. Tak życie rolnika łatwe nie jest a praca mozolna i ciężka ... Maju róże cudowne :) zawsze gdy wpadam do Różanych dziewczyn czuję taki niedosyt jak wchodzę w moj ogród :)

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/14 22:25 #20111

• VERA
  • VERA Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 25434
Majeczko, dużo zdrowia i stosownej aury :buziak
Różyce piękne, u mnie na nowym zające lubują się w różach właśnie. Włażą przez posesję sąsiada gdzie rezyduje ogromny owczarek.
Pokręcone to wszystko, psa mają za nic jak i kolce różane............................... krecigl

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/17 22:52 #20611

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10016
Maju, ale w ogóle rezygnujecie ze zwierząt?
Czy będziecie stawiać nowe budynki?
A gdzie zdjęcia z frontu prac domowych?

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/19 17:10 #20914

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Uszarpiesz się z losem ,nie zazdroszczę Ci tego wszystkiego .Podziwiam Cię jak Ty jeszcze znajdujesz czas i chęć ,żeby zajrzeć na forum :zdrowko
Ja mam teraz mniej na głowie ,ale też czeka mnie remont łazienki .....że też to wszystko z czasem się psuje i nie ma nic na zawsze think:

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/19 17:31 #20920

• Kasionek
  • Kasionek Avatar
  • Wylogowany
  • Ekspert
Majusiu u mnie tak samo-Dawid mówi koniec kredytów a tu znowu musimy zainwestować.Tegoroczne żniwa jak i odbieranie zakontraktowanego zboża w żółwim tempie uświadomiły nam , że musimy mieć jeszcze jeden magazyn płaski-tylko 400 tyś. :mlotek U nas dzisiaj cudna pogoda,ma tak być do jutrzejszego wieczora a więc żniwujemy.Mam nadzieję, że u Was też wszystko idzie jak należy.Całuski :przytulam

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/24 09:55 #21835

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6585
Jak tam, Majeczko :buziak :przytulam :buziak żyjesz i czujesz się wzmocniona tym wszystkim, co Ciebie nie zabiło? Prawdę mówi przysłowie?

:slonko Życzę słońca i pogody ducha :slonko Wywal jeszcze jedną różę na poprawę humoru 2smiech
U mnie pierwsza wytypowana to Jacqueline du Pre :diabelek

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/24 10:09 #21842

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Wywal jeszcze jedną różę na poprawę humoru - Siberko zaśmiewam się w głos, jesteś udana!!! polewkamax 2smiech 2smiech 2smiech
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/29 00:02 #22477

• Poll
  • Poll Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Czciciel gwiazd i mądrości, miłośnik ogrodów...
  • Otrzymane podziękowania: 73135
edulkot napisał:
Mam hosty plantaginea i właśnie cudnie kwitną rozsiewając zapach w koło, chyba muszę dokupić jeszcze jakieś :lol:

Majeczko, skoro się przyznałaś, kłaniam nisko i upraszam kilka ślicznych foto do wątku 'Hosta foto'. recourse Zamierzam założyć watek o tej hoście , więc potrzebuje trochę jej wizerunków. Prosze też foto jej kwiatów wraz z ... flaszeczką cudownego zapachu. flower

P.S. ja się modlę o chłow i kilka (-milionów) kropel deszczu. Usychamy na Dolny, Śląsku :mur W sobotę jade na targi ogrodnicze do Berlina a tam ma być...29C :mur :mur :mur
Ostatnio zmieniany: 2016/08/29 00:04 przez Poll.

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/29 09:08 #22505

• hanya
  • hanya Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1253
Jak zdrówko Majko? Mam nadzieję, że po zabiegu noga ma się dobrze. Upały i 'pończocha' to mieszanka koszmarnie męcząca, już chyba takie opakowanie nie jest konieczne? Serdecznie Cię pozdrawiam, buziaki dla Natalki /co u Niej?/ :przytulam

