Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Ogród Markity

Ogród Markity 2016/09/30 22:46 #26898

• Monika-Sz
  • Monika-Sz Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1975
Azalia to zapewne Cannon's Double.. think:

Trzymam kciuki za Twój zapowiadany deszcz..i za moją pogodę też- weekend mam mieć słoneczny, a deszcz od poniedziałku- niech pada na zdrowie :silly:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Ogród Markity 2016/09/30 22:53 #26900

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8364
Ula obok Bukavu Alissar Princess of Pheonicia, to o nią Ci chodziło?
Zamówiłam Kardynała Richelieu na wymianę, mój wywalam, bo całkowicie zdominowany przez odrosty, Astrid, Let's Celebrate, Eyes for You, Persian Mystery :)

Moniś o to, to :przytulam , dzięki za odświeżenie pamięci :buziak
Niech nam się nasze oczekiwania pogodowe spełnią :lol: , z deszczu chyba wszyscy powinni być zadowoleni, bo zdaje się, że susza w całym kraju :dry:
Ostatnio zmieniany: 2016/09/30 22:54 przez markita.

--=reklama=--

Ogród Markity 2016/09/30 23:00 #26902

• lawenda
  • lawenda Avatar
  • Wylogowany
  • Senior forum
  • Otrzymane podziękowania: 22
o ! wlaśnie ta.... Produkt niedostępny ;)

Ogród Markity 2016/09/30 23:19 #26906

• Margo2
  • Margo2 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 10036
Ja jestem zadowolona
U mnie dzisiaj troszeczkę popadało clap
Dlaczego nie lubisz marcinków?
Twoje wyglądają rewelacyjnie
W razie czego chętnie skorzystam z siewek aminków, jeśli przetrwają :)

Ogród Markity 2016/10/01 09:45 #26927

• chester633
  • chester633 Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3239
Marta :buziak , jeżeli pokazane przez Ciebie marcinki to wszystkie kolory jakie masz to fakt... think: ...jednego kolorku brakuje.... :diabelek
Zebrinus Ci się kłosi zdziwko moje jakieś rachityczne a o kłosach mogę pomarzyć.....
ja tam cebule mam posadzone (dzięki Andrzejowi) w pogodzie od wtorku widziałem jakieś drastyczne ochłodzenie :deszcz
Ostatnio zmieniany: 2016/10/01 09:45 przez chester633.

Ogród Markity 2016/10/01 11:55 #26934

• edyta
  • edyta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 17476
Oglądałam dzisiaj mojego zebrinusa, nawet nie ma zamiaru pomyśleć o kłoskach gwizdac :angry: .
W życiu nie chodzi o to, żeby przeczekać burzę. Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Pozdrawiam,
Edyta
Kamienne ścieżki wśród kwiecistych rabat

Ogród Markity 2016/10/01 19:11 #26964

• agnesik12
  • agnesik12 Avatar
  • Wylogowany
  • Złoty forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 319
Marto jeszcze raz dziękuję za dalsze wyjaśnienia. Też zakupię linię o rozstawie 33 cm. I już nie mogę doczekać się kiedy ją będę miała. Jutro już październik a susza w ogrodzie niemiłosierna. Czekam na deszcze. :deszcz :deszcz :deszcz Teraz albo podlewam z góry albo przekładam węża żeby powoli ciurkało pod rośliny. Ale to jest całodzienne latanie i przekładnie. :mur :mur :mur :mur

I gdy tak sobie latam to sobie myślę że w anglii to oni mogą mieć piękne ogrody bo tam codziennie pada. A u nas całe miesiące suszy. :mur :mur :mur

Jestem zaskoczona twoim gracimillusem. Mój jeszcze nigdy nie kwitł i gdy go kupowałam to wyczytałam że nie kwitnie. A tu taka niespodzianka. Nawet ostatnio zastanawiałam się czy go nie wywalić i nie kupić czegoś co kwitnie... :grabie :grabie

A odnośnie astrów to ciekawa jestem jaki kolor miał na myśli chester???? I masz rację że cały sezon są wiele irytujące ale jak już zakwitną to się cieszę że je mam.
Pozdrawiam,
Agnieszka