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/29 20:20 #22550

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Boszzzz jak dawno tu nie zaglądałam :patel
Wybaczcie mi to milczenie, ale z powodu nawału zajęć i bolączek straciłam całkowicie wenę, ochotę i zapał krecigl
W ogrodzie robiłam z rozpędu to co najbardziej konieczne i ciągle modliłam się o parę dni względnej pogody. Pogoda w końcu jakaś znośna się zrobiła, żniwa zakończyliśmy, cóż z tego skoro nie udało się sprzedać ani jednego ziarenka zboża :angry: młyny, przetwórnie pasz i wielcy hodowcy mają już magazyny pełne. Stoją pod dachem przyczepy pełniutkie pszenżyta, żyto zwalone na gumnie i pozostaje tylko oczekiwanie na jakiś cud ;) A tu trzeba kupować nawozy, ziarno do siewu, poplony zasiane, nawet rzepak też już w ziemi na przyszłoroczne żniwa.
Budowa stoi odłogiem, mam do fugowania kafelkowanie na parterze ale jakoś mnie nie ciągnie. Liczyłam na jakiś deszczowy dzień, ale upały doskwierają i ciągnie mnie do zawsze zaległej roboty w ogrodzie. Dzisiaj pierwszy raz od nawozowania wiosennego oplewiłam rugosy, dobrze że rośliny same jakoś sobie radzą.

Ewuniu niektóre róże nawet lepiej powtarzają niż kwitły za pierwszym razem, choć są takie które wolą odejść do kwiatowego nieba ;)

Celinko jak się ma ogródek wokół domu to trudno mieć wszystkiego w bród, Ty wybrałaś inne roślinki i one u Ciebie rosną wspaniale, trzeba docenić to co się ma :bravo

Verko to musicie się szczelniej odgrodzić od sąsiada, szkoda roślinek :przytulam owczarek pewnie leniwy i nie ma ochoty ganiać za intruzami ;)

Gosiu szwagier się śmieje, że tylko mnie zostały zwierzęta do karmienia czyli psy i koty 2smiech
Budynki do rozbiórki, a co syn będzie dalej działał nie mam pojęcia. On zawsze wspomina, że najchętniej to by wyjechał gdzieś w poszukiwaniu lepszego życia ;)

Ewuniu zaprawiona w boju od kilkudziesięciu lat nie wypadłam z roli szefowej żniw 2smiech a na forum zaglądam ostatnio bardzo rzadko ;)

Kasiu jakieś magazyny trzeba mieć, syn ma zamiar budować betonowy silos przykryty namiotem, ale plany swoje a życie swoje ;)
Widziałam ten utopiony kombajn, żniwa ciężkie już za nami, teraz ciężki czas upraw i zasiewów, mus jeździć na pola w 2 traktory żeby się wyciągać z mokradeł krecigl

Siberko przysłowie mówi prawdę, jak nas nie dobiją trudności to wychodzimy powoli na prostą. Co prawda do prostej ciągle kawał drogi, ale też już szmat drogi za nami, liczę na lepszą końcówkę roku.
Nie poprawiają mi humoru róże, które same odchodzą do kwitowego nieba, pozostają mi po nich tylko znaczniki i wspomnienia :placz ale i takich do wywalenia też jest parę. Na pierwszy ogień idzie Morden Sunrise strasząca już od wiosny jednym patyczkiem. Jaqueline du Pre co prawda ma też tylko jeden patyk, ale części ogródka przy starym domu nie ruszam, pewnie i tak przy wyburzaniu jakieś straty będą ;)

Aniu to jeszcze nie wiesz ile daje radości jak się wywali jakąś roślinę, która tylko kole w oczy 2smiech

Polluś sucho jest już bardzo, u nas spadło może z pół milimetra deszczu i ciągle duchota mimo późnej pory :nie_wiem
Jak znajdę troszkę czasu to wstawię bo zdjęcia już zrobiłam :fotka

Haneczko doktor odroczył mi kolejne zabiegi na bardzo późną jesień, ulitował się nade mną i zezwolił chodzić bez pończochy. W końcu mogę przyjąć inną postawę przy pieleniu niż tylko na 4 kończynach ale o klękaniu mowy nie ma, od razu noga boli i cierpnie krecigl korzystam z tej 'wolności' i odrabiam zaległości w plewieniu :grabie
Natalka wygląda kwitnąco :kocham tylko matka narzeka że jest do niej uwiązana, no ale skoro dostaje cyca na każde zawołanie to jak ma być inaczej. ;)
Za tę wiadomość podziękował(a): Siberia, hanya, Krzysia, Gosia1704, Nowinka, sierika

Domek pod Dębami w różanym ogrodzie 2016/08/29 23:09 #22584

• edulkot
  • edulkot Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
Parę widoczków na dobranoc i spadam czdziura

Za tę wiadomość podziękował(a): Amarant, piku, Efkaraj, Krzysia, VERA, Dorota15, Gosia1704, chester633, sierika, Kasionek ten użytkownik otrzymał 1 podziękowań od innych
Moderatorzy: Efkaraj
Czas generowania strony: 0.182 s.