Ogród Markity 2016/10/01 19:31 #26969

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628
Co za tłok, trudno dopchac się, bierz opłaty, będzie na nowe róże....... 2smiech 2smiech 2smiech
Marta, opłaciło Ci się podlewanie, wszystko takie dorodne. No i wiosną ruszą bez strat. Obejrzałam i mam wnioski...z takim talentem powinnaś mieć chociaż 2x tyle ogrodu... :kocham

Ogród Markity 2016/10/01 20:25 #26981

• Nowinka
  • Nowinka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 5600
Niezłe róże sobie fundujesz :zdrowko Och żebym miejsca miała więcej ,to bym chyba popłynęła na różane wody . :oops:
Persyjki zamówiłam dwie .Sunset Babylon Eyes i Sunshne Babylon Eyes .No i dwie inne też śliczne :kocham A miejscówka czeka już na miskanta .Ma taką wielkość ,jak forsycja ,która tam rosła .Chyba mu starczy ,no nie ? 2smiech

Ogród Markity 2016/10/04 09:22 #27389

• dobra nuta
  • dobra nuta Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1172
Och, jakie Marto widoczki zastałam u Ciebie w ten bardzo pochmurny dzień :bravo Zebrinus chyba przeszedł sam siebie? Piękny jest. O różach to nawet nie piszę, bo wiesz jakie zajmują u mnie miejsce :P muszę się nauczyć sadzić porami roku, żeby i jesienią było tak kwieciście u mnie. Bo astry masz rewelka!
pozdrawiam - ania
mój wątek

Jedyną pewną metodą unikania porażek jest nie mieć żadnych, nowych pomysłów. - Albert Einstein
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. - Albert Einstein

Ogród Markity 2016/10/04 22:33 #27588

• annawu
  • annawu Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 1138
Asterki prześliczne, i takie dorodne kępy zdziwko
pozdrawiam Ania

zapraszam do ogrodu

Ogród Markity 2016/10/07 18:03 #28213

• markita
  • markita Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 8364
Ula skoro Alissar nie ma, to co zamawiasz ;) ?

Małgosiu przez ostatnie kilka dni solidnie podlało, tylko dlaczego deszcz musiał iść w parze z przymrozkami :angry: ? Dziś już musiałam pierwsze porządki zrobić, najbardziej wrażliwe roślinki klapły i finito krecigl
Za marcinkami nie przepadam z kilku powodów, z których najważniejszy to: za szybko się rozrastają 2smiech . To naprawdę nie jest zabawne, gdy co sezon musisz dzielić kępy, bo włażą na wszystko wokół krecigl
A jak nie podzielisz, to nie dość, że wlezą wszędzie, to jeszcze się wykładają po deszczu, nawet jeżeli są niskie :mlotek , wszystko z powodu objętości :angry:
Wywaliłam teraz jedną kępę sadzoną dwa lata temu z garstki otrzymanej od forumowej koleżanki. Ledwo na taczkę się zmieściła!!!
W sprawie aminków będziemy w kontakcie ;)

Paweł no właśnie :diabelek , teraz już się nie pomyl :diabelek
Zebrinus chyba już zakończył występy krecigl , od dwóch dni mam przymrozki :(
Z cebulami wstrzymuję się do końca października, a może dłużej gwizdac

Edyta ja się cieszę, że choć tyle wypuścił, bo teraz już koniec spektaklu, przymrozki się pojawiły :angry:

Agnieszko doczekałas się deszczu? Chyba wszędzie podlało solidnie, może będzie można odłożyć rozkładanie linii do wiosny ;)
Z tym Gracillimusem, to ja nie jest pewna na 100%, że to on :oops: , pozwoliłam sobie tak podpisać, bo w Daglezji zobaczyłam takiego samego i też kwitł :blink:
W kwestii astra, którego mi brakuje, Paweł miał na myśli kolor ;) , a mianowicie majtkowy róż 2smiech . On taki ma i miał mi ukopać, a tymczasem dostałam tę najmocniejszą różową żarówę 2smiech

Ewa jaki tam tłok ;) , bywało gęściej gwizdac , ale może i tutaj kiedyś zrobi się tak tłoczno ;) . Częściej wspominaj o zjeździe na O. 2smiech , wtedy Cię wyrzucą i dołączysz do nas z wątkiem 2smiech
Dwa razy tyle ogrodu :blink: , ja nawet nie mogę mieć więcej rabat, bo nie ogarniam krecigl , a co będzie jak ruszę do pracy? O ile będę mieć zlecenia :silly:

Ewcia ja też nie mam miejsca, bo nie planuję na razie nowych rabat. Dla tych róż, co przyjdą, wykopuję inne rośliny, żeby zrobić miejsce gwizdac . Dla jednej jeszcze wciąż nie mam pomysłu krecigl
Myślę, że miejscówka po forsycji powinna wystarczyć miskantowi polewkamax

Aniu staram się, aby przez cały rok było kolorowo na rabatach, przez to łatwiej znoszę jesień, której nie cierpię :unsure: . Róże po przymrozkach niestety wysiadają, a marcinki jeszcze kwitną ;)
Chyba Ci na prerię wyślę trochę tych marcinków, co myślisz? Powinny pasować :silly:

Aniu witaj vishenka
Ja takie oczy zdziwko robię, gdy oglądam Twój ogród, którego dotąd nie znałam :oops: . Muszę tylko nadrobić i zostawić swój ślad :oops:

Zmieniłam właśnie dostawcę internetu :angry: , miał być szybki jak nie wiem co :angry: , LTE osławione krecigl , chodzi jak chora krowa i co chwile się zawiesza :mlotek . Wysyłam na razie bez fotek, potem jak się uda, dołączę.

No więc tak, 5 dni temu było lato, potem błyskawiczna jesień i plucha, a dziś rano szron na trawniku :angry: . Strasznie to szybko poszło krecigl . Do niedawna wydawało mi się, że ma jeszcze sporo czasu na jesienne porządki i nagle jestem ze wszystkim spóźniona :blink: . Dziś 6 taczek zwarzonych przymrozkiem roślin wywiozłam i zderzyłam się z rzeczywistością w postaci braku miejsca w kompostownikach :diabelek . Natychmiast muszę kompost przerzucac krecigl . A tu chwast rośnie jak dziki po deszczach :mlotek . Trawa rośnie :mlotek , zwariowac można :diabelek

Coraz mniej atrakcji w ogrodzie, ale wciąż coś się jeszcze znajdzie ;)

a te dwie roślinki chyba coś ewidentnie pomyliły think: , nie kwitły w swoim czasie i nie mam pojęcia dlaczego nie zaczekały do przyszłego roku :blink:

Night Whispers

Ostatnio zmieniany: 2016/10/07 18:33 przez markita.
Za tę wiadomość podziękował(a): edulkot, VERA, Gosia1704, chester633, annawu, zanetatacz

Ogród Markity 2016/10/07 18:54 #28218

• nowababka
  • nowababka Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • A na drogę w nieznane - nadzieję…
  • Otrzymane podziękowania: 13056
U mnie też marcinki rozrastają się jak szalone krecigl postanowiłam je eksmitować w zupełnie inne miejsce :woohoo: Chyba, że ktoś mi ulży i podjedzie wiosną dużym samochodem hu_rra aby je częściowo zabrać. rotfl Ale ja je nadal lubię :) Te roje uwijających się owadów to dla mnie wspaniały widok :woohoo:
U mnie też w tym roku ładnie kwitnie chryzantema arktyczna :)
pozdrawiam (◕‿◕✿)
Marysia [a.k.a olibabka]
"Jeśli masz dwa bochenki chleba, sprzedaj jeden i kup liliowca" - przysłowie chińskie
:tup u mnie

Ogród Markity 2016/10/07 21:00 #28263

• Siberia
  • Siberia Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 6588
Wyobraź sobie jakie zaległości ma ktoś, kto wpada do ogrodu raz w tygodniu na 2 godzinki 2smiech

A moje marcinki słabo przyrastają wink-3 Chyba są na głodzie wśród drzew i krzewów oraz liliowców z przodu 2smiech

Ogród Markity 2016/10/08 18:23 #28440

• sierika
  • sierika Avatar
  • Wylogowany
  • Platynowy forowicz
  • Otrzymane podziękowania: 3628